Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Håndheving av reglementet til fotokonken

#1

SmarteSmelt sa for siden:

Hvordan og hvem evt. skal håndheve reglementet for fotokonken. Skal vi håndheve reglene, eller er det nok at deltakerne leser reglene og følger disse og at vi lar enhver utøve skjønn?

Jeg spør fordi jeg lurer selvsagt, ikke for å henge ut noen. Jeg har selv lagt ut bilde jeg var i tvil om var innenfor reglene for hva som var godtatt mhp redigering. Denne gangen og også andre ganger har det vært deltakere som har lagt ut bilder de ikke selv har tatt, og det er jo en av reglene at man skal.. men det har heller ikke vært gjort noe med.

Jeg personlig synes ikke man trenger håndheve regler strengt (eller lage ”strenge” regler for den saks skyld), men mange mener kanskje annerledes?

Hvordan skal vi egentlig gjøre dette i praksis lurer jeg på?

  •     Skal den som har ansvaret for fotokonken også ha ansvaret for å si at et bilde ikke følger reglene?
    
  •     Hvor strengt synes dere reglene skal følges?
    

(ikke for å lage et problem ut av intet.. men jeg bare lurer)


#2

Skytte sa for siden:

Har vi regler, så synes jeg de skal følges.

I enkelte tilfeller, ved f.eks. redigering, så er jo grensene litt vanskelige å sette. Andre regler er enkle å følge - enten har man tatt et bilde eller så har man ikke.


#3

Avatar sa for siden:

Hvordan vet du at bildene ikke er tatt selv da? Jeg syns forøvrig også at regler skal følges.


#4

Svanen sa for siden:

er vel noen som har skrevet at de er tatt av f.eks ektefelle/samboer. Synes jeg husker noen nevnte det.
Jeg synes også regler skal følges.


#5

SmarteSmelt sa for siden:

Når en selv er på bildet er det ofte ikke tatt av en selv... selvsagt kan det det, men ofte ikke.


#6

Avatar sa for siden:

Åh. :knegg:


#7

Ami sa for siden:

Det er nok mitt bilde dere sikter til. Jeg er fullstendig klar over at det var på siden av reglementet - noe jeg også skrev i innlegget.

Det var et av få bilder jeg hadde tilgjengelig etter en datakræsj, så jeg ble kanskje litt ivrig etter å følge opp temaet. Sorry!


#8

SmarteSmelt sa for siden:

Det er ikke bare du som har gjort det Amidriel.
Og som sagt så har det heller ikke bare vært den typen ting som har vært utenfor reglene/ man har vært usikker på om reglene har vært fulgt...


#9

Sitron sa for siden:

Jeg syns det er litt vel merkelig at man deltar i sine egne konkurranser.


#10

SmarteSmelt sa for siden:

SYnes du, det er jo strengt tatt ikke "sine egne". Jeg anser konsekvensen av å vinne mer som en påtvunget straff/onde, og i alle fall ikke noe en bør straffes ytterligere for. Dette skal jo være gøy...

Mener du at det kan være fordi en da velger tema som passer en?
Det har vel knapt skjedd at noen har vunnet flere ganger på rad...


#11

Sitron sa for siden:

Jeg anser det som sine egne. Det kunne ikke falt meg inn å delta i de/den jeg selv har lagt opp til. Jeg syns det er merkelig.


#12

SmarteSmelt sa for siden:

Jeg synes ikke det er merkelig.
Jeg anser det overhodet ikke som "min" på annen måte enn at jeg har vært påtvunget å avholde den.


#13

Sitron sa for siden:

Om du føler det som en tvang, så syns jeg nå det er merkelig at du deltar.


#14

jane sa for siden:

Synes ikke jeg heller.


#15

Azi sa for siden:

Jeg har trådløs fjernkontroll til kameraet mitt. Så om du ser meg på bildet så sitter jeg nok med min fjernkontroll og knipser. Og trossalt i 2008 er det nok flere som har det. Så om du ser den personen på bildet, så trenger det ikke å bety at det er ikke dem som har tatt bildet.

Jeg har ikke lagt merke til at folk redigerer bildene sine så mye her.


#16

Katinka sa for siden:

Jeg ser ikke noe galt i å delta i konkurranser man selv har invitert til. Det er jo bare et tema.


#17

Svanen sa for siden:

Tror det etter hvert blir fryktelig vanskelig å lage tema som passer seg selv "perfekt" slik at samme person vinner flere ganger etter hverandre.
(Da kan det bli rare tema tror jeg, ala to gutter i rødt som sitter på en hest... eller noe annet veldig detaljert.)
Regner med at noen tema kommer tilbake, for det blir vel vanskelig å stadig finne på nye tema som ikke er brukt før.
Hdde det vært en "ordentlig" premie hadde jeg vært enig i at en ikke kan delta selv. Her er premien litt berømmelse noen dager, kanskje 10 gratulasjonsprikker og litt ekstra arbeid å lage til neste avstemning.


#18

Azi sa for siden:

ÅÅ må man dele ut prikker? :flau:


#19

Svanen sa for siden:

hehe... det aner ikke jeg, for jeg har aldri vunnet og sett om dt er vanlig, men jeg har ofte gitt prikk til vinneren, hvis jeg ikke har gitt før i tråden deres...


#20

SmarteSmelt sa for siden:

Foto er gøy, så da biter man det i seg...


#21

Sitron sa for siden:

Eller så har man bare et ekstra stort konkurranseinstinkt.


#22

SmarteSmelt sa for siden:

Kanskje. Men jeg har i alle fall for min del lagt ut bilder i konken der jeg har hatt bedre (synes jeg selv), men jeg deltar fordi det er gøy... ikke for å vinne (for å vinne er ikke veldig gøy her inne).


#23

Irma sa for siden:

Jeg synes heller ikke det er rart å delta i en konkurranse man selv har bestemt tema på. En ting jeg synes er snodig er det å velge på eget bidrag. Selv om man kanskje synes at man har det fineste bidraget. :knegg:


#24

Tuddelu sa for siden:

Jeg ville ikke vært komfortabel med å stemme på meg selv, så det ville jeg nok ikke gjort. Men jeg synes ikke det er rart å delta i konkurranser man selv har funnet på tema. Her er det jo som andre også har påpekt bare arbeid og koselige kommentarer som følger med seieren, så det er jo ikke SÅ fryktelig attraktivt. Noe annet hadde det vært om det var premier inne i bildet. Jeg ser disse fotokonkurransene mest som en anleding til å vise fram egne og se andres bilder. Og noen ganger gir det også en anspore til å jobbe med temaet og ikke bare lete i arkivet :blunk: Det viktigste er at så mange som mulig hiver seg frempå, slik at vi får se mange gode bilder! Det er i hvert fall slik jeg ser det :jupp:

Så inntil noen klarer å overbevise meg om noe annet, legger jeg ut bilder i konkurranser der jeg selv har funnet på tema....


#25

Enhjørning sa for siden:

Mens vi er inne på fotokonk og regler og sånn:
Var det ikke slik at bildet måtte være nytt, og tatt spesielt til konkurransen?

Jeg holdt på å legge inn noen nydelige bilder av lillegutt i fjor en gang, da temaet var "Lys", men ombestemte meg, fordi bildene var ett år gamle og jeg hadde lest i reglene at formålet for konkurransen var å inspirere til fotografering, og derfor måtte bildene være nye.

Men nå ser jeg stadig oftere bilder fra "sommerferien i fjor" etc likevel.
Er den regelen fjernet?


#26

jane sa for siden:

Om reglene noen gang har vært slik at bildet må være helt nytt, så har jeg aldri fått det med meg. I hvert fall har jeg aldri lagt merke til det i reglementet de gangene jeg har vært med i disse konkurransene.


#27

Tuddelu sa for siden:

Den regelen har jeg aldri fått med meg i hvert fall .... :vetikke:


#28

SmarteSmelt sa for siden:

Jeg husker det var sagt en gang ja, at det skulle være "nytt", men så ble det også videre presisert slik at ett år gamle bilder kunne brukes fordi "nytt" kunne tolkes på mange måter...


#29

Isbjørn sa for siden:

Når det gjelder å stemme på seg selv, så synes jeg det blir litt feil. Vet ikke om de fleste mener det, eller ikke. Det går jo an å offentliggjøre hva hver enkelt svarer, så unngaår man at folk stemmer på seg sjøl.


#30

Irma sa for siden:

Vel, det var i en slik sammenheng at jeg la merke til stemme på eget bidrag. :humre: (Husker ikke nick eller noe altså, jeg bare la merke til det en gang.) Jeg husker ikke konkurranseteksten, men hvis det ikke står der at man ikke skal stemme på seg selv så har vel ikke de som evt. har stemt på eget bidrag gjort noe galt.


#31

Sitron sa for siden:

Minner på regelen om at bildet skal være tatt av en selv.


#32

kokosbolle sa for siden:

Hjelp! Dette hadde jeg helt glemt. Bildet mitt er jo selvsagt ikke tatt av meg selv.. jeg trekker meg jeg da. Beklager det altså.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.