Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vaske saueskinnsfell?

#1

Salt sa for siden:

Noen som har vasket saueskinnsfell før?

De er fra Ikea.

Det står bakpå at de skal håndvaskes på 30 grader, ingen tørketromling, og at de skal strekkes mens de er våte. Går det ikke an å kjøre de på kald ullvask i maskina, med litt milo? :for lite bad for å håndvaske 2 saueskinnsfeller:


#2

Fibi sa for siden:

Jeg hadde tatt sjansen på ullprogram og milo. Det er jo så og si like skånsomt som håndvask, er det ikke?


#3

Salt sa for siden:

Var det jeg håpet på. Og det er jo ikke tørketomling / sentrifugering på ullprogram?


#4

Inagh sa for siden:

Jeg har ikke vasket i vaskemaskina, men jeg har håndskuret en saueskinnsfell fra Ikea. Tok litt Milo i håndvarmt vann og vætet skinnet skikkelig. Gnikket og gned med en myk børste. Jeg var litt spent på resultatet, men det gikk kjempebra.


#5

Fibi sa for siden:

På mitt ullprogram er det sentrifugering med 700 omdreininger. Men du kan jo bare droppe sentrifugeringen om du er redd for å ødelegge det.


#6

Optimist sa for siden:

Jeg har vasket Nøstebarn- skinn på ullprogram, 30 grader, med Milo og sentrifugering på 900 omdr.
Disse skinnene skal vel strengt tatt ikke vaskes på denne måten, men det var fullt av oppkast så jeg slengte det i maskina uten å sjekke ut hvordan vaskeanvisningen var..... :jupp:
Men- skinnet tålte denne vasken helt fint!! Børstet det forsiktig før jeg la det oppå tørkestativet.


#7

Skilpadda sa for siden:

Jeg har vasket Nøstebarnskinnet flere ganger på 30 grader finvask med ullvaskemiddel, og latt det ligge og tørke oppå et tørkestativ - det tar noen dager før det blir tørt, men det har hverken blitt stivt eller stygt.


#8

Salt sa for siden:

Hva tror dere er forskjellen på disse skinnene? Ikea og Nøstebarn, altså?


#9

Tjorven sa for siden:

Jeg kjøpte et helt standard saueskinn på Babyshop.

Det har jeg vasket på ullprogram i vaskemaskinen flere ganger, og det går helt fint. Vasker "selvfølgelig" med Milo.


#10

Salt sa for siden:

Ok, nå har jeg googlet en del, og hørt på alle rådene deres her inne, så nå prøver jeg meg på ett først, på ullprogram og med milo..


#11

Optimist sa for siden:

Ingen anelse!!! :confused:


#12

Gerbera sa for siden:

Mitt Nøstebarnskinn og skinnet jeg har fra Barnas Hage, vaskes i maskin på ullprogram. Etterpå setter jeg på ekstra skylling, og full sentrifugering (1800), da får jeg bort alle såperester, skinnet kommer ut nesten like fint som nytt, og jeg slipper å børste det så innmari.

:spy lærer kvinne å vaske skinn:

Det falt meg ikke inn å prøve å vaske det for hånd når det var klint fullt av spy, og den ekstra skyllinga var i utgangspunktet ment å få bort de siste matrestene, men resultatet ble så bra, så jeg har bare fortsatt med det.


#13

Salt sa for siden:

Nå har jeg akkurat tatt det ut av maskina, lagt det på baderomsgulvet, og børstet det.. Det skal strekkes når det blir litt tørrere, ja?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.