Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Nøstebarn, nei vi blir aldri lei

#1

emm sa for siden:

Jeg har fått boken med Nøstebarnoppskrifter. Har lyst til å strikke hverdagskjolen der til jentene mine, men storesøster ble så lei seg når jeg sa at oppskriften bare var for opp til 4 år? Noen som har forslag til løsning? Kan jeg lage en tunika av denne oppskriften til henne? Eller har noen en annen oppskrift på det?
Hun blir 6 år i april.


#2

Filifjonka sa for siden:

Hvis hun er en slank jente vil jeg tro at det går helt fint å bare strikke kjolen med litt ekstra lengde? Har ikke sett oppskriften, men strikkeplagg er jo gjerne temmelig fleksible i vidden.


#3

emm sa for siden:

Sant nok, hun er veldig slank. Har strikket ullbukser til dem, og hun kunne godt brukt lillesøster sin, hvis jeg hadde strikket den lenger i bena. Jeg prøver:)


#4

Mams sa for siden:

Man kan vel kanskje se på hvor stor økning det er i antall masker mellom de andre størrelsene og legge til tilsvarende for å komme opp til størrelse 6 år?
(f.eks en økning på 4 masker mellom 3,5 og 4 år, da kan man vel legge til 16 masker i størrelse 6 år)


#5

emm sa for siden:

Det er når noen kommer med slike opplagte ideer og innspill som dere gjør nå at jeg innser det; Hjernen min kobler ut og vil ikke tenke logisk eller praktisk når jeg ser en strikkeoppskrift:knegg: Takk for innspill, jeg strikker kjolen litt lenger samt legger ut noen masker. I ettermiddag skal jeg innom nøstebarn og kjøpe masse garn, lønningen er ankommet:glis.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.