Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Har hatt vannlekkasje ... Forslag til nytt gulv?

#1

ILY sa for siden:

Vi har hatt en større vannlekkasje på kjøkkenet og må derfor legge nytt gulv:sint: Noen forslag til hvilket gulv vi skal legge? Vi vil ha et praktisk gulv med tanke på rengjøring etc men også et pent gulv. Forslag mottas med takk;)


#2

Myrsnipa sa for siden:

Dersom du kan ha et helt annet gulv enn stua,- at disse ikke henger sammen, så tror jeg faktisk jeg ville gått for et belegg av et eller annet slag. :veldig hjelpsom:


#3

Salt sa for siden:

Vinyl eller gummigulv! Masse stilig der..


#4

Misteri sa for siden:

Nå er det jo blitt et hav å velge i av gulv. Selv liker jeg fliser, men det er hardt å gå på, mister du et glass oppå det, så går de i tusen knas! Man må også ha varmekabler, eller vannbåren varme skal man ha fliser.

Vi har belegg som ser ut som stein. Det er fint og mange skryter av det.


#5

Salt sa for siden:

Jeg digger dette vinylgulvet fra Polyflor. Likner på drivved:


#6

ILY sa for siden:

Det så jo lekkert ut da!Vi må nok ha belegg ja. Er laminat som ligger der nå. Fra 1972! Så jeg er ikke direkte lei meg for at vi må legge nytt for å si det sånn! Men mye pes med opptørking og div som jeg helst ville vært foruten. Heldigvis er det ikke vi som eier huset så utgiftene slipper vi,vi skal bare si hva vi vil ha vi:DJeg synes forøvrig at fliser er dritlekkert,men med en liten aktiv guttepjokk og meg selv som selvtitulert kloms så er nok ikke det så lurt:p


#7

Irma sa for siden:

Jeg ville lagt fliser med varmekabler under. Har det selv på kjøkkenet, og er veldig fornøyd.


#8

Salt sa for siden:

Hvis du liker fliser kan du jo legge "jukse-fliser". Dette er et vinylgulv fra Tarkett:


#9

Salt sa for siden:

Laminat, også fra Tarkett:


#10

ILY sa for siden:

Hmm..mye lekkert å velge i skjønner jeg:) Kjøkkenet er i 2 forskjellige beige farger, Ida og en annen jeg ikke husker navnet på. Ellers er det svarte knotter/dørhåndtak og en del svart interiør.Blir det for mørkt med mørke juksefliser da? Evt svarte..


#11

Misteri sa for siden:

Kommer litt ann på hvor stort kjøkkenet deres er. Selv syns jeg det er kjempestilig med sort gulv. :)


#12

Salt sa for siden:

Det er stilig med mørkt gulv til, f eks mørk grått. Men som Misteri sier, det kommer an på hvor stort kjøkkenet er..? Er det separat rom, eller åpen løsning?


#13

Teofelia sa for siden:

Jeg kan i alle fall av-befale å legge parkett. :mumle:


#14

annemede sa for siden:

laminatgulv fra alloc? Da kan dere få med varme i. tror hjememsiden er alloc.no



#16

Obelix sa for siden:

Skiferlaminat.


#17

allium sa for siden:

Jeg har naturkork. Praktisk og behagelig, men ikke så veldig pent i fargen. For gyldent for meg.


#18

Kaija sa for siden:

Vi er veldig fornøyde med skiferlamninatet fra Alloc.


#19

ILY sa for siden:

Lekkert:)


#20

ILY sa for siden:

Har hatt takstmann og forsikringsmann her idag. Det ser stygt ut gitt! Mye arbeid som må gjøres. Alt må rives opp og legges på nytt! Sannsynligvis har det pågått over lang tid:(
De har revet av gulvbelegget idag så nå er det opptørking og avgassing igang:o
Ser ut til at de sannsynligvis må bytte kjøkkeninnredningen også..de må ta bort hele kjøkkenet og de tviler på at de greier det uten å ødlegge noe av det! Og jeg som brukte en hel evighet på å få det kjøkkenet koselig og pent da vi flyttet inn:mad:
Er så happy for at vi ikke eier dette huset akkurat nå!!! Men nå får vi sannsynligvis et flunka nytt kjøkken:D

Vi får komme med forslag så bare kom med ideer!:D Men svart ville ikke eieren ha,synes det blir for mørkt:( Det er jeg ikke enig i for kjøkkenet er på ca. 20kvm og jeg tror det hadde blitt dritlekkert! Hmmm....


#21

ILY sa for siden:

Ohoi det ble mange smileys her gitt...


#22

Salt sa for siden:

Hva slags stil er huset da? Gammelt, skjønner jeg.. Men inni? Har dere det moderne? Klassisk? Farger dere ønsker?


#23

ILY sa for siden:

Hva skal man si...Bygd i 1972,typisk hus for den tiden. Men vi har modernisert (i den grad man kan kalle det modernisering) det litt da med å male hele huset innvendig i lyse farger. Kjøkkenet er malt lyst med nye knotter og håndtak i sort. En blanding mellom moderne og klassisk vil jegsi når man tenker på ting og tang..
Kan prøve å få tatt et bilde å lagt ut så får du se;)


#24

Miss Norway sa for siden:

Får dere det på forsikringen? Vi hadde nemlig vannskade og fikk IKKE det. Så vi har ikke giddet å gjøre noe ennå; men gulvet er ødelagt.


#25

allium sa for siden:

Hos oss kom det an på vannskaden. Så forsikringsselskapet var veldig ivrige etter å påstå at skaden skyldtes feil ved et sluk, da hadde vi nemlig ikke fått erstatning.

Den skyldtes et sprukket vannrør, så vi fikk erstatning.


#26

Miss Norway sa for siden:

Ah. Her var det en koblingsfeil; dusterørleggeren hadde lagt en sånn rør"knekk" akkurat sånn at den ble dyttet av søppelposen på innsiden av døren - vips var den øverste delen dyttet ut av det nederste leddet og det var vann overalt. Vi merket det først da det kom svisje-lyd når vi gynget på parketten og oppdaget at det boblet mellom plankene... :himle:


#27

noen sa for siden:

Vi fikk også vannskade på kjøkkenet pga av rørleggerfeil. Jeg oppdaget det da jeg skulle sette barnevogna ut. Da kom det vann ut av ytterveggen. Min første - litt sløve - tanke var: "Der skal det da ikke komme vann..." og noen sekunder etter: "Dette blir DYRT!" :eek:

Heldigvis gikk det på forsikringen, og vi har nye korkfliser på kjøkkenet...


#28

ILY sa for siden:

Heldigvis er det ikke vårt hus!:nemlig: Vi bare leier til vi bestemmer oss for hvor vi skal bo..

Men som jeg forsto det på huseier får han det på forsikringen, minus 4000,- i egenandel. Det er ikke verst for dette er for jævlig for å si det mildt og det kommer til å bli stygg dyrt! De må ta badet og gangen også:eek: Undersøkelsene de har tatt nå tyder på at det har pågått "skjult" over laaaang tid (heldigvis før vi flytta inn så det er ikke vår skyld :puh:). Så dette vil ta litt tid!
Så nå skal vi bo litt her og litt der. Upraktisk midt i en stressa skoleperiode..Liker ikke å bo hjemme med lillemann i all den skiten som er der nå. Men det blir nok fint til slutt:nikker:
Men vi har vel flytta vi da når det blir fin-fint her:fnis:


#29

Left sa for siden:

Sort gulv hadde jeg uansett ikke valgt samme hvor fint det er. ALT synes, og da mener jeg virkelig alt. Hvert minste lille rusk synes kjempegodt. :snakkeraverfaring:
Hadde valgt et av de grå litt lenger opp i tråden jeg - fint og praktisk.


#30

Salt sa for siden:

Tror jeg hadde gått for fliser i vinyl eller laminat, som nevnt lenger opp i tråden, og et kjøkken fra IKEA, noe sånt som Ståt:

Fint, enkelt, og ikke alt for dyrt for den stakkars huseieren deres!


#31

Left sa for siden:

Ståt hadde jeg valgt også, men ville hatt sokkel for å slippe alt skit og lort som kommer under der.
Absolutt penest med bein, men mest praktisk med sokkel.
Og skap helt opp til taket.


#32

Salt sa for siden:

Ja, helt enig. Bare tok et bilde fra Ikeas hjemmeside for å vise dørene. :)


#33

ILY sa for siden:

Ja har sett litt på Ståt faktisk, har sendt han linken:)

Er jo så utrolig mye fint å velge i for tiden!
Tusen takk for gode ideer og tilbakemeldinger:klem:


#34

-ea- sa for siden:

Jeg anbefaler linoleum. Finnes som fliser som limes, som hele belegg, eller som klikk-gulv. Det er deilig å gå på barbeint! Har det på kjøkkenet og er strålende fornøyd.

(bilde fra nettsidene, vi har lagt ensfarget grått på kjøkkenet, og beige/brunt i hele kjellerleiligheten - på støpt gulv med varmekabler i)


#35

Obelix sa for siden:

Har slikt gulv bare i svart/hvitt på gulvet i gangen. Synes det var kjempekult for 3 år siden, men er nå drit lei og skal legge nytt.
Det blir enten skiferlaminat eller eikeparkett.


#36

Nabojenta sa for siden:

Jeg anbefaler å ha lyst gulv på kjøkkenet, for da synes ikke smulene så godt! :D

Helt ærlig. Jeg har mørkt gulv på kjøkkenet, og det må feies/støvsuges flere ganger om dagen! Og det er noe dritt! :haterstøvsugeren:


#37

-ea- sa for siden:

Et spraglete grått linoleumsgulv er helt toppers i så måte, Nabojenta. Ikke et rusk vises, de må bli så store at man snubler i dem før man ser dem....

.... eller er det da på tide å sjekke synet? :fnis:


#38

ILY sa for siden:

:ja: er med på den!

Vi venter FORTSATT på håndverkere!:mad: De skal først komme å borre hull for å legge en sånn slange som skal ligge under gulvbjelkene til å tørke det gulvet som kan reddes. Men har de vært her? NEI DA!

Begynner å bli litt små arg nå:kjevle:

Er ikke mye praktisk å ha et kjøkken som ikke fungerer og en 2 åring springende rundt og som er max nysgjerrig. Gassen som for tiden siver ut er også noe dritt, lukter vondt vondt vondt og gir oss hodepine:wacko:

Så til helga flytter vi midlertidig ut. Liker ikke å ha Lillemann i huset her med all denne dritten :badmood:

De av dere som har opplevd noe av det samme; hvor lang tid tok det før alt var i orden igjen?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.