Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Jeg har mistet luen min

#1

Benmurphy sa for siden:

Den var kjøpt på H&M og ikke egentlig særlig fin (faktisk stygg), så det gjør ikke egentlig så veldig mye, bortsett fra at jeg nå fryser på hodet.

Jeg trenger altså en ny lue. Jeg har ikke funnet en jeg vil ha etter å ha vært i en god del både kles- og sportsbutikker; de er enten for stygge eller for trange (jeg får hodepine av luer som sitter stramt); og siden jeg heller ikke har tatt i et par strikkepinner på nærmere 30 år (og strengt tatt aldri har strikket noe mer komplisert enn et (svært kort) ensfarget skjerf) tror jeg det er lite aktuelt å strikke en selv.

Vil noen her strikke en for meg?

Fasongen jeg ønsker meg tror jeg er enkel; en «beanie» uten noe ekstra, evt. kanskje en liten vrangbord (eller hva det nå heter) nederst; altså omtrent som i denne oppsriften. Mønsteret er litt mer komplisert; en svart silhuett på ensfarget bakgrunn, det skal være plass til den på den nederste delen av luen; altså før den begynner å snevres inn, så jeg tror det er gjennomførbart. Mønsteret fins ikke, men jeg regner med jeg kan lage det ganske greit når jeg finner ut hvor mange masker det er plass til rundt en lue.

Ben "keeping a cool head" Murphy


#2

gullet sa for siden:

Hvor mange masker avhenger av hvor tykt garn du vil at luen skal strikkes i.


#3

Libra sa for siden:

Du skulle da ha mistet luen din en uke tidligere. Jeg har akkurat levert en slik en til Fretex, gubben nektet nemlig å bruke den. :o Men, det må tilføyes at han har et merkelig hode (både innvendig og utvendig :knegg:).


#4

Benmurphy sa for siden:

Jeg skjønner det, men jeg har ikke noe særlig forhold til garntyper, så jeg hadde tenkt å velge noe som ble anbefalt av noen som kan strikke, og så finne ut hvilken «oppløsning» mønsteret skal ha basert på det.

Ben "mest vrang" Murphy


#5

Tåtti sa for siden:

Garntypen kommer an på hvor varm du vil ha luen. Den oppskriften du henviser til bruker et ganske tykt garn, 15 masker pr. 10 cm. Dette blir en tykk og varm lue. Hvis du vil ha en tynnere lue kan f.eks. 24 masker pr. 10 cm (Dale Falk ullgarn) være aktuelt. Tynnere garn gir også flere omganger i høyden pr. cm, i tilfelle det mønsteret ditt krever et visst antall "enheter".

Jeg er forresten ferdig med en bråte sokker akkurat nå, så jeg er strikker gjerne en lue mens jeg pønsker ut hva jeg skal begynne på. :)


#6

Bluen sa for siden:

Heldige Benmurphy! Vi krever bilde av det ferdige produktet! :nemlig:


#7

Filifjonka sa for siden:

Er det et mønster som skal gå hele veien rundt, eller en figur som skal være bare på en side?

(Kjenner problemet med trange luer og hatter, jeg hadde den største hattestørelsen i hele korpset enda jeg var en av de minste). :o


#8

Benmurphy sa for siden:

Tusen takk :)

Jeg ønsker meg en lue med Mystery Science Theater 3000 silhuetten (MST3K er en TV-serie; den beste TV-serien faktisk). Den ser slik ut:

Jeg har lagt ved første utkast til strikkemønster med utgangspunkt i 24 masker på 10 cm. (jeg er ikke ut etter en kjempevarm vinterlue), men det skal nok justeres etter at jeg har fått brukt et målebånd eller lignende på hodet mitt. Og i tillegg kan det jo hende at de strikkekyndige har innvendinger mot måten jeg har gjort det på. Jeg har aldri laget et strikkemønster før. Hvor mange omganger får man for hver cm i høyden; eller hvor «kvadratisk» skal rutene i strikkemønsteret være?

(Og bildet vel skulle også besvare Maximillias spørsmål; nei mønsteret mitt repeterer ikke hele veien).

Hva betaler jeg for å få strikket en lue forresten?

Ben "in the not to distant future" Murphy


#9

rajraj sa for siden:

Foh yoh mistah: Five dollah!


#10

Hyacinth sa for siden:

Jeg kan dessverre ikke strikke, og i hvert fall ikke luer, men generelt kan jeg si at hvis man skal betale en anstendig timelønn for et strikket plagg, så blir det nok ganske dyrt. :D

Jeg vet ikke, jeg. De som kan strikke kan nok svare bedre på et sånt spørsmål. ;)


#11

Tåtti sa for siden:

Kult mønster! :riktig:

Strikkemasker er ikke kvadratiske, de er litt bredere enn de er høye. På det garnet jeg foreslo er 24 masker x 30 omganger lik 10 x 10 cm. Det betyr at hvis mønsteret ditt brukes som det er, blir det litt flattrykt i forhold til originalen.

For å få mønsteret til å stemme med hodeomkretsen, foreslår jeg å lage flere stolrygger for å fylle ut, og evt. gjøre dem litt smalere for å få et helt antall. Skal hovedpersonene sitte foran på lua eller på en side?

Hvis det blir meg som får strikkeoppdraget, koster lua garnet - og porto hvis den må sendes i posten. Og evig takknemlighet, ære og berømmelse selvsagt. :knegg:


#12

Mei sa for siden:

Jeg foreslår at du legger oppdraget ut på anbud BM. Da har du jo i tillegg muligheten for å se vareprøver og test-eksemplarer. Du kan få luer nok til resten av livet :cool:.


#13

Kaktus sa for siden:

Jeg klør i fingrene etter å prøve meg, men har dessverre ikke tid akkurat nå. Tror gubben besvimer hvis jeg starter med enda et strikkeprosjekt.

Stilig motiv da!


#14

gullet sa for siden:

Benmurphy, du har en fremtid som strikkemønsterdesigner.

Den lua blir kul.

Er det tåtti som har vunnet anbudet?


#15

Benmurphy sa for siden:

Det ser sånn ut. :riktig:

Jeg skal få laget mønster med riktige mål i løpet av i morgen og poste det her.

Ben "Hands of Fate" Murphy


#16

Noba sa for siden:

Klokt valg!

Hilsen meg som også har fått Tåtti til å strikke avanserte varianter av i utgangspunktet enkle plagg.


#17

gullet sa for siden:

Jeg følger med!


#18

Gerbera sa for siden:

Hvis denne lua blir noe av, og det stilige mønsteret også blir som forventet, håper jeg at din kone, ikke er som denne kona her...

For hun sendte strikkalua til gubben i maskin på 60 grader, etterfulgt av full runde i tørketrommel :p

Men lykke til med mønster og lueprosjekt!


#19

Skilpadda sa for siden:

Jeg kan kanskje ikke betros viktige strikkeprosjekter, men strikkeanalfabet er jeg ikke. :knegg:


#20

Teofelia sa for siden:

Stilig luemønster! :riktig:


#21

Gerbera sa for siden:

Jeg tok jo selvfølgelig ikke på meg skylda, det var jo HAN som hadde lagt den i feil vaskebunke :nemlig: Jeg sorterer vask bare en gang, og har han kastet noe i haugen etter det, så går det med i dragsuget.

Men godt å høre at lua til BM er i gode hender! (noe annet trodde jeg vel egentlig ikke heller ;)


#22

Miss Norway sa for siden:

Jeg har en Odd Molly-lue du kan få! :knegg:


#23

Benmurphy sa for siden:

Har den et kult mønster som vil gjøre de geeky vennene mine imponert og misunnelig?

Ben "preferably referencing old science fiction shows" Murphy


#24

Filifjonka sa for siden:

Kanskje hvis de lar seg imponere av søte små sløyfer og girlandere? Jeg ville sjekket med vennene først. Legg (liksom tilfeldig) fra deg en Odd Molly-brosjyre og sjekk reaksjonene.


#25

Heiko sa for siden:

Kjenner jeg geeky damer og menn rett, vil de ikke bli spesielt imponert over søte små sløyfer og girlandere. :fnis:

Foresten Benmurphy den lua gleder jeg meg til å se, den høres kul ut.


#26

Benmurphy sa for siden:

Da har jeg med hjelp av kone målt meg til en hodeomkrets på 61cm og til 42cm over toppen fra øre til øre for å dekke begge to med lue.

Og jeg tror jeg har fått satt sammen et mønster som burde passe nonelunde til det og med riktig forhold mellom høyde og bredde på maskene. Det tok litt ekstra tid fordi PCen jeg kjører Photoshop på ikke var særlig samarbeidsvillig i dag. Mønsteret baserer seg på masketall til en hodeomkrets på 61.25 cm (hvis jeg har regnet riktig).

Selve figuren er 51 masker x 36 omganger (skulle tilsvare 21.25cm x 12 cm), og så er det stoler rundt resten; hver av dem er 16 masker x 36 omganger og det burde da bli plass til 6 tomme seter; 147 masker totalt.

Hvis det er fornuftig å ha mer (eller mindre) svart bord nederst for å få dette til å passe med hvordan en lue bør være er det naturligvis greit; på mitt mønster er det 8 omganger før det egentlig begynner å skje noe.

Idéell plassering av figurene vil være foran til venstre, altså at de begynner midt på pannen og går mot venstre øre når man har luen på.

Jeg tror den mørkeste rødfargen i Dale Falk (4137) og svart (0090) til silhuetten vil passe.

Jeg har lagt opp en farge- og en svart-hvittutgave av mønsteret; hvis det er aktuelt å skrive det ut er sikkert svart-hvittutgaven mer egnet. Den er sannsynligvis lettere å telle på også.

(Hvis det er grove strikkefaglige feil i hvordan jeg har tenkt eller i måten jeg har laget mønsteret på så regner jeg med at noen sier fra. Det skal gå relativt raskt å rekke opp og lage det på nytt på en annen måte om nødvendig).

Tåtti: Send en PM med hvordan jeg skal overføre penger, så kan jeg gjøre det med det samme.

Ben "like the wind baby" Murphy


#27

him sa for siden:

En Odd Molly lue vil mest sannsynlig gjøre de geeky vennene dine målløse (og der er jo også litt gøy?) :humre:

Kult mønster. :riktig:


#28

Miss Norway sa for siden:

Fy søren så imponert jeg er over sånne som kan teknologi. Den dagen Mr. Norway klarer å produsere en strikkeoppskrift av et ønsket motiv dauer jeg.

Det blir sinnsykt stilig! (For nei, OM-lue er IKKE noe for noen på din side av Homsepatruljen! :nemlig: )


#29

Skilpadda sa for siden:

Jeg tror vennene dine blir ganske imponert hvis du publiserer oppskriften også, jeg. En ekte geekisk tilnærming til problemet. :riktig:


#30

Esme sa for siden:

OM på BM? :hehehe:
Kult mønster!


#31

Toffskij sa for siden:

Veldig. Dette er uten tvil det mest engasjerende jeg har lest om strikking på lang tid. :D


#32

Miss Norway sa for siden:

Du burde TM oppskriften altså.


#33

Adrienne sa for siden:

Jeg vet i hvert fall hvem jeg skal få til å lage strikkemønster til meg om det noen gang skulle bli aktuelt. En herlig tilnærming til det, men jeg er i grunn ikke overrasket. :fnis:


#34

Esme sa for siden:

Har ombestemt meg, han kler det jo!



#36

Skilpadda sa for siden:

Esme da, nå lurte du meg til å begynne å søke på Ben Murphy på GIS. :skremt:


#37

Benmurphy sa for siden:

Og den stod jammen utrolig godt til favorittskjorten min også.

Burde jeg skifte mønster?

Ben "decisions, decisions" Murphy


#38

Esme sa for siden:

Hva er GIS?



#40

Blå sa for siden:

Jeg har bare hørt GIS om et datasystem som brukes i geografi og hadde tenkt å spørre om du ikke hadde rede på hvor Ben Murphy befant seg?:dulte:


#41

Teofelia sa for siden:

:rofl:

Nei, men kanskje avatar. :humre:


#43

Skilpadda sa for siden:

Nei, jeg prøver bare å være esoterisk. :kry:


#44

Esme sa for siden:

Man er ikke esoterisk om man finner på ting som bare en selv vet hva betyr skjønner du. Man er bare rar dessverre. :nemlig:


#45

Skilpadda sa for siden:

Blast it. :mumle:


#46

Adrienne sa for siden:

Tag: nerdeklær. Hvem kom opp med den? :haha:


#47

torsk sa for siden:

Og jeg som trodde at moddene kunne se alt. :rolleyes:


#48

Benmurphy sa for siden:

Jeg prøver gjerne å lage strikkemønster av ting hvis noen ønsker seg det. Jeg tror kanskje det er den delen av strikkefaget som passer best for meg. (Det trenger ikke være nerdeklær heller.)

Ben "Fill - Pattern - Custom" Murphy


#49

Adrienne sa for siden:

Ikke alt, men det er ikke langt unna. Men det krever jo at vi har et snev av IT-kunnskaper. :leker fortsatt bare IT-konsulent:


#50

Candy Darling sa for siden:

Å, BM, du må da være den perfekte mann!

(neida, Skilpadda, det var ikke flørt, bare beundring :o)

Jeg tar deg plutselig på ordet, dersom min plutselige strikkedilla viser seg å begå mer enn en halvferdig kjole. :nemlig:


#51

Tåtti sa for siden:

Jeg begynner på kinoluen, jeg da, mens dere diskuterer dere fram til om det er andre mønster som egner seg bedre. :knegg: Kan jo være kjekt med en i reserve når neste mistes. ;)

Betaling årner vi når jeg har noe å vise fram. :jupp:


#52

Miss Norway sa for siden:

:skuffet: Tenk. Odd Molly er ikke en tag her på FP. Vi snakker uniformen, jo! :rystet:


#53

gullet sa for siden:

Denne lua må nok produseres i flere eksemplarer :misunnelig:


#54

him sa for siden:

tada! :D

#55

Isolde sa for siden:

Denne tråden var bare :hjerter: for en strikkende nerd som meg.


#56

apan sa for siden:

Jeg må bare abonnere på denne for å få se denne lua!


#57

Benmurphy sa for siden:

Takk. Tror jeg. :gruble:

Ben "what's actually required here?" Murphy


#58

Tåtti sa for siden:

Lue, før-bilde. :knegg:


#59

Esme sa for siden:

Fine farger som kommer til å kle BenMurphy godt. Han er jo tross alt typisk Høst. Det var det de landet på da du var på fargeanalyse ja, BM?

:knegg:


#60

Benmurphy sa for siden:

Ser lovende ut :riktig:

Ben "Winter, Spring, Summer and Ringo" Murphy


#61

Esme sa for siden:

Kanonbra! :lol:


#62

Jenna sa for siden:

DEN lua blir skikkeli rå, BM! Har en kamerat som er stort MST3K-fan også og han nok gjort mye for å ha en slik. Stor fare for at vi vil se den endelige resultatet "live" siden du bor i området.

holde utkikk etter ferdig MST3K-lue


#63

Joika sa for siden:

Bula har luer som ligner på bildet Ben. :nemlig:


#64

Benmurphy sa for siden:

Luemønster Mk II:

Jeg har lært om problemet med lange spenn når man strikker rundt en lue, så her er en ny versjon av mønsteret som skulle være mer egnet når man lager den av faktisk garn og ikke bare i photoshop. Tallene er som sist bortsett fra at den løse stolen nå repteres 5 ganger i stedet for 6 fordi den første er inkludert i hovedmotivet. Jeg har også gjort, tror jeg, svart-hvitt utgaven litt mer printer- og tellevennlig.

(Forumprogramvaren laster opp bildene feil. Her er link de to største bildene slik de skal være, med bedre kvalitet og mindre filstørrelse: Masker:GIF-format, Masker:PNG-format, Mønster:GIF-format, Mønster:PNG-format)

Ben "på rekke og rad" Murphy


#65

-ea- sa for siden:

Det er altså bare helt utrolig hva man kan få hjelp til her på FP. :tilber:



#67

Tåtti sa for siden:

Imponerende innsats med mønsteret, BM. :riktig: Jeg ser for meg at horder umiddelbart stiller i kø for å få favorittmotivet sitt omgjort til strikkbar vare.

Ettersom jeg bare har rekket opp én gang ennå, er det fremdeles håp for den nye varianten av mønsteret, men enn så lenge turer jeg fram som jeg hadde begynt. ;)


#68

Tåtti sa for siden:

Fremdriftsrapport:

Førstemann har benket seg i kinosalen. :)


#69

Heiko sa for siden:

Så kult! De fargene var fine sammen.


#70

Skilpadda sa for siden:

Så fin Crow! :elsker:



#72

Benmurphy sa for siden:

Det ser jo helt konge ut! Crow ble kjempefin! :swoon:

Ben "Turkey Volume Guessing Man" Murphy


#73

kokosbolle sa for siden:

Dette er bare så kult! Gleder meg til å se det ferdige resultatet! :digger:



#75

Tallulah sa for siden:

Sambo sier "Rock on!" iført sitt Pac Man-skjerf.



#77

mina sa for siden:

Artigste tråden jeg har lest på lenge! Gleder meg til å se resultatet!


#78

D'Arcy sa for siden:

Jeg forventer et bilde av Ben med det ferdige resultatet på seg til slutt.


#79

Tåtti sa for siden:

Jeg synes egentlig han burde brukt hatten sin i stedet. sigh



#81

Salt sa for siden:

Så tøft! Gleder meg til å se lua ferdig!


#82

Shamu sa for siden:

så kul den lua blir da!!


#83

Miromurr sa for siden:

Den lua blir sikkert kjempetøff, gleder meg til å se det endelige resultatet!


#84

Tåtti sa for siden:

Vi har en melding til den usynlige mannen med kul klokke og forfrosne ører: Ting Tar Tid. :nemlig:
Men nå har jeg gjort unna det som tar mest tid, nemlig broderingen og trådfestingen. Nå gjenstår bare å få til en pen luefasong på toppen, og en omgang med vaskemaskin og strykejern før den er klar til levering. :)

Ser forresten at den burde vært komplettert med et par votter, med de to robotene på hver sin håndbak ...


#85

Agent Scully sa for siden:

Jeg syns det var raskt gjort, jeg. Men det er mulig jeg har en annen tidsregning hva angår hjemmelagete plagg.


#86

Skilpadda sa for siden:

Javisst! :jupp: Også et kjempelangt skjerf dekorert som en filmrull, med silhuettene foran hver eneste frame. :hyper:


#87

Benmurphy sa for siden:

Det ser kjempebra ut!

Votter hadde kanskje vært noe å tenke på ja; mulig de burde ha mønster med med «fargebilder» av robotene. Og i tillegg en genser med de store røde hendene fra kappen til The Master i Manos: Hands of Fate – som er en av de få virkelig seriøse kandidatene til tittelen «tidenes dårligste film» – for å ta det hele helt over toppen.

Ben "Torgo's Knitting Emporium" Murphy


#88

Tåtti sa for siden:

:bortreist på ubestemt tid:


#89

gullet sa for siden:

Lua er blitt utrolig stilig.
Forumlue?


#90

Oschi sa for siden:

Tåtti! :tilber:



#92

Beckett sa for siden:

Fantastisk lue!


#93

Toffskij sa for siden:

En vakker slutt på en vakker tråd! :rørt:


#94

Aminta sa for siden:

Så utrolig stilig lue!


#95

Canisa sa for siden:

Imponerende! :tilber:


#96

Benmurphy sa for siden:

Den ser helt fantastisk ut. :highfive:

Ben "Movie Sign!" Murphy



#98

Miss Norway sa for siden:

Vi forlanger bilde av BenM med ny lue. :nemlig: Den ser så bra ut!!!


#99

Kanina sa for siden:

Wow, utrolig kul lue!


#100

-ea- sa for siden:

Selvsagt! Helt imponerende hva man kan få hjelp til her på forumet.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.