Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor protestantisk er DU?

Hva gjør du med det nystekte brødet?

  • Spiser det gamle først
    6 stemmer
  • Spiser nybakt brød og lar det gamle ligge
    146 stemmer
  • Annet
    6 stemmer
  • Dustepoll!
    3 stemmer
#1

Polyanna sa for siden:

Ok, du har et nybakt brød fra ovnen, akkurat passe temperert til å spise lunkent med for eksempel smør og brunost eller syltetøy. :nam:

Ved siden av så ligger det hjemmebakte brødet som ble tatt ut av fryseren samme morgen. Helt ok det også.

Hva gjør du?


#2

annemede sa for siden:

Det nybakte og varme selvsagt. :nam:


#3

Teofelia sa for siden:

Jeg spiser selvsagt det nybakte brødet. Duh! :ikke nevneverdig protestantisk i noe henseende:


#4

Estrella sa for siden:

Tar selvfølgelig det nye nybakte brødet. :nam: :nam: :nam:


#5

annemede sa for siden:

Hva har dette med protestantisme å gjøre forresten?


#6

Toffskij sa for siden:

Hva tror du? :hehehe:


#7

Veronal sa for siden:

Klart man må kvalitetskontrollere baksten. :nemlig:


#8

Koma sa for siden:

Nybakt!
Jeg er brødgourmand, elsker ferske varme brød.
Det tinte brødet går til barn og mann:highfive:


#9

Polyanna sa for siden:

Min mann - protestanten - mener nemlig jeg er i overkant dekadent, mens jeg selvsagt synes jeg er helt normal når jeg gasser med med nybakt brød.

(Særlig siden jeg EGENTLIG lever ganske lavkarbo og ikke spiser så mye brød)


#10

Bluen sa for siden:

Jeg ville nok ha spist det ferske brødet først, og spart det gamle til neste morgen. Jeg er nok ganske protestantisk, og går ikke av veien for å knaske flere dager gammelt brød. Grensa går ved mugg.


#11

Propella sa for siden:

Jeg spiser kun ferskt brød. Så det er ingen tvil hos meg. Det nyeste først. Det gamla i søpla.


#12

Fibi sa for siden:

Det nybakte, selvsagt.


#13

Ina sa for siden:

Det nye brød!


#14

Harriet Vane sa for siden:

Jeg skryter ofte på meg å være en skikkelig protestant, ettersom jeg er litt sånn "slite først, kose seg etterpå"-dame. Men jeg er en real hedonist på enkelte områder, og mat er ett av de. Jeg spiser ikke gammelt brød, så sant det kan unngås, livet er for kort. Gammelt brød kan man lage krutonger, strøbrød, brødpudding eller toast av.


#15

torsk sa for siden:

Men atte, handler ikke dette om pietisme og ikke protestantisme(?)?


#16

løve70 sa for siden:

Jeg spiser selvsagt det nybakte :nemlig: Hvorfor skulle jeg ellers ha giddet å bake brød om det ikke var for å spises?


#17

annemede sa for siden:

Min gamle mormor sa alltid at vi måtte spise det gamle brødet først, for vi ble vonde i magen om vi spiste det ferske, så hun bakte brød som hun lot ligge i skuffen i 2 dager før hun spiste det. Min svoger, som mener mye rart, sier at ferskt brød metter mindre enn gammelt brød. Ferskt er uansett best.


#18

Polyanna sa for siden:

Presiserer: Det andre brødet er ikke GAMMELT. Det er godt, hjemmebakt brød som fint kan ligge og være godt i morgen tidlig også. Det er bare ikke varmt og deilig.


#19

annemede sa for siden:

Sh, det er gammelt sammenlignet med det som kommer rett fra ovnen.


#20

mehmet sa for siden:

Varmt og deilig er tross alt varmt og deilig. Med brunost. :nam:


#21

Che sa for siden:

Varmt brød nå - det andre i morgen (og resten av det varme brødet i fryseren)


#22

~TM~ sa for siden:

Er det mulig å spise noe annet en helt fersk brød? :sjokk:


#23

Tallulah sa for siden:

Jeg spiser alltid det ferskeste brødet. Og overlater til sambo å spise opp det som ikke er fullt så ferskt. :filer:


#24

~TM~ sa for siden:

:highfive: (Sånn rent bortsett fra at jeg er gift og ikke samboer da...)


#25

Harriet Vane sa for siden:

Nei, nei, nei, dette er textbook, direkte fra Den protestantiske etikk og kapitalismens ånd av Max Weber.

Selv brukte jeg Weber mye som basis for å forstå nøysomhetstankegangen i samvirkebevegelsen. Spare penger, bare handle kontant og ikke sløse med noe. Det er også basis i et samfunn der man kunne ha husmødre. De aller fleste hadde egentlig ikke råd til å ha hjemmeværende husmødre, så for å få det til, måtte man spare, knipe, strekke ting litt lenger, klippe det slitte lakenet i to og sy sammen på nytt så det slitte kom i kantene og det kunne brukes lenger, spe kjøttfarsen enda litt til og bli rasende når ungene ikke spiste opp. Man hadde ikke noen særlige alternativer til husmødre, da, så lenge ungene var små, det fantes jo ikke barnehager.


#26

torsk sa for siden:

You had me at nei. :nemlig:

(Jøss, så han skrev virkelig direkte at man skal spise det gamle brødet først? Snakk om micro management. :))


#27

LilleLeo sa for siden:

Selvsagt spiser jeg av det nye. Noe annet ville være toskete.


#28

Tangina sa for siden:

I motsetning til min mann som er et skoleeksempel på den protestantiske etikk, spiser jeg med stor glede det ferske brødet først.

Dette minner meg om min bestefar som alltid lot brødet ligge noen dager før han spiste det - det var best omtrent en uke gammelt, mente han. :knegg:


#29

Tåtti sa for siden:

For det første, så hadde jeg vel neppe bakt brød hvis jeg allerede hadde tatt opp et fra fryseren. Men når det er sagt: Ingenting slår nybrødskalk med brunost! :nam: Så det nye hadde blitt spist først, og det "gamle" måtte pent vente til neste dag.

sprinter ut på kjøkkenet og skjærer en blings


#30

safran sa for siden:

Smaker litt på det nye, selvsagt. Når det er avkjølt, skjærer du det i skiver og putter det i fryseren. SÅ spiser du det gamle.


#31

DM sa for siden:

Jeg spiser det nybakte. Det gamle kan jeg jo riste i brødristeren, eller lage ostesmørbrød eller arme riddere med, eller tørke og bruke som strø til fiskegrateng eller noe i den duren.


#32

Nenne sa for siden:

I det tilfellet du beskriver hadde jeg nok tatt det gamle først, men var det fra dagen før, hadde jeg nok tatt det ferske ja.


#33

Canisa sa for siden:

Spiser det nybakte, og lar barna få "gammelbrødet" i matpakkene i morgen! :evil mother:


#34

Polyanna sa for siden:

Når vi baker så baker vi for en uke, og det må nødvendigvis gjøres om kvelden. Og det går nesten et brød om dagen her, så det tas stort sett opp brød hver morgen.


#35

Misteri sa for siden:

Jeg hadde spist av det ferske og spart det gamle til matpakker dagen etter. :nemlig:

Ingenting er som nybakt brød med ferskt pålegg på.


#36

Dali sa for siden:

Jeg prøver å la være å tenke på de sultne barna i Afrika (som uansett ikke ville fått glede av noen av brødene) og spiser det ferske. Det gamle blir liggende i brødboksen til det begynner å få prikker. Kan jo ikke kaste brukbar mat, må vite!


#37

Inagh sa for siden:

Jeg hadde aldri klart å velge bort et nybakt og deilig brød mot et gammelt et. :nemlig:


#38

Lorien sa for siden:

Det sier jeg ikke. :snurt:


#39

Acsa sa for siden:

Jeg og ungene ville ha spist det nybakte, og så ville jeg gitt det gamle til mannen.


#40

Filifjonka sa for siden:

Jeg lar ikke sjansen gå fra meg når det gjelder nybakt brød.


#41

Harriet Vane sa for siden:

Jada, mikrososiologi på høyt plan. :nemlig:

#42

Kirsebær sa for siden:

Hvis jeg i det hele tatt hadde bakt brød hadde jeg sikkert feira med tamtamtrommer og stjerneskudd.
Det "gamle" brødet hadde jeg pekt på, ledd av, for deretter å kaste det i søpla.


#43

Ariel sa for siden:

Selvfølgelig hadde jeg spist det nybakte... Finnes det virkelig noen som spiser "gammelt" brød altså? :blånn:


#44

Adele sa for siden:

Jeg hadde nok kastet det gamle brødet og spist det nye:)


#45

carmenzita sa for siden:

Det nye hadde nok godt foran det gamle.


#46

Solice sa for siden:

Spiser nybakt brød og lar det gamle ligge :)


#47

Joika sa for siden:

Hadde nok ikke giddet bake brød om jeg hadde et annet ferskt. Men OM jeg hadde fått det på døra så hadde jeg helt sikkert spist det.


#48

Søster sa for siden:

Snoper i meg det nybakte. Og annonserer for familien at det blir ostesmørbrød til middag, vi kaster ikke mat hvis den ikke er grønn.



#50

Esme sa for siden:

Det gamle brødet først, med pålegget på stemorssiden. :nemlig:


#51

Anda sa for siden:

Heier på røkla. I dette tilfellet; selvsagt.


#52

Adrienne sa for siden:

Jeg er ikke mye protestantisk av meg, og hadde selvsagt forsynt meg med det nybakte brødet.


#53

leliane sa for siden:

Ingen tvil. Det nybakte! Men jeg må vel innrømme at jeg hadde vært litt irritert på meg selv dersom jeg hadde et nytint brød ved siden av. Dårlig planlegging. Og at jeg hadde fått litt dårlig samvittighet. Når man er vokst opp med tenk-på-barna-i-afrika, mener jeg....


#54

Tusta sa for siden:

Iogmed at jeg ikke spiser brød så valgte jeg "annet".

Men hadde jeg spist brød så hadde jeg selvsagt spist det nye.


#55

Martis sa for siden:

Det nybakte, helt klart. :ja:


#56

Kaktus sa for siden:

Det nybakte. Gubben hadde fått det andre til niste.


#57

LilleRosin sa for siden:

:dulte:

Kirsebær... :elsker:


#58

Filifjonka sa for siden:

Jeg vil bare presisere at jeg hadde spist det nybakte og det skulle resten av familien også fått lov til om de hadde lyst. :jupp:


#59

Bequita sa for siden:

Over 90% kan ikke ta feil. :hehehe:


#60

Maiden sa for siden:

Jeg spiser av det nystekte, mann og unger får det nytinte. :p


#61

Polyanna sa for siden:

Oppsiktsvekkende mange menn og barn må nøye seg med opptint brød. :hehehe:


#62

Candy Darling sa for siden:

Ikke mine. Jeg kaster med friskt mot. Når jeg kaster en formue i selvgående grønnsaker kan jeg da saktens kaste et brød i ny og ne.


#63

Tallulah sa for siden:

Her i huset er det mannen selv som ofrer seg altså, han blir tilbudt nytt brød, men han er visst mer protestantisk anlagt enn meg. :bortforklarer:


#64

Obelix sa for siden:

Hadde spist det nybakte med god samvittighet.


#65

Shakira sa for siden:

Det varme så klart, det er sååå digg med brunost på da.


#66

Milfrid sa for siden:

Her i huset blir gammelt brød fort eldre, om det kommer ferskt brød i hus :nemlig:. Jeg er ingen god husmor som baker selv, men kjøper ofte veldig nybakt brød - sånn som er varmt når man kommer hjem. Og det ville jo vært kriminelt å la det bli kaldt før man spise det :jupp:.


#67

Gremli Skremli sa for siden:

Jeg tar det nybakte der og da, men det gamle neste dag, liksom. Skikkelig brød er godt i flere dager.
Dessuten er jeg da katolikk.


#68

Dixie Diner sa for siden:

Nemlig.


#69

Mamma Rosa sa for siden:

Spiser nybakt brød og lar det gamle ligge.

Selvfølgelig!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.