Jeg skal feire bursdagen min på søndag, hvor det kommer noen voksne og noen barn. De voksne skal få ost og rødvin. Er det noen som har tips til hva som bør ligge på ostefatet? Det kommer én med gravidemage, de andre er relativt altetende.
Jeg skal også lage en kake eller to. Jeg er småsyk, og fullstendig umotivert, så jeg klarer ikke tenke ut en eneste kake. Helst skulle det vel vært en litt classy kake, og ikke noe snickerskaketypeopplegg. Noen som har et godt tips?
Ja det er det beste som finnes! Jeg lager som regel slike kaker da mannen min er helfrelst på dem. Har laget mange varianter, fra sjokoladefondant-kake (og fondanter i form) til Lindberg sin variant. Utrolig godt, og ikke minst veldig "classy"! Med krem eller is, samt en god bærcoulis (Ms. Lee sin er fantastisk god) til er det helt himmelsk.
Av oster kan vel gravide spise de fleste faste ostene. Muggoster og Brie bør de holde seg unna, men kremoster er greit. Ridderost, Port Salut og lignende er helt ok. :)
Mont d'Or! Hvis man måtte velge én ost å sende med Noas ark, skulle det vært denne. Den er et sesongprodukt som kun er å få tak i fra senhøstes og i vintermånedene.
Til ostebordet ville jeg servert marmelade, tørket frukt, akasiehonning (nydelig på blåmuggost) og nøtter. Og skiver av baguette i tillegg til kjeks. Og en god Chablis eller Sancerre siden hvitvin ofte passer bedre til ost enn rødvin.
Ser det er et oppskriftsforum, så mine forslag om Toro Brownieskake eller ostekake faller vel på sin egen urimelighet. Selv om det er veeeldig godt da!
Ostefatet: Ridderost er jo uunnværlig. Og så en mykost som er rund og har hull i midten og pepper rundt kanten. Husker ikke navnet, men den er kjempegod! Liker dere blåmugg er Selbu Blå en favoritt hos mange. Dersom jeg skulle kommet, ville jeg gjerne hatt druer og salte kjeks til ridderen min :nam:
Jeg vil ha Ridderost eller Port Salut :bestiller: :glis:. (Og så kan jeg heller sikle på rødvinen og blåmuggosten som dere andre driver og skuffer i dere.) Ellers hadde daffy gode forslag til tilbehør.
Hjemmelaget sjokoladekake er godt og enkelt. Eller hva med NYCity Bakery Brownies. Det er det lenge siden jeg har spist, gitt. Og må det egentlig være så veldig fancy og classy, da? (Hvis jeg skulle ha kjøpt kake så ville jeg kjøpt den kaken som alltid ble bestilt til bursdagsfeiringer der vi jobbet sammen. Hvis du skjønner hvilken jeg mener? Den med masse frukt og nøttebunn.)
Takk for gode tips! Hvor er denne osten å få kjøpt? Det ser ut til å være en real stinker. Er det riktig? I så fall er den hjertelig velkommen i mitt hus. Av vin så er nok hvitvin utelukket ettersom "noen" har knust alle hvitvinsglassene. Så vi kjører rød, så får det bare stå til.
Akasiehonning var også et godt tips. Er det håp om å finne det på Centra på CCVest? Eller må jeg mer avansert til verks?
Notert!
Hm ... Jo, den er god. Men hvis jeg skulle kjøpt så heller jeg mer mot Pascal. En skikkelig soft moussekake. Nam. Men så var det dette med å bake selv da. Jeg ønsker noe classy ganske enkelt fordi jeg tross alt har blitt en anseelig mengde med år, og det bør jo gjenspeiles i kakevalget, ikke sant? Bløtkake med aprikos, for eksempel? :p Neida, med classy så mente jeg egentlig noe som ser litt bra ut, og som ikke er harry. Og som ikke knaser i tennene. :o
St.Albrey eller Chaumes. :jupp: De selger syltetøy i slike små glass på Meny/Ultra i ostedisken som er veldig gode til ost. Ellers liker jeg ripsgele til ost. :gleder meg til sommeren:
Lage kake? Dra innom Pascal og kjøp noe fancy, du er jo tross alt syk. :p
Akasiehonning får du garantert tak i på Centra, osten er jeg litt usikker på, mulig du må på en ostebutikk. Jeg så de hadde den på den fine matbutikken ved Colosseum, hva er det nå den heter igjen?
Bløtkake med aprikos. Sjempefansy. :jupp: :knegg: Nei, altså, Pascalkake er helt supert det. Men jeg skjønner at du heller mot hjemmelaget. Nå er jeg altetende på kakefronten og syns det er like stas med hjemmelaget marsipankake som som fancyschmansy bare det smaker godt. Men du kan jo stikke innom kaketråden for inspirasjon? (Og du må gjerne se etter andre spennende oster som ikke er potensielle listeriabomber, altså. :osteelsker: )
Om du ser en And ved ostedisken på CCVest (Ultra) i dag får du vinke, for da er det sikkert meg... Og Akasiehonning er jeg sikker på at de har. I tillegg har de noen små glass med marmelade med forskjellige krydder like ved ostedisken der, som er utrolig godt som tilbehør. Husker ikke navnet, men de er importert av Oluf Lorentzen.
Ellers skal det også en Manchego oppi min kurv i dag.
Så kan du stikke innom Smageriet der og se om det er noe annet som frister.
Det var dårlig med ender ved ostedisken i dag. Så om jeg overså deg så var det bare fordi kvakkfaktoren din ikke var like synlig som jeg så for meg.
Jeg endte på en slags variant, i form av bestillingskake fra Pascal. :o Det var visst på tide å innse sine begrensninger.
En St Albray fikk bli med i kurven. Og en slik syltetøysak med blåbær og timian. Det blir spennende.
Akasiehonning fikk jeg også kjøpt, en fransk sak. Ellers ble det en Prima Donna og Ridderost til den gravide, en Brie de Meux som var godt moden, en Roquefort Berger, en Cambozola, en chevre fra Haukeli og en skikkelig stinkbombe, nemlig en Epoisses. Og så St Albray da, som nevnt. Et par kjekstyper er også kjøpt inn, jeg venter med baguettene til i morgen. Samme med frukt og grønnsaker som skal serveres ved siden av. Daffys tips om Mont d'Or fikk jeg dessverre ikke benyttet meg av, da de ikke hadde den osten. Og jeg gadd ikke dra til byen.