ullmor sa
for 16år siden:
For å få høye og luftige brød bør du følge disse rådene:
minst halvparten av melmengden skal være hvetemel
bruk minst 1ts salt per brød
bruk olje, ca 1ss per brød
ved bruk av tørrgjær skal væsken være 40-50 grader
kna deigen 10 minutter for hånd (vet ikke hvor lenge hvis du bruker mixer)
forhev 45 minutter på et lunt og trekkfritt sted. Stekeovnen med bare lampa på er perfekt!
Ikke jobb mye med deigen etter førstegangsheving
etterhev minst 30 minutter
steke brødene på nederste rille hvis de er store og har lang steketid
prøv deg fram med temperaturen i din ovn. Ikke alle ovner steker likt og du må lære deg å kjenne din ovn.
Hvis du vil ha glatt og blank overflate kan du pensle med vann under stekingen, men vent til minst halve steketiden er gått.
Melk i brødene gir et mykt resultat, også skorpen
Mandarin sa
for 16år siden:
Har du en oppskrift på et godt grovt?
:må ha inn med tekje: :rødme:
Chanett sa
for 16år siden:
Dette er suppebrødet vårt. Smaker deilig med smør til suppe.
6 dl vann
2 ss olje
1 pk tørrgjær
2 ts salt
6 dl sammalt rug grov
ca 7 dl hvetemel
[b][/b]
[b][/b]
Forhev, etterhev og stek brødene på nederste rille i 30-35 min ved 200 grader.
Mandarin sa
for 16år siden:
Berglijot sa:
Dette er suppebrødet vårt. Smaker deilig med smør til suppe.
6 dl vann
2 ss olje
1 pk tørrgjær
2 ts salt
6 dl sammalt rug grov
ca 7 dl hvetemel
Forhev, etterhev og stek brødene på nederste rille i 30-35 min ved 200 grader.
Smaker kanskje godt med brunost også?
Tusen takk!
Chanett sa
for 16år siden:
Mandarin sa:
Smaker kanskje godt med brunost også?
Tusen takk!
Seølvsagt. Også med det fire frukter-syltetøyet i det høye glasset som de har på Meny. Ja, og med hjemmelaget jordbærsyltetøy. :D