Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ullmor sine 10 brødbaketips!

#1

ullmor sa for siden:

For å få høye og luftige brød bør du følge disse rådene:

  1. minst halvparten av melmengden skal være hvetemel
  2. bruk minst 1ts salt per brød
  3. bruk olje, ca 1ss per brød
  4. ved bruk av tørrgjær skal væsken være 40-50 grader
  5. kna deigen 10 minutter for hånd (vet ikke hvor lenge hvis du bruker mixer)
  6. forhev 45 minutter på et lunt og trekkfritt sted. Stekeovnen med bare lampa på er perfekt!
  7. Ikke jobb mye med deigen etter førstegangsheving
  8. etterhev minst 30 minutter
  9. steke brødene på nederste rille hvis de er store og har lang steketid
  10. prøv deg fram med temperaturen i din ovn. Ikke alle ovner steker likt og du må lære deg å kjenne din ovn.

Hvis du vil ha glatt og blank overflate kan du pensle med vann under stekingen, men vent til minst halve steketiden er gått.

Melk i brødene gir et mykt resultat, også skorpen


#2

Meta sa for siden:

takk for tips! :)


#3

Mandarin sa for siden:

Har du en oppskrift på et godt grovt?

:må ha inn med tekje: :rødme:


#4

Chanett sa for siden:

Dette er suppebrødet vårt. Smaker deilig med smør til suppe.

6 dl vann
2 ss olje
1 pk tørrgjær
2 ts salt
6 dl sammalt rug grov
ca 7 dl hvetemel
[b][/b]
[b][/b]
Forhev, etterhev og stek brødene på nederste rille i 30-35 min ved 200 grader.


#5

Mandarin sa for siden:

Smaker kanskje godt med brunost også?

Tusen takk!


#6

Chanett sa for siden:

Seølvsagt. Også med det fire frukter-syltetøyet i det høye glasset som de har på Meny. Ja, og med hjemmelaget jordbærsyltetøy. :D


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.