Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sjokoladekake i langpanne?

#1

Ekorn sa for siden:

Guttungen blir snart 2 år, og da må jeg jo bake kake. Kan ikke si jeg er noen konditor, så jeg trenger en enkel og grei oppskrift. Noen som vil dele en god oppskrift på sjokoladekake? :nam:


#2

Ekorn sa for siden:

Møllerens er jo veldig god, men jeg synes glasuren er mindre god. :/


#3

Honda sa for siden:

en pose møllerens langpanne. vann og olje etter oppskrift.[bruker denne pga at det ikke er melk i denne, meg har laktoseintoleranse og synnes kakene blir så søte og rare medlaktosereduserte tine melka. men med laktosefri melka fra sverige blir kakene perfekte. :sjokk:]
pisk med miksmaster.
steik

smelt 1 mørk og en lys kokesjokolade, ha i en klatt smør og litt melis pisk med mixer.
smør utover kaken

og spis


#4

Ekorn sa for siden:

:nam:


#5

Dali sa for siden:

Bare et nysgjerrig spørsmål: Har du prøvd rismelk eller soyamelk i baksten? Jeg har begynt å bruke det til andre ting, men har ikke laget kake med det enda. Litt nysgjerrig på om den har samme egenskaper som melk i den sammenheng...?


#6

Honda sa for siden:

Nei aldri prøvd det.
Så kan desverre ikke hjelpe deg :rolleyes:


#7

Høyt&amp;Lavt sa for siden:

5 egg,
6 kopper sukker (passe små kopper)
=vispes godt sammen til eggedosis

400 gram margarin smeltes
3 kopper melk (samme str skopper som til sukker, og hvetemel)
6 SS kakao
6 ts bakepulver
6ts vaniljesukker
=røres godt inn i eggedosisen

6 kopper mel ; vanligvis hvetemel, men man kan helt fint bytte ut en tredjedel og bruke grovt rugmel/fullkornshvetemel ( gjør det til små barn/bhg bursdager og min diabetikerbror)

STEKES midt i ovnen i ca 30 minutter, på ca 200 gr.celcius
Topping=
150 gram smelta margarin
3 ts vaniljesukker
3 ss kakaopulver (kan ta litt mindre kakao, om man synes det blir for sterk/streng kakaosmak
1 pakke melis
6-8 ss varm kaffe, ganske sterk..
= balndes i den rekkefølgen man ønsker, og tilpasser kaffemengden etter behov!
kremen skal smøres ut mens det er lunk i kaka, og trenger ikke strøssel om man ikke vil ha det, da..

Dette er nesten den eneste sjokoladekaka barna her i huset liker...


#8

Høyt&amp;Lavt sa for siden:

Og hvis man bruker melkefri margarin, må man tilsette salt!! :erfart:
Og melken kan fint byttes ut med vann, eller andre produkter som melkeallergikere tåler!!



#10

Ekorn sa for siden:

Har du link?


#11

Føniks sa for siden:

Lagt til nå.


#12

ILY sa for siden:

En lite forslag til krem/glasur;) Er veldig populær her i huset og blant venner og kjente

1 pk melis
1 egg
125 gr. margarin
Litt kaffe
Sjokolade pulver

  • Ha alle ingrediensene (minus kaffe og sjokolade) i en foodprosessor e.l
    En foodprosessor eller en kjøkkenmaskin med kniv er genial for å få til den rette konsistensen. Denne glasuren eller kanskje nærmere kremen skal ikke være flytende.

  • Ha i kaffe til du føler du har fått den konsistensen på kremen som du vil ha

  • Ha deretter i sjokoladepulver til du får den fargen du vil ha. Noen liker denne kremen lys, noen foretrekker den mørkere så her er det smak og behag som gjelder :)


#13

Noba sa for siden:

Et generelt tips til sjokoladekaker er å erstatte alt eller deler av melka med appelsinjuice. Kaka blir saftigere da synes jeg. Min oppskrift er så og si identisk med Mim sin, den er kjempepopulær her i heimen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.