Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Brød med fetaost?

#1

Hannamoren sa for siden:

Fikk veldig lysst på det. Og gjerne soltørket tomat. Finnes en slik oppskrift?


#2

Skytte sa for siden:

Hva med focaccia?

Focaccia med soltørket tomat
5 dl vann
50 g gjær
1 ts salt
1 beger Sans Kesam Mager
6 dl hvetemel sammalt, grov
50 g tomater soltørkede tørre
100 g fetaost 20%
2 ss rosmarin, finhakket
1 ts grovt salt
7 dl hvetemel siktet


Slik gjør du:
Rør gjæren ut i lunkent vann i en bolle. Tilsett salt, kesam og mel. Arbeid deigen til den kjennes glatt og smidig. La den heve på et lunt sted under plast i ca. 30 minutter.
Ha deigen over i en langpanne dekket med bakepapir.
Skjær de soltørkede tomatene i biter og strø dem over deigen sammen med finhakket rosmarin, fetaost i biter og grovt salt. Trykk dem litt ned i deigen. La deigen heve under plast i 15 minutter. Stek focacciaen midt i ovnen på 225 °C i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.


#3

Senna sa for siden:

Å det hørtes godt ut, denne skal jeg prøve.


#4

Tertit sa for siden:

Nam! Det hørtes skikkelig godt ut.
Er ikke så glad i å bake, men dette skal prøves ut :-D


#5

Hannamoren sa for siden:

Skytte, det høres kjempegodt ut! Hva bruker du dette sammen med?


#6

Skytte sa for siden:

Jeg har spiste til supper, gryteretter, salat etc, men det er også godt bare som et mellommåltid i seg selv. Jeg fryser det ned i porsjonsbiter slik at det er lett å ta med seg en bit på jobb.

Pass bare på å få trykket osten og tomatene godt ned i deigen. Var lite flink til det sist og da lå det bare noen forkullede tomatbiter på toppen. Det var ikke sååå godt. :humre:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.