Hvordan får dere til gélen? Mamma hadde kjøpt 1 times géle, den stivnet mens den fortsatt var lunka, prøvde å helle den over kaken og det ble selvsagt hull i kaka.
Lagde snopekaka istedenfor og droppet gélen på den andre ostekaka. Pynter den heller med druer.
Var forresten ikke lett å bake kake med vond rygg. :rolleyes:
Bruk gele som ikke er en-times, og la den bli kald før du heller den på. Den er fortsatt flytende lenge etter at den er kald. Og pass på at kaken er ordentlig stivnet før du heller på geleen.
Du må la kaken stå i timesvis i kjøleskapet før du heller over den KJØLIGE geleen. Kaken må stivne HELT først (jeg lager den helst kvelden før og har geleen på neste dag). Men nå bruker jeg sjelden gele oppå kaken, jeg synes det er mye penere med fruktbiter eller bær.
Jeg bruker å ha veldig tålmodighet, men det var mammaen min i dag som stod for innkjøpet. Ja, jeg skylder på mamma! :knegg:
Var litt deilig å føle seg litt liten igjen. :fnise:
Er lenge siden jeg har laget ostekake, egentlig er jeg en reser på kaker(ikke småkaker) men denne gangen gikk det galt!
Trøstehistorie: Jeg lagde en gang en ostekake fra en oppskrift bak på Dagbladet. Problemet var at oppskriften ikke sa noe om at det skulle være gelatin i sjokoladekremen/sausen på toppen. Så da er det bare å gjette seg til hva som skjedde når jeg løsnet på forma etter noen timer i kjøleskapet... :flau:
Trøstehistorie 2: En venninne av mamma skulle lage ostekake, og i den oppskriften var det bl.a 6 gelatinplater. Hun la de i bløt i 1 liter vann, men skjønte ikke at vannet skulle rennes av før hun smeltet gelatinen, så hun kokte opp 1 liter vann (!) med gelatin i og blandet i ostemassen. Det rant over kanten, under formen og over alt. Kake ble det ihvertfall ikke:fnise:.