Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Italiensk pizzabunn, trenger råd og vink

#1

Søster sa for siden:

Når jeg en sjelden gang lager pizza, ender den alltid som min mors: urnorsk med tjukk bunn. Men jeg vil prøve å lage sånn tynn og elegant italiensk pizzabunn. Kan jeg få oppskrift, råd og vink inn med teskje?

Helst ville jeg kunne forsteke bunnene, også la dem hvile mens jeg henter i barnehagen, sånn at guttungen kan være med å velge fyll. Går det an?


#2

Kirsebær sa for siden:

Jeg aner ikke, men er det ikke logisk at det må mindre gjær i deigen? La den heve mindre?

Aner virkelig ikke, men skriver det likevel så får jeg sjekket om jeg har rett. :knegg:


#3

Corbeille sa for siden:

Denne bruker jeg - den er superenkel :nikker:

2 pizzabunner:
500 g mel
1 pk tørrgjær
1 ss salt
3 dl lunkent vann
2 ss olivenolje

Bland sammen mel, salt og gjær. Tilsett vann og olje og elt det godt sammen til du får en smidig og fin deig. Blir deigen for tørr tilsett mer vann, blir den for bløt tilsett mer mel. Deigen skal ikke heve. Kjevle deigen til 2-3 mm tykkelse uten å heve deigen. Legg bunnen på en stekeplate og prikk den godt over det hele med gaffel.

Forstek bunnen til den får lysebrune prikker på toppen. På 220 ºC i ca 6 min i vanlig stekeovn, 2-3 min i pizzaovn. Ferdigstekte bunner kan fryses.


#4

Veronal sa for siden:

Jeg lager alltid en stabel med (italienske) pizzabunner som jeg halvsteker med tomatsaus før jeg fryser dem ned. Når vi skal ha pizza så er det bare pyntingen som gjenstår og den er overstått lenge før ovnen er varm.

Jeg lager bare med hvetemel, salt, gjær og vann. Pleier vel å ta utgangspunktet i 1 liter vann (45 grader), tilsetter gjær og salt og så tilsetter hvetemel til deigen slipper bollen. Deler deigen i emner med en gang (ellers rekker de å heve forskjellig i mellomtiden) og kjevler ut til tynne, tynne, tynne leiver. Pizzabunnen rekker å heve litt + sjokkheve litt i ovnen. Smører ut tomatsaus (jeg lager i samme slengen tomatsausforråd) og halvsteker pizzaene til tomatsausen har blitt "tørr".


#5

Søster sa for siden:

Det skal jeg klare. Tusen takk for oppskrift.

:skrider til verks med det samme:


#6

Salt sa for siden:

Søster:

Hvis du bytter ut vannet med blå farris blir deigen enda bedre å jobbe med.


#7

Isolde sa for siden:

Dette skal vi ha til middag i dag!!

Blå farris er uten smak sant? Har nemlig masse kulsyrevann ting etter bryllupet i boden.


#8

Alfa sa for siden:

Å bake ut med olje istadenfor mjøl er også lurt. Då vert botnen sprø og snasen.


#9

Søster sa for siden:

Skal prøve farris og oljetipsene neste gang. Brukte ikke mel til utbakingen nå, deigen var fin og smidig av seg selv, var jo litt olje i den. Bunn to av tre står i ovnen nå. Eneren ble kjelmpefin, jeg kommer til å gjenta denne suksessen.


#10

Left sa for siden:

Jøss, hadde du bryllupet ditt i boden? :blond:

Jeg klarte ikke å la være :knegg:


#11

Isolde sa for siden:

Jepp! kjempefint å gifte seg i boden. Bare å prøve!


#12

Irma sa for siden:

Jeg har lagt inn et par oppskrifter i Irmas kokebok. Bruk pizzastein, det synes jeg gjorde stor forskjell. (Har kun prøvd det på grill, men det skal kunne brukes i vanlig stekeovn også.) Bunnen blir mer tynn og crispy.


#13

Meta sa for siden:

:humre:


#14

Mandarin sa for siden:

I denne tråden beskriver jeg pizza a la Trond Moi som vi pleier å lage.
www.foreldreportalen.no/forum/showthread.php?t=8932


#15

Jessica sa for siden:

Pizzastein er et must når man skal lage italiensk pizza.


#16

Veronal sa for siden:

Nja, must og must. Vi brukte bakestein før, men i nyhuset har vi ovn med pizzafunksjon (undervarme) og pizzaen blir like bra på den måten som med bakestein.


#17

Jessica sa for siden:

Det kan være. Jeg har ikke slik ovn, men med bakesteinen så blir det bra. Også er det billigere enn å måtte kjøpe seg ny ovn da ;)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.