Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ammevennlig mat

#1

gajamor sa for siden:

Jeg er blitt velsignet med en unge som hyler hvis jeg spiser noe som helst utenom toast med margarin. Så langt vet jeg at hun reagerer på melk, løk, kål, blomkål, brokkoli, erter, drue, appelsin, eple og sikkert noe jeg ikke kommer på nå. Har dere noen forslag til hva jeg kan spise? Middagen går egentlig greit, selv om jeg gjerne skulle hatt litt mer varierte grønnsaker. Det store problemet er de andre måltidene. Finnes det pålegg uten melk og løk? Er fårepølse trygt? Jeg vet hun reagerer på salami, selv om det ikke står noe farlig i innholdsdeklarasjonen.


#2

annemede sa for siden:

Salami inneholder vel melk tror jeg. Eller tar jeg feil nå? Om hun reagerer på så mye mat ville jeg tatt henne med til lege og bedt om en henvisning til spesialist. Hvordan er avføringen hennes når du spiser melkeholdig mat?


#3

annemede sa for siden:

Startkultur mener jeg er melk.


#4

annemede sa for siden:

Når du skal introdusere grøt eller annen mat for henne kan det være greit å ha mme på blåresept som du kan bruke til å lage mat til henne.


#5

Isolde sa for siden:

Finnes masse pålegg uten melk og løk.

Leverpostein (gul boks) inneholder ikke melk men vet ikke med løk
Skinke, banan, syltetøy. Men det er nok ikke så spennende.


#6

annemede sa for siden:

Om hun ikke tåler melk, så kan det godt være at hun egentlig tåler løk, men at tarmene hennes er så irriterte at løken gjør det uutholdelig for henne.


#7

Luftslottet sa for siden:

Salami har hvitløk, så om hun ikke tåler løk, er sjansene store for at hun ikke tåler hvitløk heller.

Makrell i tomat er kanskje safe?


#8

goldnugget sa for siden:

det er melk, ja. Jeg har funnet en salami fra Vossafår som ikke har startkultur.
Det er også ofte spor av melk i kjøpebrød/loff.
Tomatpure kan være for sterkt for magen.
Spiser du smør uten melk? Den blå soft er ganske god.
Leverpostei ICA godt liv inneholder ikke melk og fisk. Veldig god.
Les godt på kjøttpålegg. Det er utrolig hva de putter melk i.
Hvis hun tåler soya finnes det noen produkter kanskje du liker.


#9

gajamor sa for siden:

Avføringa er egentlig grei. Jeg tror det bare er litt umodne tarmer. Hun er jo ikke to måneder engang, og hadde en ganske tøff start med intravenøs næring gjennom navlen, masse antibiotika, morfin og diverse annen skit. Søstra hadde noe av det samme (men langt fra like ille). Der gikk det seg til etter 5-6 mnd, og hun tåler alt (så vidt jeg vet) nå.

Jeg er egentlig ikke så veldig begeistret for flykræsj, men skal gi det en sjanse. Er bare litt redd for dette med tomat. Skal sjekke den gule leverposteien for løk. Hadde vært veldig kjekt hvis jeg kunne spise den.

Har mer enn nok melk, så det går nok greit å pumpe til grøten. Frøs ned i isterningposer sist, og jeg fant en del poser med melk som var blitt avglemt i fryseren da jeg ryddet nå rett før jul.

Takk for tipset med startkultur. Det skal jeg sjekke.

Er det forresten noe godteri jeg kan spise? Sjokolade er totalt utelukket! Tror egentlig ikke lakris er så veldig lurt heller.

Jaja. Håper ihvertfall jeg går ned i vekt av dette styret :rolleyes:


#10

goldnugget sa for siden:

Non-stop(ikke smarties) er uten melk. Det har gått bra her. Det finnes noen sjokolader på helsekost også.

Ellers er det jo sånne kunstige salt/sure/frukt div. Mange av disse inneholder melk så du får lete. Jeg spiste en liten lakris-nox, men den hadde dessverre melk!:eek: Det er ikke mye som skal til her ihvertfall før han reagerer selvom det går gjennom puppen først.

Håper det går seg til etterhvert. Det er slitsomt å være på diett, men hva gjør vi ikke for våre små:jupp:


#11

annemede sa for siden:

Den originale After-eighten er uten melk. Og freia kokesjokolade, og 70% sjokoladen.


#12

gajamor sa for siden:

Mannen kom hjem fra butikken nå med soft spesial, startkjeks, marshmellows, gul leverpostei og nonstop. Det sto ikke noe om løk i leverposteien, men mye skummelt kan gjemme seg i "krydder". Jeg får teste det i morgen. Tør ikke spise noe nytt i kveld, da kan det bli ei lang natt. Hvis leverposteien går bra kan jeg prøve med nonstop på søndag. Men jeg er veldig skeptisk til sjokolade. Bror min kan ikke spise det nå som han er voksen heller, det er for sterkt for magen hans.

Det hjalp på humøret å spise litt marshmellows og startkjeks - Jippi, helgekos :digger:


#13

annemede sa for siden:

Bokstavkjeksen er også uten melk.


#14

gajamor sa for siden:

I dag har lille skatt vært en drøm! Hun har sovet mye for seg selv, og bare sutret hvis hun var sulten. Jeg har spist to skiver med gul leverpostei, så det ser ut til å være trygt :D Gleder meg til i morgen når jeg skal teste nonstop :nam:

I følge mannen sto det ikke nevnt noe om melk på per-kjeksen. Stemmer det?



#16

gajamor sa for siden:

Sjokolade er no herk :mad: Jaja. Det smakte ihvertfall godt, selv om jeg ikke helt klarte å nyte det når jeg regnet med at det ble magevondt etterpå...


#17

Mandarin sa for siden:

Hvilket brød spiser du?


#18

gajamor sa for siden:

Nå har jeg laget selv, for å være helt sikker.


#19

Mandarin sa for siden:

:sukk: jeg har tilgode å avstå fra melk. Jeg klarer ikke å se hvordan jeg skal greie det. Men nå må jeg kanskje til pers.


#20

gajamor sa for siden:

Da har det dukket opp en ny ting på fy-listen: egg :sukk:

Til gjengjeld kan jeg spise så mye lakrisbåter jeg bare vil, for de inneholder fenikkelolje :riktig:Toast med kylling, tomat og oliven er kjempegodt, og fenalår er slett ikke det verste pålegget :)


#21

goldnugget sa for siden:

HUffda! Får du hjelp fra legen deres? Dette begynner å bli mye!

klem


#22

gajamor sa for siden:

Halleluja, jeg er helbredet! Eller rettere sagt, lille skatt er helbredet :D Jeg fikk prikktesta henne på den siste kontrollen på sykehuset, og alt var negativt. Da jeg kom hjem igjen prøvde jeg med litt forskjellige matvarer, og plutselig løsnet det. Gjett hvem som sitter og nyter påskegodtet sitt nå :p

Det var litt skriking i går kveld, så mye sjokolade er nok ikke det aller beste, og hun er fremdeles ikke noe glad i løk i store mengder, men nå kan jeg ha et normalt kosthold med både melk og egg :riktig: Cornflakes med kald melk, varme ostesmørbrød, brunost på nystekte vafler :nam:

4 1/2 måned var hun da det plutselig gikk over. Det rare var at jeg hadde prøvd melk da hun var 4 mnd, og det ble ramaskrik, så det må ha skjedd veldig brått.


#23

Ru sa for siden:

Så bra at hun tåler ting igjen!
Du verden for et kosthold du har holdt ut, all ære til deg. :tilber:


#24

Kanina sa for siden:

Wow! Gratulerer!! Jeg har også begynt å normalisere kostholdet mitt, det er en skikkelig lettelse!


#25

goldnugget sa for siden:

Så deilig for dere begge to!

Jeg gikk opp 2 kg da jeg "fikk tilbake" kostholdet mitt:jupp:


#26

Kanina sa for siden:

iom at sjokolade var omtrent det eneste jeg kunne spise, satser jeg på motsatt effekt hos meg :D (kan jo håpe... nå kan jeg til gjengjeld drikke brus, så..)


#27

gajamor sa for siden:

Uff, ja, det hadde jo vært dumt... :mauler litt mer ostepop:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.