Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ullmor sine marsipankuler av valnøtt med sjokolade

#1

ullmor sa for siden:

100 g valnøtter
60 g melis
3 ts eggehvite
200 gr mørk sjokolade
hele valnøtter tilsvarende antall ferdige kuler

Gjør slik:

Valnøttene males, ha melis og eggehvite i og rør til det blir en fuktig pasta. Sett kaldt 20 minutter.

Kok opp vann og sett en skål over vannet (må ikke ha kontakt med vannet). Brekk sjokoladen og la stå til den begynner å smelte. Ikke rør, men flytt litt på sjokoladen et par ganger mens den smelter. Avkjøl litt.

Ta ut marsipanen og trill kuler av den. Sett en spiseskje i sjokoladen og legg marsipanen i skjea. Bruk en annen skje til å helle sjokolade over marsipanbiten og sett til stivning på et bakepapir. Sett umiddelbart valnøtten i sjokoladen og la stå til den er helt stivnet.

Kan lages 4 dager i forveien.


#2

DM sa for siden:

Å, dette høres godt ut!


#3

ullmor sa for siden:

Ja, de er veldig gode! Har 6 testpersoner som alle likte de! Anbefales. Enkle og raske å lage.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.