Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Soltørkede tomater

#1

Mei sa for siden:

Hvordan bruker dere den tørre varianten av disse? Altså: ikke de som er nedlagt i olje?


#2

Amelie sa for siden:

Finstrimler/snitter den og har den direkte i retten.
I salater kan noen av typene bli for tørre/harde/seige, men de fleste typene går det greit med.


#3

Mei sa for siden:

Ser for meg at det blir veldig seigt og hardt - i allefall om det ikke er retter som skal kokes/gratineres etc?

Er det forskjell i smak på de tørkede og de som ligger i olje? Hvilke bruker dere?


#4

Senna sa for siden:

Jeg bruker bare de som ligger i olje.
Men mannen kjøpte feil en gang, så jeg har et par sånn andre liggende i kjøleskapet. Men jeg har heller ikke funnet ut hvordan de kan brukes.


#5

Mei sa for siden:

Det var egentlig derfor jeg spurte :D


#6

Toffskij sa for siden:

Jeg har en kjempegod oppskrift på balsamico- og oljemarinerte soltørkede tomater som jeg kan legge ut i kveld. :nam:


#7

DM sa for siden:

HP snittet opp tørkede tomater i strimler og stekte sammen med strimlet kål, gulrot og squash for noen dager siden. Det var utrolig godt! Ingen krydder, men det smakte deilig krydret fordi det var så mye smak i tomatene.

(Og serverte med noe greskmarinert kalkunkjøtt og slottspoteter, -og levende lys :love: )


#8

Doxa sa for siden:

Jeg pleier å legge dem i vann med litt olje i en stund før jeg bruker dem.
:)


#9

Amelie sa for siden:

Ja, som skrevet er noen typer harde/seige og håpløse å bruke uten at man legger dem i olje først. Men jeg har funnet en type som ikke ligger i olje, som likevel er myk og god og kan has rett i retten.


#10

Angelique sa for siden:

Jeg pleier å kjøpe de som ligge ri olje, finstrimler og har i salaten sammen med Basilikum, og andre urter
Blir nydelig

Pleier forresten å finhakke hvitløk som jeg har i også.
Skikkelig deilig:D


#11

LilleT sa for siden:

Jeg har bare brukt den tørkede variantene i gryterett. Da har jeg hatt dem direkte i gryta og latt dem trekke i noen minutter. Det går helt greit, men aner ikke hva som egentlig er oppskriften.


#12

Veronal sa for siden:

Vi bruker nesten bare de tørre. Vi strimler dem tynt-tynt og har dem i både salater, som pynt på skiver og i varmretter.


#13

Koma sa for siden:

Jeg pleier å legge dem i vann littegrann. Og det sier også


#14

Mei sa for siden:

:dulte:


#15

Toffskij sa for siden:

Åja, det hadde jeg glemt!

250 g soltørkede tomater (prøv å finne noen med fin rød farge, ikke mørkebrune/svarte)
375 ml god extra virgin olivenolje
125 ml balsamico
2 ts grovknust svart pepper
2 ts grønne pepperkorn
2 ts tørket timian
10 basilikumblader (ferske)
3 fedd hvitløk i tynne skiver

La tomatene ligge i bløt i kokvarmt vann i ett minutt. La dem renne av og tørk dem med kjøkkenpapir, ha dem i et sterilisert glass. Kok opp olje og balsamico i en kjele, ha i krydder, hvitløk og urter. Hell olje/eddikblanding over tomatene så det dekker, sett på lokk mens det er varmt. La stå to dager i kjøleskap før de spises. De holder seg i kjøleskap en god stund. De er kjempegode og søte og hvitløkete og deilige. Må lage selv igjen snart. :nam:


#16

Mandarin sa for siden:

dette gjøre jeg også! Men foretrekker dem som selges i olje.. mmmmmmmmmmmm
har en deilig pastasaltat med cashewnøtter og soltørkedetomater i ..hmmm. må lage i helgen

høres deilig ut Tinetoff!! :dulte:


#17

Mei sa for siden:

Mandarin: har du oppskriften på den pastasalaten?

Tinetoff: :blomster: Den kan altså lages nå av de tomatene jeg har liggende, og holde seg i kjøleskapet en stund? Brukes i salater og sånn?


#18

Toffskij sa for siden:

Jepp. Veldig godt i salater, og veldig godt å spise bare sånn som de er som snacks. Noen oliven og godt brød og greier også, så har du en hel liten fest.


#19

Mei sa for siden:

Kjenner jeg har et veldig begrenset reportoar av retter jeg bruker soltørket tomat i. Det må liksom stå i en oppskrift ellers tør jeg ikke. Noen som har lyst å ramse opp hvilke typer retter utenom salat dere bruker dem i? :blafre:


#20

amylin sa for siden:

Sånne soltørkede tomater som ikke ligger i olje, legger jeg i olje. Tar olivenolje, fersk basilikum, hvitløk og litt pepper og har det i et lufttett glass. Jeg bruker soltørka tomat i salater og f.eks. sammen med stekt kyllingfilet eller oppå brødskiva mi med blåmuggost eller brie.


#21

Koma sa for siden:

Jeg bruker det i stort sett alle pastaretter med tomatsaus, det bringer inn en ny dimensjon i sausen:jupp:
(I dag laget jeg kjøttboller og pasta som jegg gratinerte i ovnen med tomatsaus og ost. Hadde masse strimlet soltørket tomat over, og det var prikken over i'en i en ellers god rett. Masse smak)


#22

Mei sa for siden:

Jeg lærer og noterer!


#23

Harriet Vane sa for siden:

Du kan legge dem i vann, hell over kokende vann og la de ligge noen timer. De kan også legges i din egen olje/krydderblanding i kjøleskap noen uker. Bruk et helt rent glass. Ha i noen fedd hvitløk, det krydderet som frister og de tørkede tomatene. Ellers finhakker jeg dem og har dem i gryta.


#24

Mei sa for siden:

Skal de soltørkede tomatene være saltet? :confused: Det er de jeg har i kjøleskapet.


#25

Ole Brumm sa for siden:

Bruker de i marinader, det er godt :)
Og i gryteretter, wok og salater.


#26

Nynne sa for siden:

Dette høres veldig godt ut!
Må jeg prøve! :ja:

Ellers har jeg bare brukt soltørkede tomater uten olje, i salaten og det var kjempegodt! (men jeg bruker olivenolje og litt sitronsaft i salaten så litt olje blir det jo alikevel på de)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.