Spiser dere det dere har til julemiddag før jul? En pinnekjøttmiddag i advendta? En prøveribbe?
Hva med annen julemat som dere har tradisjon på å ha i romjula?
Jeg har ingen tradisjon på julemiddag hjemmefra - men kunne tenke meg å etterhvert innføre pinnekjøtt. Likevel kjenner jeg at det er alt for sjeldent å spise noe så godt bare en gang i året. Og i januar har jeg sjelden lyst på det. I advendta derimot :nam:
Vi har et prinsipp og det er å ikke spise julemat før julaften. Julegodt spiser vi ikke heller før.
Spiser en det samme hele året så blir det jo ikke noe stas med julemat da.
Siden mye av julematen er såpass kraftig kost så tøyer vi julen litt utover nyåret istedet. Blir for mye med ribbe, pinnekjøtt, kalkun på ei uke så vi har fisk og litt lettere kost innimellom.
Ribbe ville jeg aldri funnet på å spise utenom jul. Men både lutefisk og pinnekjøtt kan jeg godt tenke meg å spise f.eks. i førjulstiden. Kokt kveite er den fjerde julemat-tradisjonen jeg er vant til, og det spiser jeg naturligvis gjerne når som helst på året.
Ok med unntak av kokt kveite da som vi også spiser av og til ellers i året. Det spiser vi 1 eller 2 juledag. Også hender det at jeg spiser lutefisk en gang alene med gode venninner før jul siden mannen ikke liker det.
Vi har ribbe på julaften, men jeg synes pinnekjøtt er utrolig godt så det spiser jeg på det private (NM-)julebordet vi har her i området og alle andre anledninger jeg får i adventstida. Hjemme hos meg er ikke pinnekjøtt en stor suksess så vi har det ikke i jula.
Jepp, surkål spises hele året. (Og det er vel også egentlig julemat). Ellers lager jeg ikke julemat selv, men spiser det hvis jeg får det servert på julebord. Pinnekjøtt spises lillejulaften, men da er på en måte julen i gang.
Vi pleier å lage en "prøvemiddag" med pinnekjøt i november, og spiser pinnekjøtt på julebordene. Ingen restriksjoner her med andre ord. :)
Ribbe og lutefisk liker jeg ikke noe særlig, så det har jeg ingen trang til å spise verken før eller i julen.
Kalkun er det såpass mye styr å lage at det blir stort sett bare den ene gangen i året, enten nyttårsaften eller 1. juledag. :)
Spiser ribbe eller pinnekjøtt dersom det serveres på julebord ja - men vi lager ikke sånn mat hjemme før jul nei. Vel - et lite unntak - vi lagde ribbe på hytta i påsken:ja:
Julebrus og pepperkaker prøvesmakes selvsagt før jul - det er jo best i adventstida
Bare jeg slipper å spise sånn catering/veikro-juletallerken med ribbe som består av 90% fett, posesaus og posesurkål-kraft flytende rundt og i tillegg tyttebærsyltetøy nesten uten tyttebær, så er jeg fornøyd. :sjokk:
En parodi på julemiddag.
Nei..
Vår tradisjon fra min familie er stek på julaften.. så vi spiser ikke sånn skinkestek ellers i året ;)
Mannen er vant til ribbe.. så mulig det blir det i år. Eller begge deler.. :fnise:
Men prøver å unngå både spise julemat, drikke julebrus og spise julesnop lenge før jul.
Jeg prøver å holde meg unna pinnekjøtt før julaften. Vi har allerede hatt vårt første lutefiskmåltid. Julegodterier er 'lov' i desember. Men i adventstiden pleier vi å kjøre litt kjipe helgefrokoster, sånn at det blir ekstra godt på julefrokosten med hjemmelagde rundstykker og massevis av pålegg:digger: .
Vi har pleid å lage i stand skikkelig venne-julemiddag her siste fredagen før julaften. Da steker vi skinkestek og ribbe, lager rødkål, surkål, rørte tyttebær og riskrem til dessert. Pleier å være en stor suksess. I år rekker vi det ikke siden vi skal sørover, men vi skal nok ha risengrynsgrøt den dagen vi skal ha pepperkakehuspynting her hjemme. Stas for de små det, også blir det litt julestemning.
Jeg liker ikke ribbe som har svømt i sitt eget fett altfor lenge, saus som ikke smaker noe og posesurkål.
Jeg har stort sett holdt meg unna julematen frem til jul. I fjor hadde jeg termin i jula, og da spiste jeg pinnekjøtt hele desember. Sånn i tilfelle jeg skulle gå glipp av noe.
Det blir nok noen runder før jul i år også. Det er jo uansett sesongmat.
Har ikke et religiøst forhold til ikke å spise julemat før jul, men det er sjelden det skjer med unntak av julebord. Det er hovedsakelig fordi vi ikke lager det selv.
Jeg er ikke noe glad i julemat egentlig, og unngår det hvis jeg kan. Er dog på ett tradisjonsrikt lutefisklag før jul, men det er ikke julemat for meg. På julebordet på jobben var det tidligere tradisjon å spise julemat, gjerne julematbuffet, men de siste 5 årene er det skjedd ett skift mot 3 retters "gourmet" middag på fin restaurant:D
Vanligvis vil jeg ikke ha ribbe før på julaften, men siden vi i år skal feire jul i nytt hjem, føler vi for å teste ut ovnen på ribbe, sånn at vi ikke driter oss ut på selveste julaften.
Ingen restriksjoner egentlig, men det blir vanligvis ikke mye før jul. Mulig at det blir unntakstilstand i år, for jeg skal visst jobbe på kjøkken/servere på julebord i år.
Vi har ribbe med tilbehør på julaften, lager det ikke hjemme før på julaften. men jeg og mannen pleier å kjøpe en juletallerken på en kafe da vi er ute å handler julegaver.
Spiser ikke julemiddag før julaften bortsett fra en sniksmak av ribba lille julaften.
Spiser rester 1.dag hos svigerinne og etter det er det brått slutt. Det holder i massevis for oss.
Ja, jeg synes pinnekjøtt er alt for godt til å bare spises en gang i året. Det er fortsatt like godt på julaften om jeg har smakt på det et par ganger i desember. :ja:
Skikkelig julemiddag lager vi neppe før jul, det hender vi får smake på julebord eller liknende. Men i hverdagene i desember hender det nok at vi slenger inn ei og anna julepølse med rødkål til middag. Orker ikke så spise alt dette i jula uansett. Pepperkaker og andre julekaker er jeg mer restriktive med.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.