Jeg har litt angst nå, for etter at den nye magre (fysj) creme fraiche-typen kom, ser det ut til at den fete varianten ikke er å oppdrive? Hvis de fjerner den vanlige, blir jeg gal. De kan jo ikke gjøre det? Den brukes jo til KOKING, og man kan vel ikke akkurat koke i en mager CF med samme fettprosent som rømmekolle? :sur:
Kan den? Men uansett så vil jeg ha den fete. Synes det er dumt om de tar den andre ut av produksjon? Jeg må maile Tine. :sur:
Hvis den forsvinner kan jeg jo uansett bruke seterrømme, den har jo omtrent samme konsistens, og den tar de nok aldri ut av markedet, heldigvis.
Jeg har sendt mail til Tine nå. Den forsvinner sikkert ikke, håper ikke det. Tror nok grunnen til at noen butikker ikke har den nå er fordi de fyller opp kjøleskapene med de to magre variantene, men vi får nå se.
Jøss, finnes mager variant i Norge altså? treig Jeg har akkurat tatt opp et lett creme fraiche-beger fra fryseren for å ha til middagen i morgen. Kjøpt og importert fra Harryland.
Jeg prøvde den magre, her om dagen. Men da kan man heller bruke matyoghurt synes jeg. Litt skuffende. Den vanlige creme fraichen er bedre. Men alt til sitt bruk, er det ikke sånn? Men for all del; det er kjekt at det kommer magrere alternativer.
Sans har jo vært lenge i Norge og den er nesten like god som vanlig creme fraiche. Anyway, her er iallefall butikkene fulle av den vanlige, fete og akk så gode typen.
Sans Crème Fraîche er varmestabil og kan benyttes i varme retter på lik linje med TINE Crème Fraîche. Den naturelle varianten passer meget godt til sauser, supper, gryteretter, dressinger og desserter. Hvitløksvarianten passer meget godt til pastaretter, sauser og som ferdig dressing. Sans Crème Fraîche hjelper deg å lage god mat litt lettere.
Sans Crème Fraîche: Næringsinnhold per 100g
energi 517 kJ (125 kcal)
protein 3 g
karbohydrat 5,6 g,
fett 10 g
kostfiber mindre enn 0,1g
natrium 0,04g
Vanlig: Næringsinnhold per 100g
energi 1381 kJ (335 kcal)
protein 2,2 g
karbohydrat 2,9 g
fett 35,0 g
kalsium 79 mg (10 %')
vitamin A 490 mg (61 %')
riboflavin (vit. B2) 0,15 mg (9 %')
' av referanseverdien
Endel sure ketolysefolk der ute om de slutter å selge vanlig CF. :knegg: Men det gjør de nok ikke, ellers blir vel seterrømme uansett et godt alternativ.
Iiiiik... Har ikke sett den nye, kjøpte vanlig i går. Kommer ikke til å kjøpe den nye, kjøper heller seterrømme...
Polyanna: For folk som går på lavkarbodiett er det VELDIG mye med nesten dobbelt så høyt karboinnhold. Vi spiser bare 15 gr. karbo om dagen, da blir det kjapt mye med 5,6 kh...
Et beger er på 300 gram så er man 3 personer da blir det jo 100 gram på hver. Men det spørs jo altså hvor mange man er til middag. Vi er 3, men så er det kun MANNEN her i huset som teller (ikke manisk) og han holder seg til rundt 50 gram karber daglig.
Men nå er det vel helst fettet som blir "problemet". På ketolyse og andre lavkarbofilosofier SKAL man ha en god del fett, og må man bruke disse magre alternativene må man tilsette fett på andre måter der man før bare kunne hive oppi et beger vanlig CF. Jeg kommer til å bruke seterrømme om denne forsvinner.
Fedon Lindberg ville vel sannsynligvis foretrukket den magre framfor den vanlige, tror du ikke? Han mener vel ikke at det er bra med mye melkefett, gjør han?
Nå teller man jo ikke karbohydrater når man er på Lindberg kosthold, da går det på den glykemiske indeksen:) Så han er ikke av de lavkarbodiettene Iset referer til:)
Det MorStine sa. Jeg burde hatt et "endel" foran lavkarbofilosofier. Lindberg er vel en av de få som fremdeles anbefaler magre produkter, men han er blitt mer "fettete" de siste par årene. Han anbefaler ekte majones fremfor lettmajones, og meierismør fremfor margarin, og han har gått mer og mer bort fra feks. magre oster. :)