Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Forsvinner creme fraiche fra butikkene?

#1

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har litt angst nå, for etter at den nye magre (fysj) creme fraiche-typen kom, ser det ut til at den fete varianten ikke er å oppdrive? Hvis de fjerner den vanlige, blir jeg gal. De kan jo ikke gjøre det? Den brukes jo til KOKING, og man kan vel ikke akkurat koke i en mager CF med samme fettprosent som rømmekolle? :sur:


#2

Storm sa for siden:

Den magre kan også kokes.


#3

Dixie Diner sa for siden:

Kan den? Men uansett så vil jeg ha den fete. Synes det er dumt om de tar den andre ut av produksjon? Jeg må maile Tine. :sur:
Hvis den forsvinner kan jeg jo uansett bruke seterrømme, den har jo omtrent samme konsistens, og den tar de nok aldri ut av markedet, heldigvis.


#4

Storm sa for siden:

Jeg har brukt den to ganger, og det gikk helt fint å koke den. Jeg synes det er kjempe-fint med et lettere alternativ som også tåler koking, jeg da.


#5

Dixie Diner sa for siden:

Ja selvsagt er det fint, men de trenger jo ikke å ta fra oss andre VÅRE alternativer. :p


#6

Mandino sa for siden:

Kjøpte vanlig Creme Fraiche i dag - brukte den til potetmosen.


#7

Guttemammis sa for siden:

Kjente ikke forskjell jeg, mannen brukte det forrige gang han lagde
kyllinggryte....


#8

Karamell sa for siden:

Jeg har ikke sett den magre, jeg.


#9

Mandarin sa for siden:

Har ikke sett den magre enda.


#10

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har sendt mail til Tine nå. Den forsvinner sikkert ikke, håper ikke det. Tror nok grunnen til at noen butikker ikke har den nå er fordi de fyller opp kjøleskapene med de to magre variantene, men vi får nå se.


#11

Irma sa for siden:

Jøss, finnes mager variant i Norge altså? treig Jeg har akkurat tatt opp et lett creme fraiche-beger fra fryseren for å ha til middagen i morgen. Kjøpt og importert fra Harryland.


#12

ILY sa for siden:

Her har de bare den orginale på KIWI. Kanskje din butikk er en av de butikkene som har bestemt seg for å slanke Norge?:p


#13

Dixie Diner sa for siden:

Jepp, de har nettopp kommet på markedet. En naturell og en med hvitløk. Sans.

:skremt:


#14

Dali sa for siden:

Har ikke hørt noe om at den skal forsvinne. Men nå får jo ikke jeg høre alt heller da...
Tine-ansatt


#15

Ma Dalton sa for siden:

Jeg prøvde den magre, her om dagen. Men da kan man heller bruke matyoghurt synes jeg. Litt skuffende. Den vanlige creme fraichen er bedre. Men alt til sitt bruk, er det ikke sånn? Men for all del; det er kjekt at det kommer magrere alternativer.


#16

Lykkex3 sa for siden:

Sans har jo vært lenge i Norge og den er nesten like god som vanlig creme fraiche. Anyway, her er iallefall butikkene fulle av den vanlige, fete og akk så gode typen.


#17

Isolde sa for siden:

Den forsvinner nok ikke. Hva skal vi på lavkarbo gjøre da ;)


#18

Polyanna sa for siden:

Er det mer karbo i den lette?


#19

Storm sa for siden:

Fra tine.no:

Sans Crème Fraîche er varmestabil og kan benyttes i varme retter på lik linje med TINE Crème Fraîche. Den naturelle varianten passer meget godt til sauser, supper, gryteretter, dressinger og desserter. Hvitløksvarianten passer meget godt til pastaretter, sauser og som ferdig dressing. Sans Crème Fraîche hjelper deg å lage god mat litt lettere.

Sans Crème Fraîche:
Næringsinnhold per 100g

energi 517 kJ (125 kcal)
protein 3 g
karbohydrat 5,6 g,
fett 10 g
kostfiber mindre enn 0,1g
natrium 0,04g

Vanlig:
Næringsinnhold per 100g

energi 1381 kJ (335 kcal)
protein 2,2 g
karbohydrat 2,9 g
fett 35,0 g
kalsium 79 mg (10 %')
vitamin A 490 mg (61 %')
riboflavin (vit. B2) 0,15 mg (9 %')
' av referanseverdien


#20

Susse sa for siden:

Jeg så den gamle i går jeg. Har kjøpt den nye to ganger og den er helt glimrende :D


#21

Polyanna sa for siden:

Takk! Litt mer karbo, men det var jo ikke mye, og det er jo mer protein også. :)


#22

Dixie Diner sa for siden:

Endel sure ketolysefolk der ute om de slutter å selge vanlig CF. :knegg: Men det gjør de nok ikke, ellers blir vel seterrømme uansett et godt alternativ.


#23

MorStine sa for siden:

Iiiiik... Har ikke sett den nye, kjøpte vanlig i går. Kommer ikke til å kjøpe den nye, kjøper heller seterrømme...

Polyanna: For folk som går på lavkarbodiett er det VELDIG mye med nesten dobbelt så høyt karboinnhold. Vi spiser bare 15 gr. karbo om dagen, da blir det kjapt mye med 5,6 kh...


#24

Polyanna sa for siden:

Forskjellen er 2,7 gram på 100 gram. Og 100 g CF er jo MYE da! Men jeg ser jo at med 15 g så er det ikke mye å ta av. :skremt:


#25

Dixie Diner sa for siden:

100 gram er ikke mye for LK-folk. :knegg:


#26

MorStine sa for siden:

Nei, her går min. ett helt beger i gryta til middag... Delt på fler seff...


#27

Polyanna sa for siden:

Ja, så det blir vel bare en 50 gram på hver eller noe? 1-2 gram ekstra karbo er nok til at det blir krise, altså?

Men, jeg skal ikke kverulere - det er dere som teller. Som sagt: 15 g - :skremt:


#28

MorStine sa for siden:

Ja, det er big deal;) For mesteparten av karbene skal komme fra grønnsaker, og det har vi ved siden av alt:) Går veeeldig fint å holde seg til 15 gr:)


#29

Dixie Diner sa for siden:

Et beger er på 300 gram så er man 3 personer da blir det jo 100 gram på hver. Men det spørs jo altså hvor mange man er til middag. Vi er 3, men så er det kun MANNEN her i huset som teller (ikke manisk) og han holder seg til rundt 50 gram karber daglig.

Men nå er det vel helst fettet som blir "problemet". På ketolyse og andre lavkarbofilosofier SKAL man ha en god del fett, og må man bruke disse magre alternativene må man tilsette fett på andre måter der man før bare kunne hive oppi et beger vanlig CF. Jeg kommer til å bruke seterrømme om denne forsvinner.


#30

Polyanna sa for siden:

:helt grønn: tydeligvis. :knegg:


#31

Dixie Diner sa for siden:

Det skal ikke være lett. :knegg:


#32

Storm sa for siden:

Fedon Lindberg ville vel sannsynligvis foretrukket den magre framfor den vanlige, tror du ikke? Han mener vel ikke at det er bra med mye melkefett, gjør han?


#33

MorStine sa for siden:

Nå teller man jo ikke karbohydrater når man er på Lindberg kosthold, da går det på den glykemiske indeksen:) Så han er ikke av de lavkarbodiettene Iset referer til:)


#34

Dixie Diner sa for siden:

Det MorStine sa. Jeg burde hatt et "endel" foran lavkarbofilosofier. Lindberg er vel en av de få som fremdeles anbefaler magre produkter, men han er blitt mer "fettete" de siste par årene. Han anbefaler ekte majones fremfor lettmajones, og meierismør fremfor margarin, og han har gått mer og mer bort fra feks. magre oster. :)


#35

Isolde sa for siden:

Tror nok fedon vil ha den magre.

Jeg teller og vil ha den feite.
og det er stor betydning på forskjellen på de 2. Er lett å komme oppi 15khd når man ikke bare spiser proteiner.


#36

Dixie Diner sa for siden:

Jeg teller ikke men vil også ha den feite. Tror nok ikke den kan forsvinne, de KAN ikke gjøre sånt. :mumle:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.