ullmor sa for siden:
Vet at jeg kan lage marengs, men har noen andre forslag?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
ullmor sa for siden:
Vet at jeg kan lage marengs, men har noen andre forslag?
Dixie Diner sa for siden:
Sjokolademousse, kokosboller, sølvkake ...
Lavkarbo delfiakake, den er ganske god.
ullmor sa for siden:
Hvor finner jeg oppskriftene? (hopper opp og ned i ren og skjær iver!!)
Dixie Diner sa for siden:
Flere:
Skjærereir (småkaker)
3 eggehvitter
250 gram melis
1/2 ts kardermomme
1/2 ts kanel
250 gram mandler, finskåret på langs
Pisk eggehvittene stive. Rør forsiktig inn melis, kardermomme og mandler i eggehvittene. Settes i små klatter på bakepapir og stekes ved 185 oC i 10-15 minutter. Avkjøles på bakepapiret.
Cappuccinomousse
175 g sjokolade
3 ss sterk kaffe
5 eggehviter
50 g sukker
2 eggeplommer
1,5 dl vispet kremfløte
Smelt 150 g av sjokoladen med kaffen. Visp eggehviter og sukker til marengs. Vend eggeplommene i lett avkjølt sjokolade. Vend inn eggehvitene og så halvparten av fløten. Fordel i glass og sett i kjøleskap 2-3 timer. Pynt med resten av fløten og riv resten av sjokoladen oppå.
Pavlova, nøttebunn og lignende er jo også ypperlig. Og eggehviter kan visstnok fryses.
Dixie Diner sa for siden:
Oj dumme meg, må jo legge med oppskrifter. :klaskepanne:
SØLVKAKE: (gullkake er best, men den er laget på eggeplommer)
1 kopp smør
2 kopper sukker
1 kopp melk
2 kopper hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
4-5 eggehviter
Rør smør og sukker lyst og lett.
Ha i melk og melet med bakepulver og vaniljesukker. Til sist røres de stivpiskede eggehvitene forsiktig inn.
Stekes i smurt og strødd form ved 225 grader. Kontroller med bakepinne etter 20-30 min.
ullmor sa for siden:
mmm.. dette høres godt ut!
ullmor sa for siden:
1 kopp = 2 dl?
Har tabbet meg ut tidligere med å tro at en kopp er en kopp, men det ble helt feil i forhold til antall eggehviter eller gjærmengden. Derfor må jeg har det inn med.. eh.. t-skje??
Dixie Diner sa for siden:
Aner ikke, men tror det er noe sånt ja. Det viktigste er vel at du bruker samme type kopper til alle ingrediensene slik at det blir likt, og så justerer du bare væskemengden etterpå. Men siden ALT omtrent var i koppemål her, ser det ut til at det skal gå bra. :)
Nenne sa for siden:
Lag mandel- eller nøttebunner med eggehvitene.
3 eggehviter
250 gram sukker eller melis
250 gram malte mandler eller nøtter
Pisk eggehviter og sukker godt ha i mandlene. Stek på 175 grader i 30 minutter i en springform. Bunnen blir seigere og mer kransekakeaktig med melis enn med sukker.
Bunnen kan brukes til iskake, til sjokoladekrem, til vanlig pisket krem med litt reven sjokolade på. Det er kjekt å ha et par liggende i fryseren, for de tiner fort.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.