På oppfordring deler jeg her min kjæres oppskrift på maisbrød. :)
Dette brødet er bakt med maismel, som gir en sprø overflate og en herlig maissmak. Maisbrød passer godt til kreolsk mat, chili og suppe.
Til 6 porsjoner
3 dl maisgryn/polenta
4 dl hvetemel
1 dl sukker
1 ss bakepulver
1 krm salt
2 egg
4 dl melk
1/2 dl matolje
1 dl mais
Sett ovnen på 175 °C. Smør en firkantet form på 23 X 30 cm eller en rund form med 24 cm diameter.
Bland maisgryn/polenta, mel, sukker, bakepulver og salt i en stor bolle.
Rør sammen egg, melk og olje i en liten bolle. Bland dette med de tørre ingrediensene og maisen. Rør forsiktig, ikke for mye. Vend deigen forsiktig ned i formen.
Stek brødet i 25–30 minutter, eller til det blir gyllengult og en tannpirker som stikkes ned i midten av brødet, kommer tørr opp.
La brødet avkjøles ordentlig før det løsnes fra formen, ellers smuler det seg opp og går i stykker. Løft det forsiktig opp av formen. Skjær det opp i tre- eller firkanter.
Jeg lager det på texasvis, dvs. at jeg tar formen i ovnen først med rikelig med olje oppi sånn at den er helt varm, og så heller jeg røra oppi. Da blir skorpa under og på sidene veldig sprø og god. Men jeg har nok en oppskrift som har mere væske, for jeg heller røra/deigen nedi.
Det ble for søtt for min smak, tror jeg skal prøve en oppskrift med mindre sukker i neste gang. Jeg syns det ble mer som kake og da ble det feil for meg.
Jeg lager sånn ca. dette, og det er ikke søtt. Bruker kefir der det står buttermilk, og har i bittelitt mer salt. Bruker ildfast teflonform i stedet for jernpanne.
Etter å ha smakt deilig Cornbread på Space Camp i Huntsville, så måtte jeg prøve denne oppskriften. Litt for søt for min smak. Er det bare å kutte ned på sukkeret?
Det finnes mange oppskrifter uten sukker, jrg tror krg heller hadde prøvd en av dem, i stedet for å tweake til en oppskrift som det sjal være sukker i. Denne er ganske tradisjonell: www.myrecipes.com/recipe/ben-mims-perfect-cornbread
Den Acsa la inn også, den har jeg bakt tidligere og den er veldig klassisk og god.