Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Amerikansk maisbrød (corn bread)

#1

Teofelia sa for siden:

På oppfordring deler jeg her min kjæres oppskrift på maisbrød. :)

Dette brødet er bakt med maismel, som gir en sprø overflate og en herlig maissmak. Maisbrød passer godt til kreolsk mat, chili og suppe.

Til 6 porsjoner
3 dl maisgryn/polenta
4 dl hvetemel
1 dl sukker
1 ss bakepulver
1 krm salt
2 egg
4 dl melk
1/2 dl matolje
1 dl mais

  • Sett ovnen på 175 °C. Smør en firkantet form på 23 X 30 cm eller en rund form med 24 cm diameter.
  • Bland maisgryn/polenta, mel, sukker, bakepulver og salt i en stor bolle.
  • Rør sammen egg, melk og olje i en liten bolle. Bland dette med de tørre ingrediensene og maisen. Rør forsiktig, ikke for mye. Vend deigen forsiktig ned i formen.
  • Stek brødet i 25–30 minutter, eller til det blir gyllengult og en tannpirker som stikkes ned i midten av brødet, kommer tørr opp.
  • La brødet avkjøles ordentlig før det løsnes fra formen, ellers smuler det seg opp og går i stykker. Løft det forsiktig opp av formen. Skjær det opp i tre- eller firkanter.

#2

Ru sa for siden:

:lykkelig:
Takk!


#3

Ru sa for siden:

Det står nå i ovnen. :slurp:


#4

Esme sa for siden:

Det ser kjempegodt ut, men mannen min er dessverre eggeallergiker. Lurer på om jeg skal prøve det med eggeerstatning.


#5

Gaia sa for siden:

Den ser helt nydelig ut og skal prøves en gang til sommeren. :jupp:


#6

Olympia sa for siden:

Må bare inn hit og skryte uhemmet av oppskriften. Prøvde denne for første gang i dag, og den er helt enkelt magisk god!

Fortjener å bli dratt opp selv om det har gått noen år :knegg:.


#7

Syrinx sa for siden:

Åh, dette må jeg prøve neste gang sambo lager sin fantastiske chili con carne.


#8

Filifjonka sa for siden:

Den skal jeg lage! Takk!



#10

zinatara sa for siden:

Denne oppskriften skal jeg prøve i dag!


#11

Acsa sa for siden:

Jeg lager det på texasvis, dvs. at jeg tar formen i ovnen først med rikelig med olje oppi sånn at den er helt varm, og så heller jeg røra oppi. Da blir skorpa under og på sidene veldig sprø og god. Men jeg har nok en oppskrift som har mere væske, for jeg heller røra/deigen nedi.


#12

zinatara sa for siden:

Det ble for søtt for min smak, tror jeg skal prøve en oppskrift med mindre sukker i neste gang. Jeg syns det ble mer som kake og da ble det feil for meg.


#13

Acsa sa for siden:

Jeg lager sånn ca. dette, og det er ikke søtt. Bruker kefir der det står buttermilk, og har i bittelitt mer salt. Bruker ildfast teflonform i stedet for jernpanne.


#14

Anne C sa for siden:

Etter å ha smakt deilig Cornbread på Space Camp i Huntsville, så måtte jeg prøve denne oppskriften. Litt for søt for min smak. Er det bare å kutte ned på sukkeret?


#15

Tallulah sa for siden:

Det finnes mange oppskrifter uten sukker, jrg tror krg heller hadde prøvd en av dem, i stedet for å tweake til en oppskrift som det sjal være sukker i. Denne er ganske tradisjonell: www.myrecipes.com/recipe/ben-mims-perfect-cornbread

Den Acsa la inn også, den har jeg bakt tidligere og den er veldig klassisk og god.


#16

him sa for siden:

Å, denne hadde jeg glemt! :D Nydelig :nam:


#17

Anne C sa for siden:

Jeg har fått et par oppskrifter av et par av de jeg var på Camp med. Skal teste de ut og.


#18

Xian sa for siden:

Åh, dette må jeg prøve. Har aldri helt kommet over maisbrødet jeg fikk på Way Down South.


#19

Tallulah sa for siden:

Det er ikke søtt altså, så da ville jeg prøvd en annen oppskrift. Du vet at de har åpnet igjen på Løkka?


#20

Strå sa for siden:

Åh, nå ble jeg sulten. Jeg tror jeg skal prøve Acsa sin og ha grillede grønnsaker til i løpet av helgen.


#21

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg lagde denne i muffinsformer. Det ble veldig bra, stekte i 17 minutter.


#22

Tilde sa for siden:

Denne oppskriften skal jeg prøve. Takk takk :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.