Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kraftkoking - med eller uten lokk?

#1

daffy sa for siden:

Jeg har kjøpt kraftbein jeg har tenkt å lage kraft til kveldens risotto på. :kry:
Men hvordan gjør jeg det egentlig?

  • Bør jeg brune kraftbena i smør eller olje før jeg har på vann?
  • Når vannet er kokt opp, jeg har skummet av og fylt på mer vann, skal jeg da sette platen på 1 og koke med eller uten lokk?
  • Tenkte å hive oppi et par gulrøtterog en løk, noe annet som bør være med?

#2

Imma sa for siden:

Nå har ikke jeg laget kraft til risotto,men jeg tror ikke du skal brune kjøttet,med mindre du skal ha brun saus.

Jeg koker opp,skummer av,tilsetter mer vann,og lar det småkoke i et par til tre timer,med lokket halveis på. Sellerirot og persillerot gir god smak til suppe hvert fall.


#3

scilla sa for siden:

Og laurbærblader, vin og hel, sort pepper. Jeg pleier å koke inn kraft uten lokk.


#4

malena sa for siden:

Kraftkokoking. Fint ord. :fnise:


#5

Wit sa for siden:

Jeg koker også med lokket halvt på. Skummer av flere ganger underveis.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.