Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Haster! Hva er gelatin laget av?

#1

Hyacinth sa for siden:

Jeg skal unngå så utrolig mye mat at det snart ikke er mer jeg kan spise...

Jeg registerer at gelatin blant annet er laget av fiskebein etc, men hva slags stivelse er det egentlig? Kan det inneholde hvetestivelse eller stivelse av andre kornslag? Hva med gluten?


#2

Ariel sa for siden:

Stivelse fra svin i alle fall. Mer vet jeg ikke...


#3

Acsa sa for siden:

Gelatin er stort sett animalsk proteiner fra beinkoking osv. :) Det er ikke noe fra korn i det. Ikke bra for vegetarianere, men antagelig greit for deg?


#4

annemede sa for siden:

Vil det si at gelatin kan inneholde fiskeproteiner? :paranoid:



#6

Koma sa for siden:

Gelatin er ikke vegetabilsk, da kalles det noe annet :jupp:


#7

mehmet sa for siden:

Gelatin er laget av slakteavfall (bein og brusk). Vegetabils "gelatin" kalles agar og fremstilles bl.a. av alger.


#8

Hyacinth sa for siden:

Så jeg kan spise det? (Tåler ikke hvete, spelt, rug, bygg og havre, samt melkeprod, egg og gjær. Blant annet.

Tusen takk for kjappe svar! :blomst:


#9

Chanett sa for siden:

Nå satt jeg og funderte på hva jeg skulle servere om du kom på besøk. Fruktsalat med Tofuis?


#10

Hyacinth sa for siden:

Nei, du kan så si. Jeg forventer heldigvis ikke at vennene mine skal sette seg i dette heller ;) , og dette er kun en utprøvingsfase i samarbeid med leger. Jeg håper virkelig ikke det gjelder for resten av livet. Jeg som er så glad i mat og ikke finnes kresen.. :(

(Jeg tror fruktsalat med tofuis hadde gått bra. Jeg kommer gjerne innom en dag.)


#11

mehmet sa for siden:

Oj. Hva spiser du til vanlig - frokost f.eks? Frukt?


#12

Harriet Vane sa for siden:

Næmen, å! Stakkars Kristin! Hva lever du av nå, da? Leverpostei rett fra boksen, kyllingfilet, fiskefilet og roastbiff med løk? Epler og druer?

#13

Chanett sa for siden:

Jeg pleier å la det gå sport i å servere noe som alle kan spise. det er faktisk morsomt å lete frem og tilpasse oppskrifter til folk som ikke tåler alt. rar


#14

mehmet sa for siden:

Det er jeg enig i, men alt med måte. Min svigermor har en søster som er glutenallergiker, og derfor baker svigermor alt av gjærbakst og kaker glutenfritt. Søstra er på besøk kanskje en gang annenhver måned. :fnise:


#15

Teofelia sa for siden:

Som i "alt, hele tiden" eller "alt, når hun er på besøk"? Det siste er jo veldig snilt. Det første er vel ganske unødvendig.

#16

mehmet sa for siden:

Som i alt hun baker. Litt unødvendig, ja.

Dette er samme dama som børster sine langhårete katter innendørs når vår allergiske gutt er på besøk. Forstå det den som kan. :rolleyes:


#17

Hyacinth sa for siden:

:haha: Ja, da hadde du fått litt av en utfordring med meg! Men det er jo unektelig snilt gjort, da!

Hva jeg spiser? (Mehmet, hva mente du med "til vanlig", når jeg ikke går på diett? Da spiser jeg alt mulig.)

Nå spiser jeg dette: Frukt og bær i alle varianter (minus banan og kirsebær), grønnsaker i alle varianter, frokostblandinger jeg lager selv av f.eks. hirse, amarath, solsikkekjerner, diverse typer frø, bokhvete etc. Grøt av polenta eller bokhvete eller hirse, scones laget av bakepulver eller natron og med rismelk og amaranthmel, maismel, Dr holmens, semper eller quinoagryn/ -mel, linser, rent kjøtt, ren fisk, salater, ja og så Isets matmuffins, bare med rismelk, blå margarin (urk) og disse meltypene jeg nevnte. Drikker vann, urtete, rismelk, soyamelk og juice.

Det var vel stort sett det. Spiser jo utrolig sunt da, men det er unektelig litt kjipt.


#18

Chanett sa for siden:

Øvelse gjør mester. :D


#19

Chanett sa for siden:

Det var jo mye å ta av her. Kan du spise sukker?


#20

mehmet sa for siden:

Jeg postet før du svarte Berglijot, siden du i innlegget over skrev at du ikke tåler de varene du nevnte. Nå ser jeg jo at du er på diett, håper det viser seg at du kan spise det meste av dette likevel!


#21

mehmet sa for siden:

Kan jeg spørre hva dette er? Er amaranth en type frø? Semper også?


#22

Hyacinth sa for siden:

Ja, og så stod det på papirene fra Tyskland (blodprøveanalyse) at jeg reagerer veldig på curry. WHAT, liksom? Curry? Som egentlig betyr gryterett eller noe sånt? Ernæringsfysiologen trodde de mente karri, men ærlig talt, karri er jo et blandingskrydder bestående av mange ulike krydder. Forstå det den som kan. Jeg er mer forvirret enn noensinne.


#23

Harriet Vane sa for siden:

ja, det synes jeg også!

Amaranth er ikke så verst, og hirse er jo veldig godt. Men jeg hadde lengtet etter nybakt brød med smør og brunost med melk. :gnir det inn:


#24

Hyacinth sa for siden:

Amaranth er en type mel som selges i helsekost. Husker ikke helt hva det er laget av, en eller annen plante, går jeg ut fra. Quinoa bruker jeg også, det er en frøplante fra Sør-Amerika. Den kan brukes som gryn (kokes og brukes som ris og er utrolig sunt og godt) eller males til mel.

Semper er noe melgreier fra Sverige. Basert på rismel og litt annet. Husker ikke helt.


#25

Hyacinth sa for siden:

Å, da skjønner jeg! ;)


#26

Hyacinth sa for siden:

Nei, ikke i diettiden. Men jeg er har nok ikke intoleranse mot sukker. Jeg skal likevel unngå det nå.


#27

malena sa for siden:

Hvilken lege har du vært hos, Kristin? Jeg kjenner endel som har gode erfaringer med en lege som holder til ved Düsseldorf.


#28

Harriet Vane sa for siden:

Du må da rase ned i vekt? Kan du spise potetgull?


#29

Hyacinth sa for siden:

Dr. Omdal i Oslo. Han sender prøver til Bayer-laben i Tyskland. Blant annet.


#30

Chanett sa for siden:

Og snart skriver Kristin diettbok. "Hvordan gå ned i vekt på ingenting."


#31

malena sa for siden:

Ok. De jeg kjenner har reist til en lege i Tyskland. Han leser de mest utrolige ting av en blodprøve.


#32

Hyacinth sa for siden:

Det er i grunnen merkelig, men jeg går ikke ned i vekt. Jeg spiser i grunnen mye, og jeg er aldri sulten. Jeg spiser en solid porsjon hjemmelaget frokostblanding til frokost, flere sånne scones med salat med kylling eller tunfisk og kanskje linsepure til lunsj, noen sånne matmuffins av og til, litt grøt, mye middag. Får i meg en del fiskefett og fett fra nøtter og frø og sånt. Jeg går faktisk ikke ned i vekt.


#33

Hyacinth sa for siden:

Jeg tror heller det blir "Hvordan stabilisere vekta med sunt kosthold." ;)


#34

Chanett sa for siden:

den kan jeg skrive og jeg er ikke på diett en gang.


#35

Hyacinth sa for siden:

Har ikke sjekket, men jeg tror det. Pleier aldri å spise potetgull. Men jeg kan spise tortillachips, de er laget av mais. Og nøtter, men det er jeg ikke vant til å spise så mye av.


#36

Hyacinth sa for siden:

Det er faktisk litt irriterende at jeg ikke går ned i vekt. Jeg hadde ikke hatt vondt av det. Som en bi-effekt, altså.


#37

Harriet Vane sa for siden:

Ha! Fedon virker ikke!

#38

Hyacinth sa for siden:

:rofl:

Nei, der har man beviset.


#39

Harriet Vane sa for siden:

Ja, det var det jeg visste. :nemlig:

#40

Hyacinth sa for siden:

:fnis: Men det ER litt merkelig at jeg ikke går noe ned i vekt. Er det ikke?


#41

Harriet Vane sa for siden:

Ja, Atkins og Fedon sier jo at man skal gå ned i vekt. Så DE ville vel ha undret? Og bedt deg kutte frukt.

#42

Hyacinth sa for siden:

Hm. Kanskje jeg skal maile og spørre.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.