Jeg skal unngå så utrolig mye mat at det snart ikke er mer jeg kan spise...
Jeg registerer at gelatin blant annet er laget av fiskebein etc, men hva slags stivelse er det egentlig? Kan det inneholde hvetestivelse eller stivelse av andre kornslag? Hva med gluten?
Gelatin er stort sett animalsk proteiner fra beinkoking osv. :) Det er ikke noe fra korn i det. Ikke bra for vegetarianere, men antagelig greit for deg?
Nei, du kan så si. Jeg forventer heldigvis ikke at vennene mine skal sette seg i dette heller ;) , og dette er kun en utprøvingsfase i samarbeid med leger. Jeg håper virkelig ikke det gjelder for resten av livet. Jeg som er så glad i mat og ikke finnes kresen.. :(
(Jeg tror fruktsalat med tofuis hadde gått bra. Jeg kommer gjerne innom en dag.)
Jeg pleier å la det gå sport i å servere noe som alle kan spise. det er faktisk morsomt å lete frem og tilpasse oppskrifter til folk som ikke tåler alt. rar
Det er jeg enig i, men alt med måte. Min svigermor har en søster som er glutenallergiker, og derfor baker svigermor alt av gjærbakst og kaker glutenfritt. Søstra er på besøk kanskje en gang annenhver måned. :fnise:
:haha: Ja, da hadde du fått litt av en utfordring med meg! Men det er jo unektelig snilt gjort, da!
Hva jeg spiser? (Mehmet, hva mente du med "til vanlig", når jeg ikke går på diett? Da spiser jeg alt mulig.)
Nå spiser jeg dette: Frukt og bær i alle varianter (minus banan og kirsebær), grønnsaker i alle varianter, frokostblandinger jeg lager selv av f.eks. hirse, amarath, solsikkekjerner, diverse typer frø, bokhvete etc. Grøt av polenta eller bokhvete eller hirse, scones laget av bakepulver eller natron og med rismelk og amaranthmel, maismel, Dr holmens, semper eller quinoagryn/ -mel, linser, rent kjøtt, ren fisk, salater, ja og så Isets matmuffins, bare med rismelk, blå margarin (urk) og disse meltypene jeg nevnte. Drikker vann, urtete, rismelk, soyamelk og juice.
Det var vel stort sett det. Spiser jo utrolig sunt da, men det er unektelig litt kjipt.
Jeg postet før du svarte Berglijot, siden du i innlegget over skrev at du ikke tåler de varene du nevnte. Nå ser jeg jo at du er på diett, håper det viser seg at du kan spise det meste av dette likevel!
Ja, og så stod det på papirene fra Tyskland (blodprøveanalyse) at jeg reagerer veldig på curry. WHAT, liksom? Curry? Som egentlig betyr gryterett eller noe sånt? Ernæringsfysiologen trodde de mente karri, men ærlig talt, karri er jo et blandingskrydder bestående av mange ulike krydder. Forstå det den som kan. Jeg er mer forvirret enn noensinne.
Amaranth er en type mel som selges i helsekost. Husker ikke helt hva det er laget av, en eller annen plante, går jeg ut fra. Quinoa bruker jeg også, det er en frøplante fra Sør-Amerika. Den kan brukes som gryn (kokes og brukes som ris og er utrolig sunt og godt) eller males til mel.
Semper er noe melgreier fra Sverige. Basert på rismel og litt annet. Husker ikke helt.
Det er i grunnen merkelig, men jeg går ikke ned i vekt. Jeg spiser i grunnen mye, og jeg er aldri sulten. Jeg spiser en solid porsjon hjemmelaget frokostblanding til frokost, flere sånne scones med salat med kylling eller tunfisk og kanskje linsepure til lunsj, noen sånne matmuffins av og til, litt grøt, mye middag. Får i meg en del fiskefett og fett fra nøtter og frø og sånt. Jeg går faktisk ikke ned i vekt.
Har ikke sjekket, men jeg tror det. Pleier aldri å spise potetgull. Men jeg kan spise tortillachips, de er laget av mais. Og nøtter, men det er jeg ikke vant til å spise så mye av.