Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kylling

#1

Chanett sa for siden:

Jeg er ikke særlig glad i de hele kyllingene som man kjøper ferdiggrilla i b utikken, så derfor spiser vi sjelden slikt. I dag kjøpte jeg imidlertid en rå kylling og nå lurer jeg på om noen har gode tips til krydder, tilbereding og tilbehør. Det er jeg og tre unger som skal spise den, så den bør ikke være for sterk.


#2

Interference sa for siden:

Stikke hvitløksfedd inn i kyllingen og pensle den med en blanding av smeltet smør, salt og pepper. Legges på en seng av rødløk, sjalottløk, gulrot, og potetbåter, Eller andre grønnskaer en liker godt.
Heller over litt av smørblandingen under steking for å få den så saftig som mulig. Kjempegodt!


#3

malena sa for siden:

Jeg lager ofte kyllingsuppe. Det er kjempegodt, og ungene elsker det.

Kyllingen kokes med løk, gulrøtter og ja, de vanlige suppegrønnsakene som gir god smak på krafta. Et par buljonterninger.
Plukk kyllingen når den er ferdig og ha den tilbake i suppen.

Til kyllingsuppe pleier jeg å ha sånne tynne, tynne pastagreier. Vet ikke om det er å få kjøpt her hjemme, vi har kjøpt det i Sverige.


#4

Chanett sa for siden:

Takker. Alt høres godt ut.


#5

Marge sa for siden:

Er det rå kylling du koker? Krydrer du den med noe først? Hvor lang koketid? :D


#6

malena sa for siden:

Rå kylling, ja. Jeg krydrer den ikke, legger den bare rett i vannet. Koketiden er jeg litt usikker på, den er ferdig når kjøttet løsner fra beina. 1-1,5 time vil jeg tippe.

Om kyllingen er veldig fet kan det være du må "skumme" av endel av fettet når suppa er ferdig.


#7

ILY sa for siden:

Du kan også ta samme utgangspunkt som her,men bruke stekefolie. Sånne poser får du kjøpt i de fleste butikker.

Man tar de grønnsakene man liker og legger rundt kyllingen inne i posen. Hvitløksfeddene legges sammen med grønnsakene. Stikk et lite hull øverst i posen. Sett kyllingen i ovnen på 220` i 40-45 minutter. Kommer litt an på ovnen også så man må følge med.

Kyllingen blir saftig og genialt god;) Saften fra kyllingen kan man bruke som sjy

Serveres med det man måtte ønske som tilbehør :D


#8

Tallulah sa for siden:

Nå har du sikkert lagd kyllingen din, men jeg pleier å glasere den med en blanding av honning, soyasaus, olje, pepper og tørket ingefær. Pensle på før du setter den i ovnen, og litt underveis. Til det er det godt å stuffe den med appelsinbåter og fersk ingefær. Stekesjyen kan du lage saus av, bare spe med litt buljong, appelsinsaft, maizenajevning og krydder.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.