Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ønsker meg oppskrift på glutenfri eplekake

#1

Kneazle sa for siden:

Aller helst en veldig, veldig god én. :jupp:

:neie:


#2

Dragen sa for siden:

150 gram smør
3 egg
2 dl sukker
2 1/2 dl glutenfritt mel
1 ts bakepulver
ca. 2 epler (eller mer om du vil ha masse)

Egg og sukker piskes til eggedosis, mens margarinen smeltes. Rør inn mel og smeltet margarin sammen med bakepulveret.
Hell røren i en godt smurt form.
Putt eplebitene oppi røra og strø over kanel og sukker. (Da ser kaka finere ut).

Stekes ved 180 grader i 30 minutter på nederste rille.


#3

Kneazle sa for siden:

Tusen takk, Dragen! Den skal testes i morgen.


#4

Kneazle sa for siden:

Kaka ble kjempegod! Jeg slo til med en pakke vaniljekrem oppå røra, og det gjorde den kjempesaftig. Fikk masse skryt. :D
Takk igjen! :blomst:


#5

Kanina sa for siden:

Mmm, høres godt ut! Men hva mente du med vaniljekremen? Oppå røra??


#6

Kneazle sa for siden:

Helte røra i formen, og la et lag vaniljekrem på toppen, før jeg hadde i eplene. Hadde lest et tips om det et sted. Men noe skjedde underveis, for eplene var omtrent midt i kaka da den var ferdig. :undrer: Så den ble ikke perfekt utseendemessig, men som sagt: Veldig god. :nam:


#7

DM sa for siden:

30 minutter er alt for kort tid ... 45 - 50 minutter fungerer bedre. (26 cm diameter.)


#8

cilen sa for siden:

Og så er det utrolig godt å helle litt smelta smør over kaka rett før den settes inn i ovnen!


#9

DM sa for siden:

Hæ? :skeptisk: Hva resulterer det i da?


#10

cilen sa for siden:

Det blir ekstra sprøtt! Helles over etter du tar på kanel og sukker. Har også på hakket nøtter. Mmm


#11

DM sa for siden:

Hakkede nøtter er godt! Og sprøtt lokk høres deilig ut. :nam:


#12

Kneazle sa for siden:

:nam:

Jeg steker nok kaka i ca 40 min, tenker jeg. Enda lenger den gangen jeg hadde vaniljekrem oppi.


#13

Dragen sa for siden:

Vi har brukt denne oppskriften til eplemuffins og Nonstopmuffins. De ble også veldig gode.


#14

Dragen sa for siden:

I dag blir det valnøttmuffins.

Temmern har eksperimentert med å ha litt kastanjemel i røra, da blir de bittelitt grovere, og veldig gode.


#15

Tuppen sa for siden:

Denne har jeg lagd i dag, den var veldig god. :riktig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.