Vi har fått en stålkjele med et tykt svart lag i bunne som ikke vil vekk. Å stå med maskinoppvaskmiddel over natta har ikke funket. Er kjelen bare å kaste? :blond:
Kjøttkakene og sausen som var oppi der var ikke spisenes for å si det sånn. :knegg:
Jeg pleier å utstyre meg selv med en hel boks stålull, og skrubbe i vei. Først skraper jeg vekk det som er mykt etter å stå i vann med baksiden av oppvaskkosten, og så skrubber jeg. Man må sikkert bruke mange biter med stålull. Denne metoden kan bare brukes på kjeler i stål og jern, ikke sånne med slippbelegg!
Litt vann, en dæsj oppvaskmaskinpulver og kok det opp. Vask samtidig med oppvaskbørsten. Gjenta om nødvendig. (I mitt tilfelle må det somregel gjentas. :ikkegudsgavetilmatlaging: )
Sånn gjør jeg også. Det er litt av en jobb, men du redder ihvertfall kjelen.
Etterpå smører jeg den inn med olje og lar den stå litt før jeg vasker over med zalo.
Hvorfor må det være skikkelig cola? Er det forskjell i pH på vanlig cola og cola light? Begge inneholder fosforsyre, men ettersom vanlig cola inneholder mye mer oppløste stoffer (sukker), vil løseegenskapene være dårligere enn for cola light - hvis pH er den samme.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.