Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Helstekt indrefilet - steketid

#1

malena sa for siden:

Jeg skal tilberede en bit på 1,3 kg. Bruner den i panna først.
Hvor lenge skal den stå i ovnen og på hvilken temperatur?

Kraften kan jeg vel bruke til saus? Bør jeg ha litt løk og gulerøtter og sånn i langpanna sammen med kjøttet?


#2

malena sa for siden:

Jeg har steketermometer men tallene er borte, og da er jeg lissom like langt. :rolleyes:


#3

pippimamma sa for siden:

Jeg pleier å la små steker surre i jerngryta (med lokk). Tror steketiden på en stek av den størrelsen er ca 1 time. Kraften bruker du til saus og det blir en smakssak om du vil la løk og gulrøtter steke med. Lykke til! Når er det middag? :nam:


#4

malena sa for siden:

Lokket til jerngryta er knust, så den må inn i ovnen.
Ingen som kan gi meg tid og temperatur?

Middagen blir når alt er ferdig. Har satt i gang nå. :D


#5

malena sa for siden:

Nå har jeg satt inn steken på 170 grader, så nå er det best dere svarer. :biter negler:


#6

Line* sa for siden:

200 grader i 20 minutter. :)


#7

Nabojenta sa for siden:

I stekeovn ved 175 grader i 1 time pr.kg. :værsågod:


#8

Line* sa for siden:

Indrefilèten er vel ikke tykk nok til å stå så lenge?
Når jeg helsteker slikt, bruker jeg 200 grader i 20 minutter.
Da blir den medium.


#9

malena sa for siden:

Den er lang og smal ja, men ligger ikke helt strak i panna.

Er livredd for å ødelegge den. Tror jeg lar den stå på 170 og så sjekker jeg den om ti minutter. Tusen takk!


#10

pippimamma sa for siden:

Nå ble du sikkert enda klokere. :humre:

Om du ikke hadde brunet indrefilèten først, så kunne du stekt på 200 grader i 20-30 min. Siden du har brunet den, så syns jeg 170 grader høres passende ut. Steketiden er jeg usikker på, du får prøve deg frem. Det spørs om du liker den medium stekt eller godt stekt.

Du får ikke gjort så mye galt uansett, bare pass på under stekingen. Det blir nok bra.


#11

Line* sa for siden:

Det er bankers det jeg sier, atså. ;)
Har laget det mange ganger.
Og jeg bruner den også kjapt først.
Den blir uten unntak perfekt da.


#12

Misteri sa for siden:

Jeg bruner først, så slenger jeg den i ovnen på 175 grader i ca. en time. LAr den så ligge å hvile i 15-20 min før jeg skjærer i den. :)


#13

Line* sa for siden:

Hvordan ble den, og hvem hørte du på? :nysgjerrig:


#14

malena sa for siden:

:glis:

Den ble perfekt! Mør og god.
Den stod inne i 40 min. Først på 170-175, siste 10 min. ca skrudde jeg opp til 200.

Kunne kaaanskje ha tatt den ut noen få minutter før.

Takk for hjelpen, folkens!


#15

pippimamma sa for siden:

Så flott at maten ble perfekt. :)

Det er forskjell på komfyrer og varme, jeg kom på at jeg må ha svakere varme enn oppskrifter sier på stekeovnen jeg har nå.:o


#16

Line* sa for siden:

Så bra at det ble vellykket!
Jeg steker kyllingfilèt på samme måte også, jeg.
Bare bruner raskt i smør, og 20 minutter på 200 grader.
Alltid vellyket, og ikke det "spenningsmomentet". :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.