Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Rengjøring av kjøkkenvifte

#1

Erica sa for siden:

Vi har ei kjøkkenvifte av typen Røroshetta. Den er i lakkert bjørk med svart "blekk" på overdelen.

Vi strever så fælt med å rengjøre denne vifta. Ikke selve viftedelen, den går i oppvaskmaskinen, men treverket og blekket.

Svigermor kastet seg over den for et par år siden, og vasket hetta med jif skurekrem, med det herlige resultat at det svarte blekket ble skjoldete og matt. Bjørkekanten som er nederst på vifta er den som er vanskeligst å rengjøre, den blir liksom aldri helt ren, alltid litt sånn fett-klissete.

Det vi har prøvd er kjøkkensprayen fra Jif, zalo-vann, ren zalo, vanlig rengjøringsmiddel for støvtørking og slikt. Det funker altså ikke.

Er det noen som har tips til hva vi kan vaske med som er lett å bruke? Jeg er lei av å vaske hver plass 15 ganger for å gni vekk mest mulig av fettet.


#2

Ina sa for siden:

Jeg ville prøvd med en blanding av salmiakk og zalo.


#3

Erica sa for siden:

Er det greit med salmiakk på lakkert treverk altså?


#4

Ina sa for siden:

Jeg har ofte brukt det på kjøkkenskap. Du trenger jo ikke lage en veldig sterk salmiakkløsning. Ta bare litt hvis du er redd for å ødelegge treverket.


#5

Erica sa for siden:

Da skal jeg prøve det. Takk!


#6

gullet sa for siden:

Vi klaget på Røroshetta vår, den ble skjoldete og matt.
Vi fikk ny, og fikk beskjed om at den skulle vaskes med Zalo.
For å tørke støv bruker vi et kaffefilter å tørke over med, det suger til seg fett og støv.
Jifsprayene er ganske konsentrerte og matter ned metallet og burde ikke brukes.
Salmiakk matter ned og skal ikke brukes, hverken på treverk eller metall.


#7

Erica sa for siden:

Hvor fort ble den skjoldete og matt? Vår er nå 6 år gammel, så det er vel ingen hensikt i å klage på den.

Forøvrig ble den matt og stygg etter at svigermor gnikket på den med jif skurekrem. Jeg kunne grått når jeg så det. Vi har i ettertid brukt bare zalo på metallet, men på treverket har vi prøvd litt forskjellig, men ingenting med skureeffekt, det vil jo bare lage små riper som møkket kan sette seg enda mer fast i.

Men hvis jeg ikke skal bruke salmiakk, og zalo ikke tar det, hva i huleste skal jeg bruke da? Skal prøve dette med kaffefilter, men ser ikke hvordan det skal få vekk dette fettet som sitter så godt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.