Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilken maling til barneseng?

#1

Evita sa for siden:

Jeg skal male en gammel barneseng i syrelutet furu, men er litt usikker på hvilken maling jeg bør bruke? Vannbasert eller oljemaling, tenker da spesielt på de farlige stoffene som avgis over lengere tid. Bør senga "lufte" seg lenge før den tas i bruk?


#2

Dronningen sa for siden:

Kvistlakk, grunning og oljemaling er vel finest. Bør dog tørke og lufte ganske lenge ja. 3 mnd har jeg lest noen steder. Helst i garasje da eller annet rom med veldig god luft. Spesielt viktig jo mindre ungen er.


#3

Stikka sa for siden:

3 mnd? Det må vel finnes noe man kan male med som gjør at man kan ta i bruk sengen litt raskere?


#4

Dronningen sa for siden:

Ja, ikke oljemaling.


#5

ElinM sa for siden:

Oljemaling er best. Den avgir mest gasser til å begynne med, men mindre etterhvert. Vannbasert maling avgir ikke så mye gasser som oljemaling, men den fortsetter med å avgi gasser mye lengre enn oljemaling. Det du bør gjøre etter at senga er malt med oljemaling, er å varme opp rommet senga står i til en temperatur som er høyere enn romtemperatur, og la den stå slik noen dager før du lufter godt. Malingen avgasser mer i høyere temperatur, og når malinga senere utsettes for en lavere temperatur vil den ikke avgi så mye gass lengre.


#6

Mams sa for siden:

Oljemaling helt klart.
Vanlig vannbasert er ikke holdbart nok.

ELles har Beckers en malingslakk eller noe (husker ikke navnet akkurat nå) den brukte vi på en dør da. Den gav et veldig pent resultat.
Letter å bruke en oljemaling, men gir et like bra resultat (og virker like holdbart)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.