krystallklart sa for siden:
Noen har som har bakt med egge-erstatning?
Har kjøpt den der "NO EGG". Fungerer den fint, eller blir det rart?
Smaker det noe??
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Forum for diskusjoner om og deling av oppskrifter på diettmat og økologisk mat.
krystallklart sa for siden:
Noen har som har bakt med egge-erstatning?
Har kjøpt den der "NO EGG". Fungerer den fint, eller blir det rart?
Smaker det noe??
Garbella sa for siden:
Husk å ta i litt ekstra væske i røra så fungerer det på det meste. Har bakt forskjellige kaker og det har gått fint.
Hyacinth sa for siden:
Jeg har brukt det i et par uker og synes det fungerer sånn passe på det jeg har prøvd til nå. Er skuffet over det som bindemiddel. Lager jeg noe som smuler og smuldrer så blir deigen ikke noe bedre å jobbe med selv om jeg tilsetter NoEgg.
Filifjonka sa for siden:
Jeg har brukt NO EGG endel, og fikk det ikke til å fungere noe særlig dessverre.
Dragen sa for siden:
Flott til vafler og pannekaker, men fikk den ikke til å fungere til noe annet.
Møllerens kakemiks, stor pakke, er uten både egg og melk.
Hyacinth sa for siden:
Huff da. Jeg må nok unngå egg resten av livet, men det hadde jo vært greit å ha et slags alternativ... :sukk:
krystallklart sa for siden:
Men er den uten gluten og soya også??
Dragen sa for siden:
Nei, den er med gluten. Soya vet jeg ikke.
Hyacinth sa for siden:
Nei, jeg er nesten helt sikker på at det er hvetemel i den.
goldnugget sa for siden:
Den egg erstatningen vi bruker er uten:
gluten, hvete, melke-prod, egg, gjær, GMO og
soya.
Heter NO EGG og er fra Orgran
krystallklart sa for siden:
Gluten kan han heller ikke ha :sukk:
Det skal ikke være lett :knegg:
mumrik sa for siden:
Jeg har aldri vært overbegeistret for NOEGG. Vi har sverget til Møllerens, men det stemmer at det er gluten i den. Toro sin er glutenfri, men den er det egg i, så da er du like langt.
krystallklart sa for siden:
Ja det er ikke mye lett for tiden, fikk for en tid tilbake klagsignal fra magespesialist om å kunne prøve egg, trodde det skulle gå helt greit. Men det endte med sterkt utslett rundt hele munnen, ble bare verre og verre helt til vi kuttet ut egg igjen. På det verste var det åpne ildrøde sår... Men nå er det påvei bort igjen, og henvisning er sendt til hudspesialist :ja:
Christina sa for siden:
Vi er ikke spesielt glad i eggerstatning, så vi bruker bare mat uten innslag av egg.
Siden legen sier at gutten vår kan få pustevansker av lukten av varme egg/bakverk med egg, har ikke vi hatt egg i huset siden vi fikk vite om hans allergi, for ca. 8 år siden.
Vår hverdag går helt fint uten egg.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.