Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Riktig etternavn på billettene (VG)

#1

kisha sa for siden:

Ellers kan det blir dyrt.
www.vg.no/reise/artikkel.php?artid=504174

Men hvordan skriver jeg navnet. Fornavn Etternavn1 Etternavn2

I rubrikk for fornavn: Fornavn
I rubrikk for etternavn har jeg brukt både: etternavn1 etternavn2
og : etternavn2, etternavn1.

Eller kan det bli : Fornavn: Fornavn etternavn1
Etternavn: etternavn2 ?

Jeg må tydeligvis sjekke dette.


#2

Zip sa for siden:

Eg har to navn som eigentleg er etternavn men det eine blir da mellomnavn og skal stå etter fornavn. Trudde det måtte vere bindestrek for at to kunne vere etternavn?. :usikker:

Mitt blir da (eks, ikkje mine navn) Lise Rør Jensen eller Jensen Lise Rør
Er det rubrikk for fornavn og etternavn blir det Lise Rør i fornavn og Jensen i etternavn.


#3

Stompa sa for siden:

Jeg har bare for- og etternavn, så det er greit. Men ungene har mellomnavn, altså Fornavn Mellomnavn Etternavn. Jeg skriver da Etternavn i rubrikken for etternavn og Fornavn Mellomnavn i rubrikken for fornavn. Det har alltid fungert.


#4

Ivrig sa for siden:

Jeg er usikker på hvordan det er nå, men jeg trodde det var slik at man kun har lov til å ha ett etternavn iht navneloven?
Da Shantimann og jeg giftet oss, fikk vi ikke ha mitt navn mellomrom hans navn som etternavn. De måtte enten bindes sammen med bindestrek, eller det ene navnet ble mellomnavn.

Kanskje det du henviser til som etternavn1 egentlig er et mellomnavn?
Fornavn-rubrikken: Fornavn Mellomnavn (det du kaller etternavn1)
Etternav-rubrikken: Etternavn2


#5

kisha sa for siden:

Etternavn1 er mitt pikenavn-etternavn uten bindestrek.


#6

Zip sa for siden:

Eg har og med pikenavnet mitt men det er da blitt mellomnavn og hører sammen med fornavnet.


#7

kisha sa for siden:

Da har jeg skrevet feil på hvertafall en bestilling. Det står etternavn2, etternavn1.

Takk for svar.


#8

trøtt sa for siden:

Håper de ikke sier noe på det når vi skal reise neste uke. Har ikke tatt med ungenes mellomnavn. Husker ikke om jeg har gjort det tidligere.


#9

Nenne sa for siden:

Vi har bestilt tur til høsten og jeg fikk faktisk ikke plass til å skrive inn mellomnavnet mitt. Nå har jeg sendt reiseselskapet en melding om det, så de får lagt det inn.


#10

Miss Norway sa for siden:

Da er Etternavn1 et mellomnavn. Og mellomnavnet er en del av fornavnet. Hvis du vil bruke begge navnene som etternavn MÅ du få lagt til bindestrek. Du vil da folkeregister-sorteres under den bokstaven ditt nåværende mellomnavn (dvs pikenavnet ditt) begynner på fordi det da blir ditt fulle etternavn. Idag sorterer du under første bokstav i etternavnet, dvs mannen din sitt. (Antar at det var hans navn du tok da du giftet deg...)

Jeg har etternavn med bindestrek. Barna har dette navnet som sitt mellomnavn og mannens (korte) etternavn som sitt etternavn. Det er ALDRI nok plass på billettbestillingsfeltene til å få med alt uansett. Jeg har aldri egentlig opplevd problemer med tegnsetting og rekkefølge av de ulike navnene ved innsjekk/passkontroller/security. Det eneste er USA, fordi de sammenligner det helt bokstavelig med det det står i passet.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.