Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Joikapoll

Hva spiser du til Joika?

  • Spaghetti
    2 stemmer
  • Potetmos
    9 stemmer
  • Potetmos med tilbehør (tyttebær, andre grønnsaker etc)
    29 stemmer
  • Annet
    31 stemmer
  • Liker ikke Joikakaker
    44 stemmer
  • Dustepoll!
    8 stemmer
#1

Enhjørning sa for siden:

Inspirert av Azi! :D

Jeg ser jo nå at jeg ikke er alene om å like disse underlige små bollene i viltsaus, men det jeg lurte på, er om det er bare jeg som har et spesielt tilbehør til dem.
Fra jeg var liten, har det nemlig alltid blitt servert med spaghetti.
Da jeg ble sammen med mannen, så han på meg som om jeg skulle være litt gal eller småpervers eller noe da jeg snakket om Joika med spaghetti, for det hadde han aldri hørt om!
Han og hans venner har nemlig alltid spist det med potetmos til.

Jeg syntes det var veldig rart, for han er åtte år eldre enn meg, har vokst opp i samme bygd, og de fleste av mine venner på min alder spiste det alltid med spaghetti.

Så: Er det bare meg?

Hva har dere til?

Poll kommer.


#2

Dixie Diner sa for siden:

Du skulle hatt med "kokte poteter", for det er det jeg pleier å ha til de få gangene jeg spiser Joikakaker (en gang i året vel, siden verken mann eller barn liker det hehe). Men potetmos er godt det og. Og så må man piffe opp sausen med Snøfrisk eller brunost og evt. litt tyttebær, og servere med tyttebær, smørdampet rosenkål og rødbeter.

Joikakaker med spaghetti blir like rart for meg som kjøttkaker eller fiskeboller med spaghetti. :eek:


#3

turi sa for siden:

Kokte poteter og gulrøtter!!


#4

Joika sa for siden:

Kokt potet. Men spiser det sikkert ikke mer enn en gang i året.


#5

Bluen sa for siden:

Jeg har ikke spist det på over 20 år, men da hadde vi nok kokte poteter til. Det står for meg som det eneste naturlige. :nemlig:


#6

Hannah sa for siden:

Kokte poteter, gullerøtter og tyttebærsyltetøy. Sper sausen med litt melk for å få den litt tynnere.

Joika med spagetti har jeg aldri hørt om før du nevnte det :humre:


#7

Pasta sa for siden:

Har ikke spist det siden jeg var barn, men da hadde vi alltid ris til.


#8

Tallulah sa for siden:

Potetmos fra pose hvis jeg skal ha skikkelig junk, junk, junk food, men ellers med kokte poteter, broccoli og tyttebærsyltetøy.


#9

Stompa sa for siden:

Joikapoll - for en utrolig bra tittel på en tråd! :skratte:

Vi spiser potet, gulrot og tyttebær til Joika. Må vel stemme Annet da.


#10

Azi sa for siden:

Skal svare etter vi har spist det! Men det blir nok kokte poteter! lat :knegg:


#11

Sitron sa for siden:

Atter en poll uten gode nok alternativer. Jeg har aldri spist joikakaker. Dermed må jeg vel stemme dustepoll.


#12

Canisa sa for siden:

Nå liker ikke jeg joikakaker, men det hender jo, en gang hvert skuddår, at vi har det, og da har vi potetmos, grønnsaker og tyttebær til.

Spagetti?
Jaja, mannen blir like sjokkert når jeg "disker opp" med fiskekaker og spagetti, for det er helt utenkelig hos hans mor "husstellæreren".:rolleyes:


#13

Trois sa for siden:

:eek::eek::eek::eek:


#14

Zip sa for siden:

Svarte annet, her er det med potet og makaroni. MÅ ha med makaroni, blir jo litt det samme som spaghetti så skjønner absolutt at det er godt med Joika og spaghetti ja. :nam:


#15

Tangina sa for siden:

Vi spiser ofte joikakaker, og da med kokte poteter og brokkoli eller rosenkål til. Og tyttebærsyltetøy og litt rømme o.l. i sausen. Vi spiste det ikke som barn, men jeg vil anta at moderen også hadde servert de med poteter hvis hun hadde. Spaghetti høres pussig ut.

Men etter at mannen fortalte at det sto at de inneholdt "blodproteiner", bleknet begeistringen for bollene noe...


#16

Enhjørning sa for siden:

Det ser ut som om det kun er her i bygda, og da faktisk bare i mitt årskull eller deromkring, at spaghetti har vært naturlig tilbehør til Joika! :knegg:

(Jeg sverger - det er godt, jeg har til og med fått konvertert mannen! :glis: )


#17

Interference sa for siden:

Hjemmelaget potetmos, kokte gulerøtter, rosenkål, smørdampet blomkål, tyttebærsyltetøy osv osv..
Det viktigste er å ha en boks seterrømme samt masse brunost i sausen.


#18

Enhjørning sa for siden:

Uhm - denne tråden ble plutselig til inspirasjon for en Joikaspisende jukselapp som undertegnede... :nam:


#19

Mandino sa for siden:

Er ingen fan av joikaboller, men da jeg var liten hadde vi kokt potet og grønnsaker til.


#20

Honda sa for siden:

Er du GAL?
:haha:
Fiskekaker og spagetti?
:eek:

Vi brukete hjemmelaget potetmos til joikaene.da jeg var lita
men jeg kan ikke spise de pga laktoseintoleranse


#21

Irma sa for siden:

Oj, jeg stemte feil! Stemte "annet" fordi jeg aldri har smakt Joikaboller. Men nå ser jeg at det må bety annet tilbehør.


#22

krystallklart sa for siden:

Vi spiser det med spaghetti eller poteter...
Poteter budre også hvert ett alternativ, ja, også skulle man kunnet velg flere alternativ...


#23

Mani sa for siden:

Ris


#24

Canisa sa for siden:

:nemlig:

Har "lært" det av mammaen min, så hun er hakket galere! Ungene synes det er veldig godt, og med litt wokede grønnsaker til er det en grei middag.


#25

Enhjørning sa for siden:

Jeg beklager at det ble få alternativer her, jeg får skylde på min noe begrensede omgang med tilbehør eller mangel på fantasi. :knegg:


#26

Honda sa for siden:

Jaja kan sikkert være godt.
Bare hørtes så rart ut.
Men sikkert for at jeg er vant med kokte poteter,potetmos eller på brødskiva...
:haha:


#27

Lykken sa for siden:

Vi har alltid spist det med kokte poteter til, noen ganger ris.


#28

Maiden sa for siden:

Liker ikke joikaboller.

Det er jo kjempe godt, men vi har også poteter til. ;)


#29

Pebbles sa for siden:

Bare én gang i året?!! Skuffende, med tanke på nicket ditt! :knegg:


#30

Karamell sa for siden:

Aldri smakt, så jeg fikk ikke stemt! :snurt:

Jeg har en veninne der faren spiser poteter til pizza! :eek: Det er ikke middag uten potet


#31

petra sa for siden:

Grøss å gru joikakaker er ikke godt!:eek:


#32

maribo sa for siden:

Er vi på tur og lager joika på bålet så har vi mer vann og hurtigris rett oppi sammen med bollene.
Er vi hjemme er det enten ris eller kokapottiser, og så må vi ha gulrot, brokolli og blomkål til - gulrot er et must!


#33

kisha sa for siden:

Stemte Annet fordi jeg ikke har smakt det. Jeg har dårlig erfaring med hermetikk.


#34

Kalima sa for siden:

Nam nam!! Joika er godt! To varianter begge med god smak.

  1. Med ris, hermetiske ferskner og potetgull
  2. Med poteter og gulrøtter, samt å steke løk og champignon og ha det i sausen sammen med brunost.

Alt for sjelden jeg spiser joika!


#35

Dronningen sa for siden:

Jeg har kun spist det en gang, og serverte dem som kjøttkaker med potet og tyttebær.:rolleyes: Likte dem derimot ikke noe særlig.


#36

Veronal sa for siden:

Har ikke smakt Joikakaker.


#37

Propella sa for siden:

Har aldri spist joikakaker.


#38

Kirsebær sa for siden:

Jeg har aldri smakt joikakaker/boller. :niks:


#39

Ina sa for siden:

Spiser aldri Joikakaker, tror jeg har spist det engang for kanskje 20 år siden.



#41

Manga sa for siden:

Dette var en merkelig kombinasjon... :D

Jeg har alltid potetmos og tomatbønner ved siden av joikakakene.


#42

Bille sa for siden:

Jeg er sannelig ikke sikker på om jeg noen gang har spist Joikakaker..:hm:


#43

Senna sa for siden:

Nå er det sikkert snart 10år siden jeg hadde Jokia til middag, men da hadde vi vel poteter til. Potetmos er jo sikket vel så godt til, men jeg kunne helt sikkert spist både det og kjøttkakter med spagetti til også jeg.


#44

Solice sa for siden:

Aldri spist Joika! :)


#45

Kalima sa for siden:

Da jeg vokste opp trodde jeg at min kombinasjon var helt normal, men har fått høre fra flere at det er litt spesielt ja..... Men du burde prøve det! :jupp:


#46

Susse sa for siden:

Grøss og gru. Det kommer ikke inn i mitt hus !


#47

Ole Brumm sa for siden:

Tror kanskje vi har hatt det på hytta en gang eller to når vi var små, itilfelle var det potetmos som tilbehør.
Men har aldri hatt det i mitt hus, og det kommer nok ikke til å komme hit heller. Liker ikke var svaret mitt.


#48

Obelix sa for siden:

Spiser det en sjelden gang og da med kokte poteter eller potetmos, tyttebærsyltetøy og ertestuing ( den er det bare jeg som spiser).

I sausen til Joikakakene tar jeg oppi litt brunost og knuste einerbær.
Gjerne en fløteskvett hvis jeg har det.


#49

Mamma Rosa sa for siden:

Har aldri smakt det før jeg.


#50

Solblomst sa for siden:

Meget sjelden vi spiser det, men da var det med kokte poteter.


#51

Ke@ sa for siden:

Potetmos med tilbehør (tyttebær, andre grønnsaker etc)


#52

annemede sa for siden:

Jeg har bare spist det en gang, da var det med spaghetti.


#53

Ru sa for siden:

Jeg svarte liker ikke, til tross for at jeg tror jeg aldri har smakt det.
Jeg har for øvrig absolutt ingen planer om å gå til innkjøp av det, eneste hermetikken her i huset er ananas og tomater på boks, og fiskeboller fra Bjellands. :nikker:


#54

Mams sa for siden:

Ingen her i huset liker det, eller gubben kan vel til nød spise det.


#55

KristinS sa for siden:

Joika spises med potetmos.

Har faktisk ikke spist joika siden jeg ble sammen med mannen da for han liker det ikke. Så det spises hjemme hos mamma.


#56

Zianta sa for siden:

:ja: Samme her, men det er ikke ofte vi har det.


#57

Enhjørning sa for siden:

Næh, se - joikapollen min er trukket frem i lyset igjen! :rørt:



#59

Maylen sa for siden:

Jeg måtte stemme "dustepoll" da det ikke var en flervalgspoll. :snurt: Nå fikk jeg lyst på joikaboller, men det har jeg ikke i hus. Synd i grunnen, det hadde vært en enkel og god kvelds.


#60

Mor til 4 sa for siden:

Kokte poteter og gulrot. Ikke ofte vi spiser det, men synes egentlig det er ganske godt. :)


#61

Joika sa for siden:

Skvetter alltid litt til når jeg ser denne pollen. :rørt:


#62

Mor til 4 sa for siden:

:knegg: ja det skjønner jeg godt.


#63

Enhjørning sa for siden:

Sorry. :knegg:


#64

Cascaye sa for siden:

Aldri spist joikamat.


#65

Kahlan sa for siden:

Joikakaker er godt, men jeg har aldri prøvd med spagetti. Tror jeg må teste det ut en dag.


#66

Pippilopp sa for siden:

Joika med spagetti?? Stappe her
Noen flere enn meg som får halsbrann etter joika middag?


#67

Enhjørning sa for siden:

:knegg:
Noe så veldig!


#68

Møøse sa for siden:

Poteter sjølvsagt. Og kokte grønsaker. Det går ikkje an å ha noko anna til joika, som eg forresten synest er ganske godt, og som ungane liker (utruleg, det er jo protein i!).


#69

Enhjørning sa for siden:

:skremt:
Det har jeg ikke tenkt på - før nå...


#70

Maylen sa for siden:

Hadde nok blitt mer skeptisk av en samelue på finnbiffposen. :knegg:


#71

kiddo sa for siden:

Jeg er kjempeglad i Joika, skal faktisk ha det til middag i dag (mannen liker det ikke, men han kommer ikke hjem til middag ;)) Barna liker det også godt.
Har alltid spist det med kokte poteter (potetmos i nødstilfelle), kokte grønnsaker og tyttebær. Nam!


#72

Enhjørning sa for siden:

Maylen da! :iiik:
kommer aldri til å spise finnbiff igjen


#73

Maylen sa for siden:

:D

Noen her som har tenkt over hvorfor det er bilde av en gutt på leverposteiboksen, og en liten jente på kyllingposteien? Er ikke det litt kjønnsdiskriminerende? fjaser


#74

Ulvefar sa for siden:

Joikakaker er turmat, og spises rett fra boksen!
..men smaker bedre med tyttebær, så jeg svarte det ettersom alternativet "Spaghetti og tyttebær" manglet! :eek:


#75

Enhjørning sa for siden:

D-oh.
Det er jo fordi jenter har høne, vel.
:glis:


#76

Maylen sa for siden:

I dag så jeg kyllingpostei med leverposteigutten også på, så glem det.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.