Jeg ser jo nå at jeg ikke er alene om å like disse underlige små bollene i viltsaus, men det jeg lurte på, er om det er bare jeg som har et spesielt tilbehør til dem.
Fra jeg var liten, har det nemlig alltid blitt servert med spaghetti.
Da jeg ble sammen med mannen, så han på meg som om jeg skulle være litt gal eller småpervers eller noe da jeg snakket om Joika med spaghetti, for det hadde han aldri hørt om!
Han og hans venner har nemlig alltid spist det med potetmos til.
Jeg syntes det var veldig rart, for han er åtte år eldre enn meg, har vokst opp i samme bygd, og de fleste av mine venner på min alder spiste det alltid med spaghetti.
Du skulle hatt med "kokte poteter", for det er det jeg pleier å ha til de få gangene jeg spiser Joikakaker (en gang i året vel, siden verken mann eller barn liker det hehe). Men potetmos er godt det og. Og så må man piffe opp sausen med Snøfrisk eller brunost og evt. litt tyttebær, og servere med tyttebær, smørdampet rosenkål og rødbeter.
Joikakaker med spaghetti blir like rart for meg som kjøttkaker eller fiskeboller med spaghetti. :eek:
Nå liker ikke jeg joikakaker, men det hender jo, en gang hvert skuddår, at vi har det, og da har vi potetmos, grønnsaker og tyttebær til.
Spagetti?
Jaja, mannen blir like sjokkert når jeg "disker opp" med fiskekaker og spagetti, for det er helt utenkelig hos hans mor "husstellæreren".:rolleyes:
Svarte annet, her er det med potet og makaroni. MÅ ha med makaroni, blir jo litt det samme som spaghetti så skjønner absolutt at det er godt med Joika og spaghetti ja. :nam:
Vi spiser ofte joikakaker, og da med kokte poteter og brokkoli eller rosenkål til. Og tyttebærsyltetøy og litt rømme o.l. i sausen. Vi spiste det ikke som barn, men jeg vil anta at moderen også hadde servert de med poteter hvis hun hadde. Spaghetti høres pussig ut.
Men etter at mannen fortalte at det sto at de inneholdt "blodproteiner", bleknet begeistringen for bollene noe...
Det ser ut som om det kun er her i bygda, og da faktisk bare i mitt årskull eller deromkring, at spaghetti har vært naturlig tilbehør til Joika! :knegg:
(Jeg sverger - det er godt, jeg har til og med fått konvertert mannen! :glis: )
Hjemmelaget potetmos, kokte gulerøtter, rosenkål, smørdampet blomkål, tyttebærsyltetøy osv osv..
Det viktigste er å ha en boks seterrømme samt masse brunost i sausen.
Er vi på tur og lager joika på bålet så har vi mer vann og hurtigris rett oppi sammen med bollene.
Er vi hjemme er det enten ris eller kokapottiser, og så må vi ha gulrot, brokolli og blomkål til - gulrot er et must!
Nå er det sikkert snart 10år siden jeg hadde Jokia til middag, men da hadde vi vel poteter til. Potetmos er jo sikket vel så godt til, men jeg kunne helt sikkert spist både det og kjøttkakter med spagetti til også jeg.
Da jeg vokste opp trodde jeg at min kombinasjon var helt normal, men har fått høre fra flere at det er litt spesielt ja..... Men du burde prøve det! :jupp:
Tror kanskje vi har hatt det på hytta en gang eller to når vi var små, itilfelle var det potetmos som tilbehør.
Men har aldri hatt det i mitt hus, og det kommer nok ikke til å komme hit heller. Liker ikke var svaret mitt.
Jeg svarte liker ikke, til tross for at jeg tror jeg aldri har smakt det.
Jeg har for øvrig absolutt ingen planer om å gå til innkjøp av det, eneste hermetikken her i huset er ananas og tomater på boks, og fiskeboller fra Bjellands. :nikker:
Jeg måtte stemme "dustepoll" da det ikke var en flervalgspoll. :snurt: Nå fikk jeg lyst på joikaboller, men det har jeg ikke i hus. Synd i grunnen, det hadde vært en enkel og god kvelds.
Poteter sjølvsagt. Og kokte grønsaker. Det går ikkje an å ha noko anna til joika, som eg forresten synest er ganske godt, og som ungane liker (utruleg, det er jo protein i!).
Jeg er kjempeglad i Joika, skal faktisk ha det til middag i dag (mannen liker det ikke, men han kommer ikke hjem til middag ;)) Barna liker det også godt.
Har alltid spist det med kokte poteter (potetmos i nødstilfelle), kokte grønnsaker og tyttebær. Nam!
Noen her som har tenkt over hvorfor det er bilde av en gutt på leverposteiboksen, og en liten jente på kyllingposteien? Er ikke det litt kjønnsdiskriminerende? fjaser
Joikakaker er turmat, og spises rett fra boksen!
..men smaker bedre med tyttebær, så jeg svarte det ettersom alternativet "Spaghetti og tyttebær" manglet! :eek: