Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vogn på tur til barn på 3,5?

#1

Sitron sa for siden:

Iben bruker omtrent ikke zappen sin lenger. Hadde den med da vi dro til Bergen på dagstur i vinterferien og det var godt, siden hun ble sliten av badingen og sovnet.

Jeg har ikke vært på type sydenferie med barn som er i den alderen; altså egentlig uten vogn hjemme, men hva med borte?

Hva har dere andre gjort? Har ungene sovnet i vognene om dere har vært ute om kveldene eller har dere hatt stille kvelder på rommet/leiligheten?


#2

Canisa sa for siden:

Tuva blir 4 i mai, og jeg regner med at vi tar med Zappen når vi reiser til Kreta i juli. Av erfaring får de plutselig et gnagsår/skrubbsår, det ble lengre å gå enn man hadde tenkt, varmen tar litt ekstra på noen dager og om man er ute og spiser om kvelden, og det blir litt sent, er det ofte slitsomt å gå hjem.

Vi bruker forøvrig sjelden vogn her hjemme.


#3

Zip sa for siden:

No har ikkje eg erfaring med eg kan seie kva me har meint med 2 åringen vår. Me har med vogn da ho søv på dagen enda. Men eg reknar ikkje med at ho kjem til å sova i vogna ute på kvelden. Det er ho for nysgjerrig til. Så me kjem til å gå på rommet når dei/ho er trøtt. Kose oss på verandaen.
Men zappen er vel hendig å ta med så trur eg ville tatt den med var eg deg, så har du den i tilfellet.


#4

Aminta sa for siden:

Tror jeg ville tatt med Zappen, om du ikke vil bruke Mei Tai el.


#5

Jenna sa for siden:

Vi skal til London i påsken og har tenkt å ta med zappen til storebror på 4 år. Det blir vel mye gåing der og tror den vil bli brukt godt. Ha bruker faktisk vogn litt enda, mest i helgene, når vi er ute og går lengre turer. Selv om man er 4 blir man sliten i beina.


#6

Candy Darling sa for siden:

Jeg kommer til å ta med søskensetet til P&T når vi drar på ferie til sommeren, Sneipen blir 4 i oktober. Nå er det jo et lite tillegg siden vi likevel må ha med vogn, men min erfaring er at selv store små ben blir slitne etter en lang dag. Den var i alle fall uunværlig på tur rundt 3-årsdagen hans.


#7

Ingrid-lille sa for siden:

Vi er jo nettopp kommet hjem fra tre uker i Thailand. Vi hadde med reisetrille og det var helt ubeskrivelig deilig.

Vi brukte den om kveldene. Da sovnet Pandaen i vognen sin og det var vi eldig deilig å kunne trille rundt på han sovende i vogna si eller sitte på restauran og spise uten en trøtt unge ved siden av..

Vi hadde med en carena trille med skjeive hjul og dårlige trilleegenskaper, men til vårt bruk på denne turen, dugde den i masse vis. Ryggen kunne legges ned.


#8

Filifjonka sa for siden:

Jeg hadde tatt med trille, uten tvil.


#9

Hannah sa for siden:

Da storebror var 4 hadde vi med oss Zappen da vi var på ferie til Dyreparken. Det var veldig greit, siden han ble sliten i beina etterhvert. Siden han er temmelig vilter av seg, var det veldig greit å ha et sted å plassere han, sånn at vi visste hvor vi hadde han til en hver tid.

Jeg ville definitivt tatt med Zappen på tur. Den får du antageligvis med som håndbagasje også, og det kan være greit på store flyplasser.


#10

Left sa for siden:

Hadde nok tatt med trille jeg også ja. Det kan bli lange meter å gå med en sur, trøtt og sliten unge :nemlig:


#11

~TM~ sa for siden:

Da storebror var fire og et halvt var vi på Tenerife og hadde da med vogn. Det var supert. Når vi var ute og spiste og han var lei av å sitte ved bordet gikk han og la seg i vognen. Så ja, jeg ville hatt med vogn og helst en med liggestilling.


#12

Elisabet sa for siden:

Jeg ville hatt med vogn. Om ikke ungen vil bruke den så ofte så er den i alle fall praktisk å bruke til f.eks. strandremedier noen ganger. ;) Ungene blir gjerne trøtte og sliten i varmen, og tulla mi som var 3 1/2 år når vi var på Kreta i august i fjor sov faktisk en lur på dagtid flere dager. Selv om det er 1 1/2 år siden hun hadde sovet noen lur hjemme, men på ferier gjør hun det innimellom.


#13

Hyacinth sa for siden:

Hm. Jeg må visst revurdere. Lillebror blir fire nå i mars og vi skal to uker til Kreta i juni. Han har en Zapp, men vi bruker den aldri lenger og jeg hadde ærlig talt ikke vurdert å ta den med engang. Jeg føler liksom han er laaangt forbi vognstadiet.


#14

Toffskij sa for siden:

Jeg leste et morsomt innlegg på et reiseforum en gang. Det var en dame som hadde hatt med seg femåringen og tiåringen sin til Bangkok, tror jeg det var, og hun hadde hatt med seg paraplytrille til femåringen og priste seg lykkelig over det. Og om det hadde eksistert paraplytriller som var store nok til tiåringer, ville hun hatt med en sånn også, skrev hun. :humre:


#15

Filifjonka sa for siden:

Ser for meg Italia-turen med seksåring, fjortenåring og kanskje attenåring i trille og bæresjal :cool:

Men en på 3,5 år ville jeg hatt trille til på ferie.


#16

løve70 sa for siden:

Om du tror at hun vil sitte/ligge i den ville jeg tatt den med. LilleVenn nektet å bruke vognen før hun var 2, så vi har klart oss uten på mange ferieturer. Det har egentlig gått helt greit. Vi har båret henne på skuldrene når hun ble trøtt av å gå, og noen ganger båret henne sovende hjem til hotellet......Om hun har trengt å sove på dagtid har hun gjort det, da på hotellrommet/i leiligheten. Hun er B-menneske de luxe, så i ferier legger hun helt om og er opp lenge på kveldene.

Den eneste gangen vi hadde synes det hadde vært greit med vogn, var da vi var i Paris ifjor sommer. Hun var da 3,5 år. Da hadde det vært greit med litt avlasting, det ble mye bæring ;)


#17

Høyt&amp;Lavt sa for siden:

Jeg hadde definitivt tatt med vogn. Har du mei tai el lign (ergo bæresele bruker vi ), vil jeg anbefale deg å ta med et også.. I "verste" fall blir ingen av delene brukt, men da har du helgardert deg litt... Min 2,5 åring ba selv om å få legge seg i vogna på sydentur, og han er nokså vilter og nysgjerrig av seg.


#18

Anne C sa for siden:

Jeg ville tatt med zappen. Vi dro to uker til Rhodos når eldstemann var 3.5 og minsten var 10 uker. Vi hadde vogn til begge og det angret vi ikke på. Når var det kanskje litt sjalusi inne i bildet for vår del, men eldstemann ville sitte i trilla hver kveld.


#19

amo sa for siden:

Jeg anbefaler på det sterkeste å ta med vogn til Iben. Dere blir så mye "friere", både når det gjelder turer på dagtid og om kveldene. Vi har ikke brukt vognen siden sommeren, men fant den frem igjen nå når vi var på tur i januar. Kommer også til å ta den med neste vinter,da er hun 4,5 år.

Vi hadde med en carena-trille med full liggestilling.


#20

~TM~ sa for siden:

... men jeg forstår ikke helt dere som anbefaler mei tai eller lignende til en tre og et halvt-åring på sydentur. På flyplassen kan da Iben gå selv og i syden må det da være alt annet enn praktisk å bære henne. Det må jo dessuten bli rett og slett tungt!
[size=1][/size]
Eks.) Sitron og Iben er ute på kveldstid for å spise middag. Under middagen blir Iben trøtt og vil slappe av litt. Sitron har lyst til å sitte litt til og kose seg med en kaffe og litt ved siden av. Skal hun da knyte på seg Iben, 3,5 år, enten på rygg eller mage og ha henne der?


#21

Høyt&amp;Lavt sa for siden:

Jeg tenker mei tai el lign som evt supplement til vogn.. Hvis man skal på tur i ulendt terreng hvor vogn er upraktisk, kan man avlaste barnet med å tilby litt bæring.. Jeg vil jo si at størrelse på barnet har mye å si, og på barnets personlighet; om det orker mye eller lite hva gåing angår... Jeg brukte bæreselen inn og ut av flyet på sydentur i november f eks; da hadde jeg armene frie til håndbagasjen.


#22

Canisa sa for siden:

Jeg tenker som deg, og at det må bli skrekkelig varmt, i varmen ...


#23

Guava sa for siden:

Jeg hadde ikke tatt med vogn til min treåring.


#24

Filifjonka sa for siden:

Jeg hadde ihvertfall ikke båret rundt på en tre og et halvtåring i bæresele av noe slag.


#25

Elisabet sa for siden:

Er det bedre at du må bære en 3 1/2 åring på ryggen eller i armene om de slår seg vrange sånn som 3 1/2 åringer kan? Jeg hadde i alle fall med både vogn og Mei Tai når jeg var på tur alene med 3 1/2 åringen vår i fjor. Kunne ikke risikere at jeg sto der på flyplassen med en unge som sov, var evnt. grintete etter å bli vekket eller en som slo seg vrang når jeg var alene med bagasje og alt uten å kunne ha armene fri. :nemlig:


#26

LilleLeo sa for siden:

Vi hadde med paraplytrille til Tyrkia i sommer, da var Lille nesten 3 år.
Vi er utrolig glade for at vi hadde den med, for hun var så sliten og trøtt etter bading og herjing hele dagen,
at når vi kanskje skulle ut og spise i 18-tiden, så var hun helt kake og orket ikke gå selv.

(Carena-trille med tilnærmet full liggestilling)


#27

Filifjonka sa for siden:

Jeg bærer ikke 3,5-åringer uansett, på grunn av ryggen min, så de har ikke sett på det som en mulighet. Ungene visste at hvis de ikke ville gå så måtte vi bare stå der inntil de bestemte seg for å gå igjen. Derfor har jeg heller hatt med vogn når jeg kunne risikere å trenge det. :)


#28

Sitron sa for siden:

Takk for svar. Bæring er ikke aktuelt, det er lenge siden jeg solgte både sjal og mei tai.
Jeg tror ikke det blir så mye rundt omkring, kanskje en eller to dagsturer. Såvidt jeg har forstått er stedet vi skal til temmelig lite med ikke særlig stor shoppingmuligheter. Tenkte nå mest på kveldstid, at hun kan sette seg og slappe av/sove. Ut fra erfaringene så heller jeg mot å ta den med.


#29

Bokormen sa for siden:

Zappen er jo liten og hendig, slik at det ikke er så mye ekstra styr å ha den med. Og den kan være grei å ha for å holde ungen fast på ett sted :knegg:. Dessuten har du da en "barnestol" til restauranter. :)


#30

apan sa for siden:

Vi har hatt stille kvelder i leiligheten for å få S til å sovne på en restaurant eller i en trille et sånt sted er knapt mulig, og han våkner igjen med en gang - men vi har hatt med zappen ja. Den blir nok med til sommeren også.


#31

Tjorven sa for siden:

Iben og snuppa er jo akkurat like gamle. Vi tar ikke med vogn til syden til sommeren. Vogn er det knerten som bruker og han er over i reisetrille til sommeren. Jeg kjøper ikke en egen vogn til snuppa for 2 ukers ferie.

Hun går over ganske lange avstander her hjemme, så det klarer hun nok i syden også. Blir det for ille når vi skal hjem om kvelden, så sitter hun på skuldrene til enten meg eller pappaen.


#32

Sitron sa for siden:

Jeg hadde nok heller ikke kjøpt vogn, eller engang vurdert det. Men nå har vi nå zappen. Og bære på henne orker jeg ikke over tid.


#33

Kula sa for siden:

Vi var på Mallorca i fjor sommer, og Jonas var da 4,5 år. Vi tok ikke med trille, og vi angret livet av oss. Vi endte opp med å leie en paraplytrille der nede, ikke så god som Brio Raceren som stod hjemme, men dog... Det ER slitsomt for små ben å gå i varmen, med masse folk etc.

Så ja, jeg ville absolutt ha tatt med vogn var jeg deg.


#34

Ru sa for siden:

Jeg hadde tatt den med.
Den er liten og nett, kjekt å ha i tilfelle rottefelle.


#35

Zianta sa for siden:

Vi skal til Kreta i juni og skal absolutt ha med trille.
Vognen vi hadde der nede er gått i stykker :(


#36

Irma sa for siden:

Zappen er super på tur synes jeg, jeg ville tatt den med til min treåring iallefall. :jupp: På flyplassen (iallefall hvis man skal på flyplasser med mye mennesker og store avstander) er også zappen herlig. Klapper man den sammen før man går inn på flyet kan man ta den med som håndbagasje. Hvis man ikke klapper den sammen før flyvertinnene får øye på den får man den ikke nødvendigvis med som håndbagasje. :erfart:


#37

Guava sa for siden:

Kan jeg bare få spørre om noe..

Dere som har tette barn. Kjøper dere tvillingvogn når dere har treåring og nyfødt?
Jeg har tre år mellom mine og får tre år nå mellom minstemann og nestemann. Jeg har absolutt ikke tenkt å ha med vogn til treåringen på ferie til sommeren. Det virker bare som ekstra bry.


#38

Sitron sa for siden:

Treåring og nyfødt er da ikke tett? ikke kjøpt ny vogn


#39

Miss Norway sa for siden:

Ståbrett! :nemlig: Genial greie.

Jeg var i EU nylig og var veldig glad over å kunne låne vogn der. Puddingen blir så sliiiiten når vi går, og jeg gidder ikke gå å subbe - så da får hun sitte der i noen minutter til hun går lei. Men da har vi i det minste forflyttet oss et godt stykke på den tiden.

Hvis ikke hadde jeg tatt med Zappen da. Bortsett fra at den er brukket. :mad:


#40

Filifjonka sa for siden:

Jeg hadde også ståbrett da jeg fikk nummer tre, med minst aldersforskjell (3,5 år). Det var veldig greit å ha, både for å passe på ham i trafikken og når han ble lei av å gå.


#41

Elisabet sa for siden:

På ferie har vi uansett aldri hatt med tvillingvogn. Det er frykelig upraktisk så lenge en er to voksne. Da har vi heller ståbrett på ei vogn og to separate vogner.


#42

Guava sa for siden:

Jeg tror jeg dropper ståbrettet. Vi hadde ikke behov for det sist og jeg håper ikke vi får behov for det nå. Jeg har alltid tenkt at det er en grei ting for små barn, men det virker litt upraktisk på humpete veier og det er det mye av her. 3,5 åringen må nok belage seg på å gå selv.


#43

Guttemammis sa for siden:

Vi hadde vogner med liggestilling i fjor, da var barna litt over 4 år og nesten 3.
I år vil de være litt over 5år og nesten 4år, så da tar vi faktisk også vogn med til begge!
Har kjøpt sånne enkle paraplytriller uten liggestilling og kallesje.
Veldig greit å ha når man skal gå mye, gå fort, i folkemengder osv.
Til daglig bruker vi selvsagt aldri vogn, leeeenge siden:nikker:
Kommer til å ta en siesta på hotellrommet midt på dagen, sånn at de får
seg en lur og pause fra sola(før sov de i vognene på stranda).

De har aldri sovnet i vognene om kvelden(på reise) foruten da de var babyer.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.