Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bord i oljet eik - olje?

#1

Filifjonka sa for siden:

Vi har nettopp fått ny spisestue i oljet eik. Dere som har det, oljer dere bordplaten? Jeg har kjøkkenbenk i oljet eik, som jeg oljer med jevne mellomrom, og er usikker på om jeg bør gjøre det med bordet også, for å gjøre det mer motstandsdyktig mot flekker. Men så er jeg litt redd for at fargen skal endre seg og bli mørkere enn resten av spisestuen.


#2

Høyt&amp;Lavt sa for siden:

Jeg kan høre med gubben i ettermiddag hva slags olje som er lurt å bruke, for jeg tror det holder bordplaten penere lenger..


#3

Stikka sa for siden:

Lurer også på hva man bør olje med.


#4

Obelix sa for siden:

Jeg oljer vårt spisebord i eik med olje kjøpt på IKEA.

Ettersom bordet tørker blir fargen mattere.

Jeg hadde oljet stolene også.


#5

Kula sa for siden:

Jeg oljer også bordplaten på spisestuebordet dann og vann. Jeg har kjøpt olje på Bohus. Den er i en metallflaske, og kostet det hvite ut av øya. Men den er utrolig drøy i bruk.

Jeg synes ikke fargen endrer seg når jeg oljer bordet. Jeg oljer ikke bordbena hver gang jeg oljer platen, og jeg kan ikke se noen nevnverdig forskjell i fargen på de to tingene.


#6

Carrie sa for siden:

Du bør olje bordet for å gjøre det mer motstandsdyktig mot flekker og søl. Oljen vil mette treverket og gjøre slik at dråper blir liggende oppå og ikke trenge inn. 2-3 ganger i året ble jeg anbefalt. Jeg har en flaske fra Hilmers hvor jeg kjøpte bordet. Oljer både bordplate, ben og stoler.


#7

Filifjonka sa for siden:

Takk for svar, da skal jeg kjøpe olje i møbelbutikk og ikke bruke den jeg bruker på kjøkkenbenken.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.