Gubben liker ikke tomat eller noe som har vært tomat. Men han har funnet ut at sennep kan brukes som pizzasaus, så når vi lager pizza, har vi hver vår egenkomponerte halvpart. Ofte har han også pommes frites på, i tillegg til mer ordinært fyll som pølse, løk, paprika og ost.
Mannen min lager en fantastisk pizza med saus av Crème Fraîche og blåmuggost, som kokes lett sammen, så har han på stekt løk, stekte sjampinjonger og sprøe baconskiver. På tynn sprø bunn.
Vi bruker spinatfyll. Stek kjøttdeig sammen med løk, hvitløk og tacokrydder og hiv oppi en pakke frossen spinat. Gjerne revet ost i sausen også, cheddar er godt. Gjerne pinjekjerner også. Så smører du den på bunnen og har god ost oppå.
:DVi bruker å smøre baconost (fra tube) over bunnen (gjerne litt forstekt). Har så på skinke, paprika, purre og mais. Drysser ost på toppen. Kjempegodt!:D
Vi varierer ofte pizzaene. På tynn bunn er det godt med forhåndsstekt aubergine, pinjekjerner, cherrytomat, frisk spinat og spekeskinke. Ellers hender det vi smører på sterk sennep i tillegg til tomatsausen.
Da vi bodde i Trondheim smakte vi Frati pizza med egg. Ikke spesielt godt, egentlig.
Da gubben var i militæret var han på en litt avsides plass sammen med et par andre karer. De fikk tilsendt matvarer en gang i uka, og en lørdag skulle de bruke opp en del av det de ikke hadde spist opp. De laga pizza med egg og kaviar. Forsøket ble ikke gjentatt. :knegg:
Smører lettrømme (eller en fetere variant) på bunnen, steker kyllingfilet skjært i små biter i litt olje, krydre med hvitløk og ingefær. Skjær bacon i små biter og stek sammen med hakket løk. Fordel over rømmen og strø rvet ost på toppen før hele herligheten settes i ovnen. Hele familien elsker denne varianten. OBS, ikke stek kyllingen så mye at den blir tørr.
Høres godt ut, Maimor! Kan tenke meg det holder å såvidt brune kyllingen, så lenge den ligger over osten når pizzaen stekes. Jeg bruker ofte biffstrimler på pizzaen, og da steker jeg dem ikke i det HELE tatt, de legges rå rett på pizzaen. Baconet også. Men osten ligger underst, rett oppå sausen, slik de gjør på pizzarestauranter. Da blir kjøttet helt mørt og saftig. :D