Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

PM-er. Hvordan bruker dere dem? Og ikke ...

#1

Line* sa for siden:

Viktig info: Dette er IKKE et angrep på en eller flere som har sendt meg pm'er som direkte følge av diskusjon (er) i formet. :fårhåndsåppklarer:

Jeg bare lufter, og undrer meg over dette:
Hvordan bruker dere pm'er?
Jeg bruker dem sjeldent, snarere nesten aldri. Jeg har et anstrengt forhold til det, faktisk. Om det da ikke er "nære" nettbekjente, som jeg føler for å bruke tid på å taste med, om ikke msn er et alternativ. Eller sms/telefon.

Når jeg mottar pm'er som direkte følge av diskusjoner i forumet eller prikker jeg har gitt med kommentar, der noen nesten "forlanger en forklaring på prikken (rød som grønn)", eller vil fortsette diskusjonen utenfor tråden der diskusjonen foregår, kjenner at jeg får litt "fnatt".

Hvorfor ikke bare si det i tråden, liksom? Ofte er det jo en videreføring av den diskusjonen/prikken som utløser denne "pm-skriver-trangen".

Jeg undrer meg over dette, da disse pm'ene sjeldent er annerledes enn det den samme/de samme personene sannsynligvis ville ha skrevet i en videreføring av diskusjonen i den aktuelle tråd, eventuell hevnprikk/tilbakegivelseprikk. Gosh, for et språk! :dåne:

Hvorfor diskutere to plasser egentlig, angående samme tema, men på "bakrommet"? For å liksom få en "mer personlig uttalelse".
Jeg er ikke mindre ærlig, frittalende, meningsforandrende, eller hva man måtte ønske pr pm enn i forumet... :undrende:

Hva mener dere? Hvordan tenker dere angående dette? Hva gjør dere selv? Og ikke?

:kjør debatt:

P.S.
Vennligst, ingen pm angående dette. Ta det her i tråden! :svimmel:


#2

Mams sa for siden:

Jeg er ingen PM dame.
Eneste gangen jeg bruker det er omtrent når det gjelder kjøp og salg.

Ting som angår en diskusjon blir skrevet i tråden, og har ikke noe i en PM å gjøre synes jeg.


#3

Kirsebær sa for siden:

Jeg bruker PM hvis jeg vil "snakke" med en bestemt person, og ikke med hele forumet.
Så enkelt kan det vel sies.

Jeg bruker ikke PM så ofte, men det hender. Godt å prate litt mer privat noen ganger, eventuelt gjøre seg ferdig med diskusjoner eller lignende via PM hvis det ikke passer å ta det offentlig i tråden.


#4

Miss Norway sa for siden:

Tror du skriver litt andre innlegg enn meg. :knegg: Jeg har aldri fått noen PMer angående noen av tråder, annet enn spørsmål til medisinske tråder. Hovedbulken kommer fra kjøp/salg-meldinger samt kaffedate-avtaler.


#5

Dixie Diner sa for siden:

Haha, sånne latterlige PMer har jeg verken sendt eller fått (jo jeg har sendt et par i min ferske tid på NM, da ryktesystemet var helt nytt :flau:).
Jeg bruker PMer til å kommunisere litt med folk jeg "kjenner", til å spørre om ting som ikke angår andre på forumet osv. De fleste PMene jeg har sendt og mottatt her inne har handlet om vektoperasjoner, der folk har spurt meg om råd. Det synes jeg bare er positivt og bruker endel tid på å svare.

Ja og så har jeg sendt og fått endel PMer når det gjelder kjøp og salg.


#6

Line* sa for siden:

Det er meget mulig. :humre:


#7

Line* sa for siden:

Foreløpig virker det som om at mange av dere tenker som meg...Men pm'ene kommer likevel...:spent:


#8

Irma sa for siden:

Jeg bruker PM personlig med folk jeg kjenner godt, eller i forbindelse med kjøp/salg. Jeg har aldri sendt PM av den typen du beskriver. Har fått syte-PM i forbindelse med avfyrt rødprikk, det var riktignok på et annet forum.


#9

Teofelia sa for siden:

Sånne PM-er kan jeg ikke huske å ha fått. Og jeg har definitivt ikke sendt noe slike. Derimot har jeg fått noen av typen "Er du den og den?", "Kan jeg spørre mer inngående om det du skrev om i den og den tråden?" osv. Og slike henvendelser høres selvsagt hjemme i PM.

Forøvrig er det litt kjøp og salg og ellers i all hovedsak meldinger fra folk jeg kjenner privat.


#10

Kirsebær sa for siden:

Nå har ikke jeg sendt deg noen Pm, men jeg kunne jo kjapt ha gjort det hvis vi var uenige og jeg følte at det var bedre å ta diskusjonen oss i mellom.

Folk som velger å Pm'e pga røde prikker er vel folk som syns røde prikker er skikkelig ubehagelige regner jeg med. :vetikke:


#11

Skilpadda sa for siden:

De PM-ene jeg får er stort sett fordelt mellom tre typer. Den ene er moderatorting ("kan du slette/flytte denne tråden" og denslags). Den andre er kommentarer fra folk jeg ikke kjenner så godt, gjerne på ting som har vært sagt i en tråd, og som de vil si noe om eller spørre om og ikke har lyst til å ta offentlig. (Ting som "jeg har ikke lyst til å fortelle alle om det, men jeg har også opplevd noe slikt" og "jeg så at du er fra Tromsø og ble nysgjerrig: kjenner du NN?".) Den tredje varianten er meldinger fra folk jeg kjenner, enten om diskusjoner i forumet eller om helt andre ting (kinoavtaler eller annet) - meldinger som forsåvidt like gjerne kunne vært sendt på mail eller MSN (hvis jeg hadde brukt MSN, da). Sinte PM-er, eller PM-er med krav om forklaring på prikker, har jeg derimot aldri fått.

Jeg tror så å si alle PM-ene jeg sender selv er enten svar på meldinger jeg har fått eller meldinger til folk jeg kjenner fra før.


#12

LilleLeo sa for siden:

Signerer dette.


#13

Koma sa for siden:

Jeg bruker det til kjøp og salg, privat kommunikasjon med venner, og av og til hvis jeg prikker litt kjapt og ikke får fullført prikken så sender jeg en PM for å si hva jeg hadde tenkt å si.

Jeg får det samme i retur:ja:


#14

Maverick sa for siden:

Jeg avtaler sosiale sammenkomster via PM, og sånne litt mer personlige, dyptgående ting. SinnaPM'er har jeg ikke sendt, og har ikke fått heller. Jeg provoserer tydeligvis ikke nok. :skuffet:


#15

Line* sa for siden:

Hvor er de som sender sånne, da?
:sniker: :sjekker pm:


#16

Line* sa for siden:

Borte...:vetikke:


#17

Kirsebær sa for siden:

Du får sende en Pm og spørre.
:knegg:


#18

Line* sa for siden:

Ja? :dramaqueen:


#19

Line* sa for siden:

Jeg har nok slettet dem...:blafre:


#20

Carrera sa for siden:

Jeg bruker hovedsaklig pm til kjøp og salg og nære venner, men også til mer inngående forklaringer eller beretninger om ting jeg ikke ønsker å ta åpent i forumet. Og så har jeg vel noen ganger sendt en pm i tillegg til prikk, hvis jeg ønsker å kommentere mer enn det er plass til å skrive i prikken.


#21

Line* sa for siden:

:skraper:


#22

Kate sa for siden:

Jeg bruker PM veldig sjelden, og da kun dersom det er noe spesielt. Aldri på den måten du beskriver.


#23

Røverdatter sa for siden:

:juhu:

Jeg bruker PM kun til utskjelling, prikkeklaging, personforfølgelse og sjikane.

:få litt fart i tråden:


#24

Blondie sa for siden:

:jupp:


#25

Nenne sa for siden:

Jeg bruker PM-er til kjøp og salg, til å gjøre avtaler og evnt. diskutere ting som blir for personlige eller for sære til å ta i åpent forum.


#26

Maverick sa for siden:

:sjokk:

Jeg leste tydeligvis ikke godt nok mellom linjene. :knegg:

:the wind cries mary:


#27

Pebbles sa for siden:

Ja, slik bruker jeg PM også.

Har brukt PM - og mottatt PM - etter prikker, røde som grønne flere ganger.
I forbindelse med rød, for å oppklare, om det var noe jeg ikke skjønte - og ikke som klaging, gud hjelpe... Jeg synes ærlig talt det er interessant å skjønne hva andre mener enten det gjelder noe positivt eller noe negativt.
Å detaljdiskutere røde prikker videre i tråden er da en uting (prikkeouting), er det ikke? For ikke å snakke om begredelig kjedelig for andre mennesker.

Men det er absolutt i etterkant av en grønn prikk, hyggelige tilbakemeldinger eller mer nysgjerrighet rundt et tema som kanskje kan bli litt privat begge veier jeg bruker PM. Ikke at det skjer så all verdens ofte heller, men det viser seg alltid å bli hyggelig og nyttig.
Synes det er stas å få en Pm i "postkassa mi!, jeg.
Er vi'kke her for å snakke sammen, da? :blond:


#28

007 sa for siden:

Jeg bruker PM til kjøp/salg, til privat prat med venner og til å evt. spørre om noe som jeg ikke vil at hele forumet skal lese.
Jeg har fått noen sutre-PM vedr. røde prikker, og da har jeg (som oftes :knegg:) svart. RødprikksutrePM er noe av det mest latterlige jeg vet om, grønnprikkPM har jeg aldri fått.


#29

Pebbles sa for siden:

....glemte én ting.
Når jeg har veldig lyst til å gi noen en positiv tilbakemelding, men ikke får grønnprikket, har det hendt at jeg har sendt en PM.
Da er det gjerne personer jeg har lest mye godt fra over tid, og har lyst til å gi en litt lengre, hyggelig tilbakemelding.


#30

him sa for siden:

Jeg har selv fått noen få PM-er av typen du beskriver (på NM), og der var det - om irriterende - forståelig, ettersom man ikke kunne kommentere ting som ble sagt på prikk i tråden. Her eksisterer ikke de restriksjonene, så da bllir det litt anderledes.

Jeg er enig i at ting som kan taes offentlig bør taes offentlig, det å diskutere paralellt blir litt slitsomt. Men hvis jeg hadde kranglet skikkelig med noen i tråd pga det traff en "nerve", kunne jeg ha funnet på å oppklare det på PM. Ala: "Jeg ble så sint i tråden fordi jeg selv har opplevd .... bla bla bla".


#31

Java sa for siden:

Jeg bruker PM til kjøp/salg og for å avtale date. Denne tråden ga meg imidlertid tips til andre bruksområder.


#32

Silence sa for siden:

Jeg bruker sjelden PM. :enkel:


#33

Line* sa for siden:

En rød prikk er ikke nødvendigvis noe å diskutere i etterkant. Særlig ikke når det står hvorfor man har fått den.
Jeg synes det blir masete om noen på død og liv SKAL ha en dypere oppklaring.
Det bør vel holde det som står etterfulgt av prikken.

Ta det gjerne i forumet. Dette synes jeg blir litt for mye kjas og mas pga en rød prikk MED kommentar.

:svimmel:


#34

Maverick sa for siden:

Outing av prikker skiter jeg i, men outing av pm'er synes jeg blir teit, Line*. Og ja, jeg ser at det er du som har skrevet det og at du ikke har nevnt noen navn, men dog.


#35

Line* sa for siden:

Jeg ser hva du mener, aC, men jeg blir matt av sånt.
Dessuten kunne jeg skrevet nøyaktig det samme i tråden her, som en meningsytring angående hvordan jeg ser på det.
Dette avslører KUN det JEG mener om sånt, ikke noe annet.
Er det outing da?


#36

Maverick sa for siden:

Det blir en slags outing i det du sier at "dette skrev jeg som svar på en sånn pm".


#37

Line* sa for siden:

Ok, jeg ser den.
Og har editert. :)


#38

Maverick sa for siden:

Flink pike. :knegg:


#39

Line* sa for siden:

:heia:


#40

polarjenta sa for siden:

Jeg bruker omtrent ikke PM, og ville nok ikke sendt noen i forhold til evt prikker jeg får.


#41

Tinka sa for siden:

Pm bruker jeg i forbindelse med kjøp/ salg og holde kontakten med enkelte venner her inne.

Har selv fått pmer som det her er snakk om.


#42

Line* sa for siden:

Hvordan reagerer dere på slike?


#43

Tinka sa for siden:

Det har ikke vært like lett å holde seg saklig for å si det sånn.

Enkelte må vel bare få frem sine meninger koste hva det koste vil virker det som og det at noen ikke gjør som de vil er nok ikke lett for dem det gjelder virker det som, dette er min erfaring.


#44

Skilpadda sa for siden:

Mange blir sinte når de får røde prikker. Noen har behov for å si fra når de blir sinte, noen har behov for å forklare seg når de mener seg urettferdig behandlet, noen krever at andre forklarer seg når de mener at disse andre oppfører seg urettferdig. Det er like sannsynlig at det blir en slutt på denne typen PM-er som at det blir slutt på røde prikker som mottageren synes er usaklige eller slemme.


#45

Line* sa for siden:

Jah.
Da kan jeg ikke gjøre annet enn å oppfordre til å ikke sende meg slike pm'er.
Jeg gidder rett og slett ikke å svare på dem.


#46

Kirsebær sa for siden:

:knegg:
Men det trenger du jo ikke?

ser ikke problemet


#47

Røverdatter sa for siden:

Enig med Kirsebær. Man kan bare la være å svare.

Jeg har bare fått den typen PM en gang som jeg kan huske, og da var det på sin plass siden jeg hadde hisset meg grundig opp over noe jeg hadde misoppfattet. :flau:


#48

Line* sa for siden:

Det er noe med den innbarka, forbaskede folkeskikken som sitter i da...
Jeg er muligens indoktrinert. :nemlig:


#49

Maverick sa for siden:

:Prøver hardt å ikke le:


#50

Line* sa for siden:

Pft!
Bare le du, det er sunt. Har jeg hørt...


#51

Røverdatter sa for siden:

Folkeskikkens veier er uransakelige. :knegg:


#52

Hasselnøtt sa for siden:

Jeg bruker det enten ved kjøp/salg, dersom jeg har noe privat å si som jeg ikke vil (eller trenger) å dele med hele forumet (men aldri sånne "forklar denne prikken"-ting), eller dersom jeg ikke får sagt det jeg skal si i en prikk. I tillegg har det en gang eller to hendt at jeg har søkt opp innlegg om et tema, funnet noen veldig gamle tråder, og sendt PM med spørsmål i stedet for å fortsette tråden.


#53

Aminta sa for siden:

Jeg bruker vel PM slik andre har nevnt her, kjøp/salg, og privat kommunikasjon som passer bedre på PM.
Jeg har også fått en slik rød-prikk-oppklarings-PM, og jeg må si at jeg rållet litt ekstra da ja.


#54

Line* sa for siden:

Jah.
Det kan bli et umenneskelig press, faktisk. :nemlig:


#55

tink sa for siden:

Jeg bruk/er sjelden PM - det går helst på hjelp/råd. Enten at jeg spør en moderator og en sjelden gang har jeg gikk beskjed/tips om nettbruk til ferske nettvenner.

Noen ganger har jeg kjent igjen noen fra RL eller blitt gjenkjent - og da er det veldig greit at det bakveien. Andre mer private hilsener til kjente fra RL eller nærmere venner herfra eller fra andre nettfora går innimellom på PM.

Rett og slett ting jeg ikke finner det naturlig å blåse opp for alle her inne.


#56

kie sa for siden:

Jeg bruker PM-systemet for å kommunisere med HP, som jeg har bestemt skal være min personlige terapeut.:hjerter:

Til han skriver jeg gjerne daglig 11-13 PM'er (22-23 i helgene dersom jeg har fri) tilsvarende ca. 4-5 A4-sider hver der jeg forteller litt om alt fra både tanker jeg gjør meg rett før jeg sovner, alt om min familie, mine tanker om hver enkelt tråd som dukker opp på FP (og gjerne en lengre utredning dersom han har skrevet noe eller kommet med en informasjon som admin), mine soppinfeksjoner og min fordøyelse med gradering av mengde luft, utseende på avføringen osv.

Jeg er sikker på at han setter veldig pris på dette. De gangene han ikke svarer, og det er i grunnen ganske ofte, antar jeg at det er fordi han er målløs av både beundring, andakt, innlevelse og takknemlighet for at jeg har valgt nettopp ham som mottaker for alle mine gullkorn. :stolt:

Jeg skjønner bare ikke hvorfor jeg plutselig har fått begrensede PM-rettigheter. :gruble:

:ropert: HP, det har skjedd en feil! Ikke fortvil, du er ikke glemt. Jeg har printet ut og sendt alt til deg rekommandert!


#57

Line* sa for siden:

:rofl:


#58

Lykkex3 sa for siden:

I min prøveperiode på SG sendte jeg avgårde en hyggelig prikk. Altså kommentaren var hyggelig, men etter 2 glass rødvin kom jeg til å trykke feil så det ble ett tyttebær isteden :o Da var jeg veldig glad for at vedkommende sendte en pm og spurte hva i huleste det var jeg holdt på med.

Ellers bruker jeg pm for til de jeg har lyst til å si noen ord til, som ikke egner seg på forumet :mhmm:

Men det er sjelden og med min korte fartstid på dette forumet er det få som har blitt sendt. Har fått pm når jeg har blitt gjenkjent av jenter som kjenner meg fra før av, og det setter jeg pris på!


#59

Bille sa for siden:

Bruker PMer til å avtale treff og kjøp/salg. Svært lite annet.


#60

kie sa for siden:

:ropert: HP! Line* ler av våre nære bånd. Utesteng henne! :overlegen:


#61

Kate sa for siden:

Det jeg aldri har skjønt er hvorfor noen bryr seg så voldsomt over å få en rød prikk? Spiller det noen rolle egentlig?. Man kan ikke være enige om alt.
Forøvrig kan jeg ikke huske å ha gitt røde prikker (ennå), men fått, det har jeg.

avsporing


#62

Line* sa for siden:

:dramaqueen:


#63

kie sa for siden:

Æ har mektige venna. :overlegen:

:drar en Valla:


#64

Line* sa for siden:

Jeg dævver. :skratte:


#65

Aminta sa for siden:

:grineler:


#66

Pebbles sa for siden:

He, he - det har skjedd meg også. Satt en temmelig forvirret mottaker av den røde prikken i den andre enden - her skriver hun et fint og hyggelig innlegg, og som takk får hun er rød prikk!


#67

Milfrid sa for siden:

Jeg bruker pm'er til mye rart!

Jeg kan bruke dem for å svare på ting som blir spurt om i tråder eller prikker, som jeg ikke vil svare på i tråder, og som jeg ikke får svart på i prikker, feks hvis jeg allerde har prikket personen.

Jeg har brukt prikker for å nå en bestemt person for å si noe som jeg ikke trenger å si til hele forum - selv om jeg ikke kjenner personen. Da har det hatt utgangspunkt i noe som har vært diskutert i en tråd.

Jeg har sendt pm i stedet for en grønn prikk, hvis grønn prikk ikke har kunnet gis.

Jeg kan sende en pm for å spørre om noe jeg lurer på, som er for langt til en en prikk.

Og jeg har aldri, noen gang, noen sinne blitt fornærmet over en pm.

Forresten, når jeg tenker meg om så har jeg, i en annen tid i et annet forum, blitt rimelig irritert over pm'er som har vært langt over streken mht vanlig folkeskikke. Så det er mulig jeg kunne ha blitt det her også. Men her har man røde prikker for sånne ting. Andre har dem, mener jeg da. Jeg har gitt en enslig rød prikk i mitt liv.

Synes pm er en fin ting jeg!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.