Lenam sa for siden:
Jeg trenger litt gode tips til enkel varmmat jeg kan lage til kresne unger i barnehagen. Barnehagen min har gått seg litt fast i ostesmørbrød/tomatsuppefraToro/grøt fella.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Lenam sa for siden:
Jeg trenger litt gode tips til enkel varmmat jeg kan lage til kresne unger i barnehagen. Barnehagen min har gått seg litt fast i ostesmørbrød/tomatsuppefraToro/grøt fella.
Hønni sa for siden:
Pitapizza?
Inagh sa for siden:
Har dere fryser?
Hva med å bruke et personalmøte til å lage opp en haug med kjøttkaker på dugnad?
Fisk er enkelt og greit å tilberede og barna spiser oftere/mer gjerne fisk i barnehagen enn hjemme, er min erfaring i hvertfall. :knegg:
Pølse/skinke/makaronigrateng - evt. en variant som kan brukes dersom det er muslimske barn?
pippimamma sa for siden:
Hva med grønnsakssuppe? Det tar litt tid å lage, men barna pleier å kose seg med å kutte opp grønnsakene. Ferske, hjemmelagde, grove rundstykker smaker nydelig til.
pippimamma sa for siden:
Kresne barn? Lag en porsjon pizzadeig, kjøp inn diverse ingredienser og la barna lage hver sin egenkomponerte minipizza. Skriv navn på bakepapiret under hver pizza så de får sin egen etter at den er stekt.
Isbjørn sa for siden:
Det tenkte jeg å forelså. Vi lagde det her om dagen og det ble knallgodt.
Brukte ferdig pizzasaus på glass, røkt skinke, løk (for de som likte det) og ost. Mye bedre enn vanlig pizzabunn, og ungene kan lage det sjøl.
konemor sa for siden:
Hva med fiske eller skinkegrateng?
Tante Grønn sa for siden:
Få med barna på å lage matmuffins :)
Lenam sa for siden:
:noterer ivrig:
Lenam sa for siden:
Pitapizza var jaggu ikke en dum idè
Harriet Vane sa for siden:
Hjemmelaget tomatsuppe er jo mye bedre :)
Oppskrift nummer 1
Hjemmelaget tomatsuppe, 4 porsjoner, ca 15-20 minutter.
2-3 ss smør
2-3 ss (øko-)hvetemel
1,5 liter kokende vann
1 glass økotomatpuré
1 boks hermetiske økotomater
smelt smøret, rør inn hvetemelet og spe med vannet, ha i tomatpuré og hermetiske tomater. Smak til med havsalt, kvernet pepper og en liten klype sukker. Jeg synes det er godt å ha litt urter eller chili i, men prøv deg frem.
200 g speltpasta, økomakaroni eller grovpasta, til nød 12 minutters makkis kokes og has i rett før servering.
kjøttboller: 300 g karbonadedeig, 1 egg, 2 ts potetmel, salt og pepper røres godt sammen, formes til små boller og has rett oppi suppen for å trekke 5-10 minutter.
(Du trenger ikke å ha i kjøttboller, du kan koke egg, servere med grovt brød eller knekkebrød.)
Harriet Vane sa for siden:
Jeg har enda ikke møtt en unge som ikke iker disse:
Kjøttboller- verdens beste
1/3-1/2 kilo karbonadedeig
1 ts chilipulver
2 ts sennepspulver
3 ts karri
1 god neve griljermel/kavring/knust knekkebrød
1 dl farris
Bland alt godt sammen og form små boller som stekes i panne. I en kjele steker du 1/2 hakket løk, 2-3 fedd knust hvitløk, 1 hakket gulrot og 1 hakket stang av stanselleri og har oppi to bokser hermetiske tomater, evt litt vann, smak til med tørket oregano, salt, pepper og en dæsj sukker. Ha bollene oppi etterhvert som de har fått litt brunfarge. Kok økospaghetti.
Harriet Vane sa for siden:
Har dere tilgang til takke?
Lag Stomp sammen med dem! Ha på pålegg. Kjempegode!
Jeg lagde denne deigen:
400 g hvetemel
400 g Fibramel
100 g sammalt hvete grov
1 pose tørrgjær
1 ts salt
75 g smør
2 dl melk (litt utgått på dato)
3 dl vann
1 egg
Bland alt det tørre, ha i væske (35 C) og egget. Jeg brukte kjøkkenmaskin.
Deretter skal deigen heve i 45 min.
Så deler man opp deigen i ganske små (ca 50 g. emner) triller boller, kjevler ut og legger på klede for etterheving.
Jeg hevet dem mellom 15 og 30 min og stekte på takke, middels varme. (ca 4) på begge sider. Stek dem på den sinde som har ligget ned under heving først. Spises med smør og ost eller vanlig pålegg. :nam:
Pass på at de blir gjennomstekte, ca 5-10 min på hver side, tenker jeg.
Fruktflua sa for siden:
Ovnspannekake? Oppskriften kan varieres i takt med hva barna liker, men de fleste barn liker ost og bacon. Når jeg tredobler oppskriften holder det til 10 personer.
Ovnspannekake
3 pers.
1-2 ss olje
3 egg
1 ts salt
6 dl melk
3 dl hvetemel
6 skiver bacon
1-2 dl revet ost
Pensle en liten langpanne med olje. Visp sammen egg og salt, bland i halvparten av melken og visp inn melet til en glatt røre. Bland i resten av melken og la svelle 20-30 minutter. Klipp bacon i biter og brun lett i panne. Hell røren i langpannen og fordel bacon over. Stek midt i ovnen ved 225 grader i 10-15 minutter. Ta ut, legg på tomatskiver og revet ost og stek videre ca 15 minutter. La stå noen minutter før servering. Du kan selvsagt kutte ut bacon, tomater og ost og ha litt sukker i røren (og gjerne hakkede nøtter, skivede bananer og annet snadder på toppen) for en søt pannekake.
Tante Grønn sa for siden:
Omelett er jo kjapt og godt
Lenam sa for siden:
Takke har vi jo, det har du rett i.
Jeg gleder meg til å sette opp meny på mandagen. :jupp:
Meta sa for siden:
Jeg har brukt litt energi på å få bort posemat fra barnehagen min sitt varmmåltidrepetoar, og har blant annet prøvd meg på tomatsuppe ute i skogen. Den likte ungene ikke! Jeg forstår ingenting, stod på kjøkkenet og krydret og ordnet så jeg syntes den smakte akkurat likt posesuppen, men nei...
Grønnsakssuppe derimot kan jeg anbefale, ungene våre synes det er gøy å være med på å kutte opp grønnsaker. Fiskesuppe kan kanskje fungere? Ellers har vi woket grønsaker og pølsebiter på tur over bål. Suksess. Til dessert den dagen hadde vi foliebakt banan. Nå er det snart påske, og eggeretter er aktuelt. Vi skal på tur til uka, og koker egg i konvolutt, det smaker godt og gir appetitt hos barna siden det er såpass eksotisk.
Nå kom jeg over på turmat her, da :humre:
Harriet Vane sa for siden:
Egg i konvolutt?
Grove pannekaker?
Lapper med havregryn, fibra og biola?
Det er lett å få ting litt sunnere med å bytte ut vanlig mel med Fibramel.
Meta sa for siden:
Egg i konvolutt, ja. :) Smør en konvolutt på innsiden. Knekk et egg oppi, og klistre sammen konvolutten rundt en egnet pinne. Hold konvolutten over bålet til du føler at egget har fått nok. Det er nok best med en slik konvolutt som har klister i toppen, ser for meg det blir litt mer pes om man skulle slikke på limet for å få det til å fungere...
Harriet Vane sa for siden:
Jeg googlet litt på den konvolutten din, og fant dette:
Villmarksteking
Turmat
Pizza på bål
Foliepakket turmat
Innbakt pizza
Meta sa for siden:
Stilig! Masse gode tips der, ja. Takk skal du ha! :)
Jeg får neller av at så mange tror det eneste som kan serveres som turmat til barn er pølser på spidd! Alltid godt med litt nye tips. :jupp:
Krem sa for siden:
Kom over denne tråden her, og fått med meg masse tips til barnehagen! Gleder meg til å diskutere meny i morgen!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.