Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor mange timer gikk med til tre retter? (bryllup)

#1

Mamma Rosa sa for siden:

Det lurer jeg på.
Vi skal ha vielsen kl. 16 og maten kl. 18-19.
Om vi begynner 19 så er vi kanskje ikke ferdig med desserten før 22. ??:eek:

Kaker og kaffe som nattmat da eller? :knegg:


#2

Misteri sa for siden:

Du må nok regne 3 timer ved bordet ja. Har du en flink toastmaste, så går det ganske knirkefritt. Avtal taler i forkant, hender det kommer noen som plutselig har lyst å si noen ord. Spesielt etter 2-3 glass vin. ;) Sett en frist på når de kan komme med ønske om å holde tale.

Vi hadde en person som tok litt vel av. Han fortalte vel litt for mange vitset o.l. etter hva vi egentlig ønsket.

Kaker hadde ikke vi før 23.30 sånn ca. Er helt normalt at kakene ikke er før rundt 23-24 på natta.


#3

Adrienne sa for siden:

Vi hadde vielse klokka tre, middagen startet klokka seks og vi gikk fra bordet litt etter klokka ni. Da hadde vi tre retter, og hovedretten ble servert to ganger. Vi sa i fra til toastmaster at vi ikke ville sitte til bords i evigheter, og han styrte middagen med fast hånd og hadde kontroll på at talerene ikke ble for mange og talene ikke for lange.


#4

Agent Scully sa for siden:

Antall retter er irrelevant, det er antall taler og lengder på disse som spiller inn ... :nemlig:
Vi satt 5h45min i et 3 retters bryllup.


#5

polarjenta sa for siden:

Det varierer ja. I et bryllup satt vi 5-6 timer til bords, i et annet var det unnagjort på et par timer. Spørs hvor mange og hvor lange taler det er.


#6

apan sa for siden:

Jeg tror vi brukte 4 timer, men jeg har vært med på å bruke 6-7 også. Det er antall taler og toastmasters styring som har noe å si ja. Spisingen utgjør bare en brøkdel av tiden.


#7

Honda sa for siden:

alle jeg har vært i har hatt kaffe og kaker i 18-19 tiden.
Spes i de som det var andre som var bedd til kaffe

Vi hadde mat kl 18 og kaker kl 20:fnis:
Men vi hadde ikke noe 3 retters.

Eller vi hadde 3 retters med foreldre og besteoreldre kl14 og var ferdig før 17..

Men hadde ikke en eneste tale;)


#8

polarjenta sa for siden:

Men det som er litt viktig å være litt obs på er dersom man har bedt flere til kaffe. I det bryllupet jeg var i der middagen varte så lenge, så var det bedt noen ekstra til kaffe og disse ble sittende å vente fordi middagen trakk ut i langdrag. Og for oss som var til middagen ble det mest bare spising, for kaffen kom jo nesten med engang middagen var ferdig, og ikke lenge etter det så var det nattmat...


#9

Slettet bruker sa for siden:

Bare vær knallhard på talene, og la kun de som tradisjonelt sett skal tale tale, så klarer man det på 2-3 timer, med en god toastmaster.

Talerne skal være (jeg husker ikke rekkefølgen)
Brudens far
Brudgommens forlover
Brudens forlover
Brudgommen
Brudgommens far.


#10

Gulla sa for siden:

Vi brukte i overkant av tre timer på treretters med begrenset med taler.
Vi hadde invitert en gjeng til kaffe kl åtte og det var bare så vidt vi ble ferdige.


#11

TheVoice sa for siden:

3-4-5 timer :eek:

Kjenner jeg får tresmak i ræva av tanken :knegg:


#12

Mirasol sa for siden:

Jeg var i bryllup med treretters i høst, kan jo nevne i en bisetning at jeg var gravid, kvalm og hadde store bekkenløsningsplager...

Middag kl 16...dvs velkomstdrink og "mingling" til kl 17. Så fulgte forrett og taler i skjønn forening. Talene fortsatte, hovedretten ble servert, mer taler, hovedretten en runde til, mer taler. En liten pause på 15 minutter for de som måtte røyke evt. tisse (eller bare røre på en ødelagt kropp, takk gud for at jeg hadde med en Roho-pute), deretter mer taler og tåredryppende fortellinger, sanger, dikt og gud vet hva, før desserten kom. Kaffegjestene var invitert til kl 21...de fikk komme inn til oss andre kl 22.45!!! Da hadde de knasket ost og kjeks og drukket velkomstdrink lenge nok. Og vi andre var jo nærmest sultne igjen etter å ha sittet til bords i tilsammen 5 timer og 45 minutter! Og så drittleie!

Keep it simple, hold talene korte og sørg hvertfall for at dere er ferdige før evt. kaffegjester kommer! Enkelte av kaffegjestene var rimelig snurt over å ha sittet i nesten to timer og ventet i nyinnkjøpte kjoler osv når vi måtte være ute av lokalet knappe 3 timer etterpå! De rakk å servere kaffe og kaker og danse brudevals og litt mer organisert "opplegg" fra noen venner før festen var over. Det tok liksom ikke av på noe tidpunkt kan man si.

Alt var veldig gjennomført da, det skal de ha!


#13

TheVoice sa for siden:

Jeg planlegger et enkelt bryllup. Med koldtbord! Og jeg tror ikke det er så mange talere i slekta vår. Før tenkte jeg at det kansje var litt.. trist..? men etter å ha lest din historie tror jeg jeg skal være takknemmelig.

Fy faen. Jeg tror jeg hadde gått i protest :knegg:

Det kan bli for gjennomført :nemlig:


#14

Føniks sa for siden:

Jeg har to ganger vært toastmaster og begge gangene har jeg fått beskjed fra brudeparet om å holde en streng linje på taler. De færreste jeg kjenner er overbegeistret for lange taler fra grandtanter ol. Så et sted mellom 3 og 4 timer med hovedrett 2 ganger.


#15

apan sa for siden:

Jeg synes lang middag er noe av kosen jeg da. 3 timer er jo meget kort middag i et bryllup vil jeg si. Det er jo stort sett morsomme innslag og god vin.
Vi valgte å ikke be noen til kaffen nettopp fordi jeg synes de som oftest ender med å få en utrolig kort kveld.


#16

Polyanna sa for siden:

Jeg har aldri vært med på en bryllupsmiddag som har tatt mindre enn 3 timer, tror jeg. Da har toastmasteren vært superflink og kjørt kjempestramt. Og ikke snakket mye selv!

Det er nesten det samme hvor underholdende talene er eller hvor god vinen er. Alt over 4 timer er LENGE! Syns jeg.


#17

Føniks sa for siden:

Jeg synes det er spesielt viktig å ta hensyn til tiden hvis man har invitert gjester til kaffen. Det er ødeleggende for selskapet å la kaffegjester sitte å vente.


#18

Skytte sa for siden:

Middagen i bryllupet vårt varte leeeenge, men tror ingen kjedet seg av den grunn. Mye latter og tårer. Vi hadde flere pauser hvor folk fikk strekt på beina og tatt seg en blås. Nå hadde vi et relativt intimt bryllup med bare 22 gjester + oss, så prate kunne man gjøre med de fleste.

Vi hadde ingen som var invitert kun til kaffe.


#19

Obelix sa for siden:

var i bryllup med 100 gjester engang og synes vi satt til bords hele kvelden.
Det var mange taletrengte for å si det slik.

Synes man kan prøve å begrense sittetiden til 3 timer. Det bør kunne gå hvis man har en toastmaster som klarer å holde skjema.


#20

Miss Norway sa for siden:

Flink toastmaster!
Streng toastmaster!
Flink toastmaster! :mantra:

Drit om de er morsomme, eller har festlige innledninger og vitser og whatsnot. Få en toastmaster som kan holde en kjøreplan - det er alfa og omega!

Og INGEN frie taler ved bordet. Alt ikke-påmeldt tas til kaffen - det er alltid noen som plutselig føler de MÅ si noe når vinen er skjenket noen ganger. Og alle talere må ha strengt tilmålt tid. Jeg har kjørt 3 minuttersregel på samtlige unntatt brudgom som får ubegrenset. Jeg har ringt alle talere og informert dem hver og en om dette. Om da noen sklir litt ut og tar 4-5 min så blir det ingen krise. Dessuten kan en god taler si sitt budskap utmerket på tre minutter. :nemlig:

Vi hadde selv fem retter og gikk fra bordet etter tre og en halv time - med en flink toastmaster. Da jeg var toastmaster sist var brudens familie litt for sløve og sprakk skjemaet notorisk, så da ble det over fire timer. Alt over det er ALTFOR lenge synes jeg. Men smak og behag.


#21

Mams sa for siden:

De siste bryllupene jeg har vært i har jeg vært gravid.
Husker ikke hvor lang tid middagen varte, men det føltes som en evighet.
Tror ikke det hadde vært så ille om man faktisk la inn noen pauser.

I det ene måtte jeg bare røre på meg mens hovedretten ble servert for andre gang, ALLE gjestene så på meg når jeg reiste på meg for å gå. 99% av de trodde nok fødselen var i gang selv om over halvparten viste at jeg hadde litt over en mnd igjen til terminen.

I det andre var de flinke og la inn en liten pause i allefall, da klarte jeg å sitte på plassen min når jeg skulle. (minsten ble født 11 dager etterpå)

Som de andre sier så er toastmasteren utrolig viktig.
Jeg kan ikke huske hvor lenge vi satt i vårt bryllup, men det var nok borti 4 timer.
Ikke alt for mange taler, kun en var det litt lengde på men det var den nydelige talen til min forlover, men vi hadde endel sanger da.


#22

Mamma Rosa sa for siden:

Nå har vi ikke noe problem med at folk VIL holde taler. :knegg:
Ikke har vi invitert folk til bare kaffe og kaker heller.

Skal være streng med toastmasteren jeg. :nemlig:


#23

Lykken sa for siden:

Vi hadde sen vielse kl 1615 og jeg insisterte på fotografering etter vielsen fordi jeg ikke ville at mannen skulle se meg i kjole først. :o Angrer litt, det hadde vært bedre med tidligere middag, tror vi begynte kl ca 18-1830 og satt til ca 2130, da hadde vi bedt kaffegjester. Vi hadde en flink og erfaren toastmaster som visste at vi IKKE skulle la kaffesgjestene vente, og det klarte vi. Vi sto ute i det nydelige været og tok dem imot, just in time. Men vi opplyste opp at vi ikke hadde tid til alle taler, og at de utenom som ikke hadde sagt ifra på forhånd kunne holde tale til kaffe og kaker. Det syntes jeg var hyggelig for kaffegjestene, som ikke fikk med seg taler under middagen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.