Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Samvær når foreldrene bor i hver sin by

#1

Mikkeline sa for siden:

Det finnes jo selvsagt ingen "regler" eller fasit, men hva er deres erfaring på hyppighet av samvær når foreldrene bor på hver sin kant av landet Vestlandet / Østlandet f.eks.

Når begynte barna å fly alene?
Hva gjør man når barnet begynner å få aktiviteter i helgene som de ønsker å delta på?

Har en venninne som er på vei inn i et slikt scenario, og er litt spent på hvordan hverdagen er for barn som har foreldre som bor i forskjellige byer.

Alle gode råd, tips og erfaringer taes imot med takk!


#2

Lucifer sa for siden:

Faren til storesøster bor ikke bare i en annen by, men i Danmark for sikkerhets skyld. Vi hadde en avtale om at han skulle ha henne hver 6. uke. Men plutselig så skar alt seg og vi måtte på familievernkontoret for å få til en avtale. Da er det slik at min eks er så utrolig smørblid og sjarmerende at hun på kontoret der mente at jeg var sær som mente at det ikke var greit at han sa fra når han skulle ha henne 10 dager før. Så da endte det med at jeg skrev under på det. :mad: Nå har han henne dann og vann. Helt håpløst i å planlegge noe som helst. Men til året begynner hun på skolen, da kan han ikke bare be henne fri. Hun er bare 5 år så hun får ikke fly alene og vet ikke helt når hun skal få begynne med det heller.
Var vel ikke så fryktelig mye hjelp i dette svaret kanskje... :confused:


#3

Sitron sa for siden:

De kan fly alene fra 5 år.


#4

pippimamma sa for siden:

www.sas.no/no/Alt-om-reisen/Reiser-med-barn/Reiser-med-barn/Barn-som-reiser-alene/

Flyselskapene har, som Sitron sier, satt en grense nedad på 5 år for barn som flyr alene. Men jeg skjønner godt de som kvier seg for å sende så små barn alene på fly.

Jeg tror samværet fort begrenses til ferier når foreldrene bor veldig langt fra hverandre. Hvordan det virker på barna er vel forskjellig, men jeg tror jeg ville syns det var fælt om jeg skulle se den ene av foreldrene kun en sjelden gang. Foreldrene mine holder heldigvis fortsatt sammen, men jeg er skilt fra ektemann nr 1. Vi har to barn sammen som alltid har hatt jevnlig samvær med faren sin.

Barn er utrolige til å omstille seg. Jeg tror kanskje det er verst for den foreldren som bor lengst unna og har sjelden kontakt med barna sine. Reiseutgiftene ved samvær blir også en god del høyere når foreldrene bor langt fra hverandre enn om de bor tett ved hverandre.


#5

Mikkeline sa for siden:

Jeg at de kan, det var bakgrunnen for spørsmålet mitt om når de begynte å fly alene.
For egen del ville jeg ikke ha sendt mitt barn alene på fly når det var 5 år.

Men det hadde vært greit å høre hvilke erfaringer andre har.


#6

kris sa for siden:

MKs pappa bor på Østlandet, og vi bor i Bergen. MK begynte å reise alene da han var litt over fem år, og i snitt har han tatt turen over fjellene alene omtrent hver tredje-fjerde uke.

Med ett unntak (som ikke hadde noe med selve flyreisen å gjøre), har det gått veldig greit. MK synes det er gøy og spennende å fly alene, og det har gitt ham gode mestringsopplevelser. Kabinpersonalet tar veldig godt vare på "UMer", og de gangene det bare har vært engelsktalende personell om bord, har de alltid klart å finne en voksen passasjer som kan tolke for dem.


#7

Tusta sa for siden:

E's pappa bor i Oslo og vi i Kristiansand. De treffes annahver helg. Hun er 2,5år.
1 helga i mnd er hun hjemme hos meg
2 helga kjører jeg henne halvveis til oslo, faren møter oss på halvveien. Så fredagen og søndagen går egentlig til kjøring.
3helga er hun sammen med meg.
4 helga kommer faren til kr.sand og har samvær her i byen.

Så langt har det gått greit, litt sure miner pga kjøringen fra hans side, men alt ordner seg. Vi får se hvem som flytter først. :knegg:

Han har påska og jul/nyttår i år - så det går annahvert år. Han skal også ha henne 14 dager i sommer tror jeg. :gruble:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.