Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dyreparken eller Legoland?

#1

Dixie Diner sa for siden:

Vi vurderer en av delene, men tror Legoland blir for dyrt (det sier i hvert fall mannen). Hvor billig (sånn omtrent) kan man få en sånn reisepakke inkludert båt, billetter, overnatting osv? Eller er det lurere å bestille alt hver for seg? Jeg er helt grønn på sånt, og mannen har allerede bare avskrevet det pga. at han mener vi omtrent kan reise til syden for samme pris.

Men dyreparken er veldig aktuelt, for det er bare 2,5 - 3 timers kjøretur herfra. Er det noen som har tips til litt rimelige hoteller i området? Kardemommeby er utelukket siden vi må reise i juli og det koster ei årslønn med overnatting der da, og det hotellet rett utfor parken koster vel det samme. Vi vil jo selvsagt bruke litt penger på ferien, men akkurat selve overnattingen og reisen bør ikke ta for mye av budsjettet, for da kan vi kose oss mer sånn utenom.


#2

Tusta sa for siden:

Hamresanden camping har hytteutleie, og leilighetsutleie om jeg ikke husker helt feil. Jeg synes det er fint der. :jupp:
Ikke altfor langt fra dyreparken.
Og man ser take-off og landing til flyplassen. Det er vel eneste ulempen - flystøy. Men samtidig er det stilig å se på flyene som kommer og går. Det synes hvertfall min 2,5åring.

Pleier ofte å kjøre til hamresanden for å bade o.l på sommeren. :D


#3

Dixie Diner sa for siden:

Ja stemmer det. :D Hvor langt er det fra dyreparken? En halvtime sånn ca?


#4

Tusta sa for siden:

Nei, er vel ikke mer enn 10 min eller noe.

Du har også Skottevig camping som er noe av det samme. Veldig fint der ute, langt fra hovedveien da. Men du slipper den støyen.


#5

Dixie Diner sa for siden:

Flottings, takk for tipset! :)


#6

polarjenta sa for siden:

Jeg vet ikke hva sånne turer til legoland koster. Når vi var der så reiste vi fra OSlo til Hirtshals. I nærheten av legoland bodde vi på vandrehjem, det var helt ok og lå i gangavstand til legoland, det var ikke dyrt. Så det kan jo hende at det ikke trenger å bli så dyrt.


#7

Maverick sa for siden:

Åh, Skottevig Camping! :hjerter:

Barndomsminnene strømmer på, altså. :rørt:



#9

Trois sa for siden:

Vi var i Legoland i høstferien og betalte i underkant av 6000 for ferge fra Oslo og tilbake, fire overnattninger rett ved Legoland og inngang. Vi er en familie på fem. Ikke så dyrt.


#10

Fruktflua sa for siden:

Tror vi betalte 7000-8000 kr for turen til Legoland sist juni. Sov på veldig ok hotell (2 netter), mat på båten til og fra Danmark (Oslo), 4 inngangsbilletter til Legoland, og frokost på hotellet. Vi er 4 i familien.

Da vi var i Dyreparken for et par år siden sov vi på SAS Radisson ved bystranda, og det ble ikke en billig tur, for å si det pent. Jeg ble nesten sjokkert over prisene i parken, og ja; vi kunne faktisk ha dratt til syden i stedet.


#11

Guava sa for siden:

Prismessig tror jeg ikke det er så stor forskjell hvis dere reiser midt i sesongen.
Overnatting på sørlandet i sommerferien kan bli forferdelig dyrt med mindre dere har telt eller campingvogn.
Colorline har Legolandpakker som inkluderer 2 overnattinger på feriesentre/hoteller, fergebilletter inkludert bil og inngangsbilletter til Legoland for litt under 5000 kr. Jeg tror ikke man kommer så veldig mye billigere fra det om man skal ha tilsvarende kvalitet på overnattingssted+ inngangsbilletter til Dyreparken. For deres del vil det jo bli litt dyrere fordi dere må kjøre lenger til Legoland. Reiser man i august synker prisene ganske mye på Legolandpakker, mens prisene på overnatting på Sørlandet holder seg ganske lenge.
Prisen som Trøtt oppgir på Legolandpakker er ikke sesongpris, men den prisen man får hvis man reiser veldig tidlig på våren eller godt utpå høsten. Det man skal være klar over hvis man reiser på slike tidspunkter er at man ikke får med seg alle attraksjonene. Vi har reist i september til Legoland en gang og da var det bare en dag i uken at nesten alt var åpent, ellers var mye stengt.

Vi skal begge steder til sommeren, men har gratis overnatting på Sørlandet.
Det som er et pluss for Dyreparken om sommeren er at det er bedre plass der enn i Legoland. Legoland er en så liten park at det lett blir overfylt og man føler at man går i kø uansett hvor man beveger seg.


#12

-ea- sa for siden:

Vi var i Kristiansand for to år siden, da overnattet vi på noe som het Barnas Sommerhotell midt i byen. Tror det var studenthybler som var omgjort til hotell. Aner ikke om det finnes enda.


#13

Dixie Diner sa for siden:

Heh, jeg tror vi velger Dyreparken og reiser heller en vanlig helg utenom sesongen. :nemlig: Så får vi finne på masse annet gøy i nærområdet her i sommerferien. Jeg tenkte bla. å kjøpe sesongkort til Kongeparken slik at vi kan dra dit flere ganger i sommer, og så drar vi på strand og turer osv.
Telt er totalt uaktuelt, spesielt med en baby. :skremt: finslig

Takk for tips, folkens. :)


#14

-ea- sa for siden:

Det er da ingen som har snakket om telt her?
Noen nevnte hytter og leiligheter på et par campingplasser.


#15

Guava sa for siden:

Jeg snakket om telt fordi campinghytter osv. er skrekkelig dyrt på Sørlandet i ferietiden.

En ting Iset.. Sjekk ut Coops hotellkupp og sjekk om det er billige rom å få tak i der. Det vil bli billigere enn det meste andre du kan få tak i hvis det er noe ledig.


#16

Dixie Diner sa for siden:

Jepp jeg så at Hatti nevnte telt og campingvogn og så ville jeg bare nevne at det ikke var aktuelt, hehe.
Takk for tipset, Hatti!! Skal sjekke ut dette Coop-greiene.


#17

Guava sa for siden:

En ting når det gjelder coop. Det kan lønne seg å sjekke med jevne mellomrom og også å ringe selv om du ikke finner ledige rom på nettoversikten. Jeg har oppdaget noen ganger at det plutselig dukker opp ledige rom tett innpå avreise. En gang vi reiste til Oslo så det ut lenge som om det var fullbooket, men så dukket det plutselig opp rom på Royal Christiania.


#18

Maz sa for siden:

Jeg vil gjerne anbefale dyreparken før høysesongen når det er dyreparkfestival. Nå er jo jenta de litt liten til de fleste verkstedene, men bare ting som sjørøverparaden var verd det. Alt er jo åpent i denne perioden, men det er ikke like stappfullt.

Jeg synes heller ikke ting i dyreparken var skremmende dyrt, snarere tvert imot. Sabaltanneffekter er dyrt, men ellers synes jeg ting var ganske så ok priset, ikke umulig å ta med mat selv heller.

De informerer ikke om programmet i så god tid, men vi storkoste oss i fjor. Mazungen synes prøvene på sabeltann var veldig spennende, men forestillingen var hun glad hun slapp. De små showene i Sabeltanns verden var mer enn tilstrekkelig.
www.dyreparken.com/index.jsp?c=73106

Det ser på nettet ikke ut som du har noe valg, de har 1 eller 2 dagers biletter alternativt sesongkort. Sannheten er at en kan få kjøpt ukesbiletter. Om du får tak i ok priset overnatting så ville jeg anbefalt å blitt noen ekstra dager, og ikke hatt det så travelt.


#19

trøtt sa for siden:

Derfor skrev jeg fra pris. Vi reiste i mai, kan ikke huske at det var noe som var stengt der da.


#20

Dixie Diner sa for siden:

Tusen takk, Maz! Masse gode tips her. Vi var i dyreparken i forfjor og selv om vesla ikke var fylt 3 år enda hadde hun STOR glede av parken og snakker enda om den. Nå er hun jo over 4,5 år når vi reiser og får enda mer glede av alle attraksjonene.

Problemet er å reise mer enn en helg når mannen ikke har ferie, han har kun ferie i juli. Men en langhelg KAN gå an, vi får tenke litt på det. :)


#21

D'Arcy sa for siden:

Vi var i Legoland i fjor og gjorde følgende:

Kjørte bil til København. Der bodde vi på Vandrerhjem og tilbragte noen fantastiske dager i Tivoli, Zoo og annet kult for ungene. Jeg anbefaler København City på det sterkeste: Det har bedre standard enn mange hoteller i Køben. Så kjørte vi mot Legoland og lå på et flott Vandrerhjem 20 minutter med bil fra Legoland - nærmere bestemt her:

Vejen Vandrerhjem

Da koster det egentlig ikke allverden - i tillegg får man jo oppleve mer enn jeg føler man får i Norge. Det blir litt "eksotisk" også for oss voksne. Været var flott og alle mann alle hadde det helt supert. Men jeg anbefaler kanskje 2 dager i Legoland. En dag var i knappeste laget.


#22

Dixie Diner sa for siden:

Tusen takk, jeg skal se på det. :D
Jeg har ingen erfaring med å reise med baby, men det går vel som regel bra? Får bare håpe ungen er frisk og ikke har kolikk og greier, det vet man jo aldri.


#23

Obelix sa for siden:

Sjekk ut pris på fly til Billund ( er ikke det flyplassen ved legoland heter?)også.
Et vennepar av oss kom billigere ut med fly og leiebil, enn med båt med bil og full pakke.


#24

Guava sa for siden:

Det kan hende du var der på en dag hvor alt var åpent. Slik informasjon ligger ute. Vi har vært i legoland i både mai og september, men har da forsikret oss om åpningstider og om alt er oppe og går før vi har reist.


#25

Guava sa for siden:

Hvordan i all verden er det mulig? Er det fordi de bor langt fra en ferge?
Jeg ser vanskelig for meg å få flybilletter til voksne og barn, inngangsbilletter, overnatting og leiebil for noen dager i Billund til under 5000 kr.


#26

Mams sa for siden:

Vi har planer om å ta begge deler i sommer, men har egen campingvogn da (antikviteten vår).
Har vært i Dyreparken før og da lå vi på hotellet som ligger på andre siden av veien for Dyreparken. Prisen var grei, rommene latterlig små, men det gikk.
(vi var der med en på 4 og en på 9 mnd)
Sist vi var i Dyreparken lå vi på Hamresanden Camping, da hadde vi med liten baby.
Minsten var 6 uker gammel når vi dro, men vi lå i campingvogn. Ikke noe problem.

Hotell i Danmark har jeg ikke peiling på, har leid campinghytte der da.
Prisene i Danmark er MYE lavere en i Norge. Vi leide campinghytte i Søndre Ome. Betalte 900 ca og det var for 7 netter.
Det lå ikke så veldig langt fra Legoland.

Legoland behøver ikke å bli særlig dyrere en Dyreparken, Legoland har billigere inngang enda det er den dyreste parken vi har vært i i Danmark.

Vi kommer til å legge oss på Jambo Camping i Danmark, den ligger midt mellom Løkken og Blokkhus. 2 km fra Fårup Sommerland. Heller ikek langt fra Aalborg.
En utrolig flott campingplass som har utleie av både hytter og campingvogner.
www.jambo.dk
Det ligger ikke i nærheten av Legoland, men med bil så går det bra. Veiene er fine i Danmark.


#27

Interference sa for siden:

Åh legolandpommesfritesen er utrolig god!


#28

trøtt sa for siden:

Mye mulig. Eller kanskje ikke alt var åpent men at jeg ikke fikk det med meg. :svimehue:


#29

Obelix sa for siden:

De bor i Oslo og nærme båt, men dette var midt i høysesongen og da var det kjempedyrt med båt. Det er også dyrt å ha med bil på båten.
De hadde en overnatting i Danmark.

Det er mulig de fikk rabatterte flybilletter. Det er jeg usikker på.


#30

Obelix sa for siden:

Med fly i Julie for 2 voksnog 2 barn:
Samlet Pris

Fre, 11.07.2008(Low Fare)

Oslo-Billund
--- 07:00 Oslo(flight 370)


08:05 Billund

02 Voksne
150 NOK

02 Barn
150 NOK

Pris:
300 NOK

Skatter og avgifter:
584 NOK

Man, 14.07.2008(Low Fare)

Billund-Oslo
--- 16:25 Billund(flight 343)


17:30 Oslo

02 Voksne
170 NOK

02 Barn
170 NOK

Pris:
340 NOK

Skatter og avgifter:
544 NOK

% Moms utgjør:
0 NOK

% Moms utgjør:
0 NOK

Totalbeløp
1768 NOK

(Inkl. skatter og avgifter)

Med båt:
Pris for reisen: 7510 NOK (Inkl. nettrabatt) 100 NOK Depositum: 751 NOK Produkt: KORT-FERIE-KORT 3N Betalingsbetingelser: Alle bookinger via Internett må betales med kort, betaling skjer fra neste trinn etter att du lagt inn personinformasjon. Dersom det blir beregnet depositum på bestillingen, kan du velge om du vil betale depositumet eller hele reisens beløp med kredittkort. Det beregnes et depositum på 10% av bookingverdien hvis reisen koster mer enn kr 2000,- og det er mer enn 40 dager til avreise. Ellers må reisen betales i sin helhet med kredittkort. Når betalingen er registrert får du en betalingsbekreftelse til din e-post adresse med din e-billett/ticket med endelig oppsummering av din reise.

[url="javascript:ExtraCMSWindow('http://www.colorline.no/pages/callCenter/callCenter.faces?contentId=1.347&gridId=4.-1&menuId=0_4')"] Les mer om betaling[/url] (åpnes i nytt vindu)*Klikk her for å bekrefte at du har lest betalingsinformasjonen ovenfor.Hotell: Kort-Ferie-Kortet Danmark (4 dager og 3 netter) Ankomst: 10. juli 2008 Antall netter: 3 Romskategori: 1 stk. Familierom (Max 2 voksne og 2 barn under 13 år) Avbestillingsbeskyttelse: Ja

Her er to priseksempler. :fritidsproblemer:


#31

Guava sa for siden:

1768 er flypris? Hva med inngangsbilletter? Overnatting? Leiebil?

Prisen med båt dersom man bestiller legolandpakke (ikke om man bestiller ordinære billetter) inkluderer jo både reise med bil, overnattinger på bra sted og inngangsbilletter til Legoland. Det eksempelet du har lagt med er kort-ferie-kortet som er en dyrere variant enn legolandpakke. Legolandpakke inkluderer bare inngang til Legoland, mens man i kort-ferie-pakken får inngang til de aller fleste store lekeland og parker i Danmark.


#32

Obelix sa for siden:

Jeg synes det var et godt alternativ hvis man ikke vil bruke to dager på båttur og 3-3,5 timer eller mer i bil for å komme til Legoland.


#33

Dixie Diner sa for siden:

Jeg elsker bilturer og båtturer, synes selve reisen er halve ferien hehe. Men mulig lillemann ikke er like enig når han kommer, det får vi se på. Takk for gode tips iallfall. :)

Jeg tror det blir Dyreparken altså. Ms. Lee-familien skal også bli med, så jeg tenkte å høre med henne om vi skal leie en hytte sammen.


#34

Guava sa for siden:

To dager på båttur? Reiser dere med 5hk påhengsmotor? :humre:
Fergen tar 3 timer en vei. Vi er alltid i Danmark før 12 om vi reiser om morgenen.


#35

Obelix sa for siden:

Ja :ro, ro ro din båt, ta din åre fatt...:

Neida, men båten tar en kveld/natt fra Oslo til Hirtshals.


#36

Guava sa for siden:

Fra Oslo ja.. Jeg trodde du mente fra Kr.sand siden du snakket om to dager båttur og 3-3.5 timer MER i bil enn fra Kristiansand. Skal man ta båten fra Oslo må man jo beregne mer tid på båten ja, men jeg tviler på at Iset reiser fra Oslo.


#37

Dixie Diner sa for siden:

Jeg hadde reist fra Kr. Sand eller Sandefjord. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.