Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilken PC?

#1

tinkadott sa for siden:

Vi kan ikke data. Aner ikk ehva GB eller MB står for. Og nå skal vi bytte pc :dåne: denne her holder på å ta kveld.... :mumle:

Så; vi trenger en bærbar (tror vi, eller holder en stasjonær lengre) . Vi har nå FS amilo ett eller annet med stor skjerm, 3 år gammel. har hatt en del rep på den. Den må ha mye plass til å lagre mange 1000 bilder, og datascrapping. Og vil bli brukt til datascrapping/bildebehandling, spill av barn, internett. Trolig ikke mye nedlastning.
Må vi ha trådløst kort eller kan vi ta ut det i denne? :vetikke:
Må ha CD/DVD brenner.

Forslag under 10 000?? Helst rundt 5000, men viktigste er god plass på pc. Er det slik at en må kjøpe sånn som vista og slikt, eller ligger det i pc når en kjøper?
Hvilke merker er best? Jeg synes viften på denne BRÅKER, og vil ha en stille en..... :sparke:

Håper noen kan tipse oss om hva vi bør fokusere på her....


#2

Juste sa for siden:

Hei, jeg kan gi litt råd og tips :)

Jeg vil anbefale en bærbar, jeg synes det er mye greiere enn en stasjonær.
Alle nye PC'er har mer enn nok plass til tusenvis av bilder og all datascrappingen du måtte ønske, så det skal du ikke være redd for. Nesten alle nye PC'er har også innebygget DVD-brenner. Det er ingen vits i og ta ut det trådløse kortet, da det kommer med 99,9% av alle nye laptoper, og et 3 år gammelt trådløst kort er muligens ikke helt kompatibelt med dagens maskiner. Du får også med Windows XP eller Vista når du kjøper PC.

Jeg vil sterkt anbefale en PC fra Acer. De gir veldig mye PC for pengene og jeg er veldig fornøyd med den jeg har. Skal faktisk kjøpe en til ganske snart. Denne modellen fra Elprice vil helt sikkert dekke behovet ditt i lang tid (dersom dere ikke spiller de nyeste spillene, skjermkortet i denne er ingen racer). Dersom du skal spille nye spill så bør du gå for denne modellen, da den har et skikkelig skjermkort som kan dra alle de nye spillene på akseptabel kvalitet (det er stort sett skjermkortet du betaler for når du kjøper laptop).

Si ifra dersom det er noe mer du lurer på :)


#3

Interference sa for siden:

Jeg sier omtrent som Juste og legger til at LG og har meget bra kvalitet på laptopene sine!
Jeg har LG selv, og anbefaler den glatt til alle jeg kjenner som skal kjøpe pc, samt Acer sine da, har prøvd ut et par av dem og er meget imponert.
Lykke til med valget, håper dere finner en bra pc som passer deres behov!


#4

Trixie sa for siden:

Dell er vel greie også. :nikker:


#5

Juste sa for siden:

Joda, Dell er bra PC'er men Acer knuser dem på pris.


#6

Lykkex3 sa for siden:

Så lenge du holder deg langt unna Toshiba (snakker av erfaring, 3 maskiner som har gått adundas på like mange år :mumle: ), er det mange bra maskiner til under 10.000.
Jeg har ikke en ekstakt modell, men kan anbefale hp sine!


#7

Katinka sa for siden:

Juste: De du har anbefalt; er de ok også dersom man skal holde på med PS og bildebehandling? Skal ha meg en Acer snart, ser på en 17'' til 8000-9000 (finner den selvsagt ikke på Datakjedens side akkurat nå) og lurer på om jeg rett og slett bruker for mye penger.


#8

Slettet bruker sa for siden:

Ikke kjøp HP i hvert fall. :mumle:

Dell er stillegående og utrolig solide.


#9

Interference sa for siden:

Enig, HP, PB og lignende er bare drit!


#10

Juste sa for siden:

Jepp, Acer sine holder i massevis. Dersom du skal holde på med PS og bildebehandling så ville jeg gått for en 17" skjerm som du sier. Her er de som Elprice har inne, du får de fra 6000 opp til 11000. Den til 6000 ville jeg ikke valgt siden den har integrert grafikkløsning, men den til 7000 ser helt OK ut.

Og hvis noen lurer på hvorfor jeg nevner Elprice hele tiden så jobber jeg ikke der :D De har en butikk ikke langt unna der jeg bor og jeg har fått meget god service (inkludert når noe går galt) samtidig som de er klart billigst.


#11

Ru sa for siden:

Acer sine er utrolig gode, det er veldig lite reparasjoner på dem.
HP sine er gode de også, men det er en del småfeil ute og går.

Jeg er fortsatt sur for at jobben byttet fra Acer til HP. Det skaper mye fjas.



#13

Skytte sa for siden:

På min Acer måtte hovedkortet byttes 3 ganger før det "roet" seg. Ikke imponert over Acer, så nå venter jeg på en Dell.


#14

Juste sa for siden:

Der får du i hvert fall en kanonskjerm og et sykt bra grafikkort, men trenger du virkelig Blu-Ray spiller? Du betaler nok en del ekstra for det.


#15

Juste sa for siden:

Da har du stikk motsatt erfaring av meg, jeg har hatt både Toshiba og Asus-maskiner med mye trøbbel, men ikke noe trøbbel med Acer så langt. Men det er klart, får man en "mandagsmaskin" så er det kjedelig. Vi har hatt service 8 ganger på tre år på vaskemaskinen og tørketrommelen vår. Vi kjøper ikke Whirlpool neste gang for å si det slik så jeg skjønner godt kommentaren din.


#16

Katinka sa for siden:

Det trenger jeg nok ikke, nei. Er prosessoren jeg har festet meg med etter anbefalinger, Intel Core 2 Duo T5450. Hva er egentlig forskjellen på den og en AMD Turion 64 X2 TL58?


#17

tinkadott sa for siden:

Jeg har en skjerm på ca 32 x21. er det 17". Synes det er godt med såpass skjerm. Jeg skal definitivt sjekke ut elprice her i byen. Må vel satse på den til 7000 siden jeg vil bruke PShop. Er Acer stillegående??


#18

Juste sa for siden:

Absolutt, stilleste laptopen jeg har hatt. Virker som de har veldig god viftekontroll, de må belaste den ganske hardt før viften slår ut noe særlig.


#19

Juste sa for siden:

Ja, nei si det. De er jo begge tokjerneprosessorer, så jeg vet faktisk ikke helt hva som er den store forskjellen her.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.