Jeg skal lage koldtbord selv til konfirmasjon, og holde på å planlegge.
For å kunne beregne litt bedre:
Er det noen som vet sånn omtrent hvor mange gram kjøtt/fisk man beregner pr. person? Da holder jeg tilbehøret utenom, sånn som pastasalater, potetsalat, brød og eggerøre.
Jeg regner med det blir mer enn nok mat ut fra listen jeg har satt opp, og kanskje altfor mye... Det er jo ikke noen vits i å lage dobbelt så mye som nødvendig. :)
Jeg hadde nok også beregnet mer enn dette per person, men nå er jeg kjent for å lage altfor mye mat. Jeg syns de hadde regnet lite på roastbiff, eggerøre og spekeskinke. Kanskje på reker også.
Målene deres ser ut til å stemme veldig bra. Husk at det er ikke alle som spiser av alt, så om en spiser ekstra mye roastbeef er det en annen som ikke spiser det i det hele tatt. Jeg er av den litt, tja, omstendelige typen, så jeg skriver ned hvor mye som går av mat når jeg har gjester. Tommelfingerregelen min er å ha ca 600 gram mat pr person, inkl salater men ekskl brod. Om du skal ha varme ting ville jeg beregnet mellom 1 og 1.5 enhet pr voksen (1 karbonade, 1 kyllinglår etc)
Takk for svar! :) Vi kommer til å ha ganske mye forskjellig, så jeg regner ikke med at det nødvendigvis skal være nok til alle av hver rett. Av ting som blir varmet på forhånd kommer det til å være kjøttboller (2 typer), og parmesankylling (fileter delt i 3).
Her er listen min så langt. Hvis alle inviterte kommer blir vi 45 mennesker, men det kan jo godt hende at noen ikke kan så vi blir litt færre. Ca. 10 av disse er barn under 10 år, noen helt små.
En hel kalkun (Jamie-variant med appelsin og sitronsmør under skinnet)
Parmesankylling (hver filet delt i tre) Ferdig: 1,5 kg
Kjøttboller av svin Ferdig: 105 stk
Kjøttboller av karbonadedeig
Lammelår
Pastasalat
Grønn salat, 2 typer
Rømmedressing
Balsamicodressing
Potetsalat uten rømme/majones
Potetsalat med rømme
Waldorfsalat
Eggerøre
Spekemat
Røkelaks
En hel kokt laks
Reker
Krabber
Brød (kjøpe ferdig dagen før)
Foccaccia (få serveringshjelpen til å lage like før)
Smør
Kaker:
Frossen peanøttkake (langpanne)
Ostekake
Nøttebunn med gul krem og masse frukt (langpanne)
Marsipankake
Brownies
3 kransekaker
En kake til, ikke bestemt ennå
Det høres ut som om du har god kontroll allerede. Mye av det dere har på bordet er jo mulig å fryse om dere skulle få alt for store mengder.
Tenker som deg at det er bedre å ha litt for mye, rester av så god mat er jo ikke så verst dagen derpå heller ;)
Ble nysgjerrig på parmesankyllingen din. Er det en oppskrift du vil dele?
Parmesankylling-oppskriften har jeg funnet her inne, og jeg lager det ofte. :nam: Det er glitterchick sin oppskrift.
(2 porsjoner, lett å utvide)
2 kyllingfileter
1/3 kopp revet parmesanost (ca 1 dl)
1 ts oregano
1 ts paprikapulver
1/2 ss smør
1 ss olivenolje
salt og pepper
smelt smøret og bland med oljen.
bland krydderne og parmesanosten.
Dypp kyllingfiletene i oljeblandingen, og vend dem i ost/krydderblandingen.
Stek dem i oven på 175 i 30 minutter
Server med hjemmelaget potetstappe (kok poteter og/eller gulrøtter/blomkål/broccoli, hvitløksfedd i god buljong, hell av vannet, mos potetene, ta i en dæsj smør, spe med melk til ønsket konsistens. Smak til med salt pepper og evt. parmesanost.
Tomatsalat
Finhakk tomater, agurk, hvitløk og evt. ruccola. Smak til med salt, pepper, olivenolje og eddik.
Er rekene med eller uten skall? Av erfaring, når det er så mye godt på bordet ellers går det ganske lite reker med skall. Tar lang tid å pille/spise. Reker uten skall går det mere av.
Hvor mye spekemat beregner du? Ca 2 kg? (en mengde jeg ville tenkt meg når jeg ser det du har)
Det ser forovrig kjempedeilig ut, får jeg komme på restelag? ;)
Konfirmanten har ønsket seg ferske reker, så det blir med skall. Men det blir bare en bolle med en kilo eller to, ikke så veldig mange. Har ikke tenkt på mengden ennå når det gjelder spekemat, det er jo en av tingene som kan kjøpes ferdig like før, så jeg kan beregne det litt mot hvor mye vi allerede har. Vi skal steke en stor kalkun (6-7 kg), og et stort lammelår, det blir ganske mye kjøtt, og evt. rester er lett å få brukt.
Det ser ut til å bli et nydelig koldtbord. Koldtbord er favoritten blandt barna her også, når de får velge. Jeg syns som du, at det er vanskelig å velge mengde mat. 500-600 gram mat pr person er en god regel, men så er det det at det går mye av noe og mindre av noe annet.
Jeg syns det er bedre at det blir alt for mye igjen enn at det blir for lite mat. Det går fint å fryse det meste og koldtbord som restemat er jo kjempegodt.
Jeg vet ikke om det er riktig, men jeg har hørt man skal beregne 2 egg pr voksen når an lager eggerøre.
Men samtidig høres det litt i overkant ut, men eggerøre går det gjerne mye av.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.