... hadde det ikke vært for det ville denne oppskriften dekket inn energibehovet for en hel måned. Det er godt vi har steikovner :nemlig:
Dumlekaker
200 gram smeltet smør
200 gram mel
90 gram melis
Dumlesjokolader og Noblesse sjokolader (evt krokanrull)
Bland smør, mel og melis til en glatt deig. Legg den i kjøleskapet til den blir kald. Klem den ut i små muffinsformer. Legg en dumlesjokolade i hver form med en noblessesjokolade/krokanrull oppå. Stekes ved 200 grader i 10-15 minutter (til deigen får en gyllen farge). Fine å fryse. Serveres lunkne.
Det smaker akkurat like godt som oppskriften skulle tilsi.
(Heldige de som skal på besøk hit i kveld og ikke prioriterer hytteturer med lukkede samfunn i stedet :dulte: )
Disse var sinnsvakt gode. Men zol gjorde nok lurt i å dele hver i fire, det er jo mye færre kalorier i mange små, som kjent, også er det plass til mange flere i magen! Det forsvinner en hel del kalorier i oppskjæringsprosessen! :nemlig:
Disse skal jeg garantert prøve, men det avhenger av at både dumle og krokanrull overlever lenge nok i kjøkkenskapet til at jeg får lageet de. Men først må ting kjøpes inn...
Har bare lyst å dra denne opp i anledning julen. Og legge til at de nesten blir enda bedre dersom man bruker Smørbukk (vanlig type) i stedet for Dumle. Og at dersom man bruker Krokanrull istedet for Noblesse er det best å legge krokanrullen underst.
:knegg: Jeg tror de er det beste jeg har smakt av godteri. Noensinne.
Det er ganske vanskelig å jobbe ut deigen i vanlige papirformer. Første gang jeg bakte den brukte jeg store muffinsbrett - nå har jeg gått til innkjøp av små. Dersom jeg ikke hadde sånne, eller ikke fikk til å bake de ut i papirformer, ville jeg laget det i brødform e.l. også skjært de opp når de er lunkne.
Jeg prøve ut disse i går kveld, og de ble ikke noe vellykket. Jeg lever nok opp til tittelen min. :sparke: Aner ikke hva jeg gjorde for noe galt, for oppskriften ser jo enkel ut. Noe mislykkede greier ble det. Ei heller ingen suksess å bruke papirformen. De vil ikke ut igjen. :fnis: