Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gluten- og melkefrie vafler

#1

HP sa for siden:

Disse smakte visstnok som "ekte" vafler.

Ingredienser:
2 egg
3 ss sukker
4 dl vann
3 1/2 dl TORO gluntefri lys melblanding
1 ts vaniljesukker
1/2 ts bakepulver
1 ts kardemomme
3-4 ss Soft spesial plantemargarin (Blå pakke)

Fremgangsmåte:

  1. Pisk egg og sukker til eggedosis
  2. Ha i vann og smør, pisk litt til
  3. Ha i det tørre, pisk inn

La røren svelle i ca 10 minutter før steking.
Gir ca 8 plater.


#2

Hyacinth sa for siden:

Lurer på om det går like greit med NoEgg i stedet for egg? :undrer:


#3

DM sa for siden:

Sikkert, det er bare å prøve. :)

Vaflene var nydelig gode!


#4

krystallklart sa for siden:

Disse skal jammen vi og prøve med NO EGG :jupp:


#5

Hyacinth sa for siden:

Det gikk helt fint med Noegg og eplejuice i stedet for sukker. :)


#6

gnuri sa for siden:

Disse har vi prøvd i dag. Vi brukte en annen fin glutenfri melblanding enn Toro (Husker ikke hva den heter)- og vaflene smakte kjempegodt :riktig:
Så fint at det går an å få noe godt selv om man ikke kan spise hvetemel


#7

HP sa for siden:

I det siste har jeg endret melblandingen og brukt halvparten Semper Grov Mix (Grønn, naturlig glutenfri). Blir veldig godt, litt grovere. :)


#8

gnuri sa for siden:

Jeg tror det var semper rød jeg brukte, men skal definitivt erstatte noe av det med den grønne. Takk for tips :klemme:
Det er fint å ha litt variasjon for jenta mi som ikke tåler hvetemel.


#9

Dragen sa for siden:

Ser veldig godt ut.

Vi pleier å bruke Finax muffinsmix som mel til vafler. Det blir nesten kakevafler!


#10

HP sa for siden:

Det blir muffins i vaffelformat, vel?


#11

gnuri sa for siden:

Takk for tips :klem: Skal også prøves :) Fint å få variert litt :riktig:


#12

Dragen sa for siden:

Ja. :glis:

Hva kan jeg si - poenget er at med muffinsmiks klarer jeg å blande vafler på frihånd. Dessuten blir de gode.


#13

Kanina sa for siden:

Takk for tips, både HP og Dragen!

Hvis man tåler glutenfri havre, er det også veldig godt oppi vaffelrøra ("malt" i kjøkkenmaskina). :riktig:


#14

Dragen sa for siden:

Den svenske glutenfrie havren er langt mer finkornet enn den norske, Kanina. Den kan du sikkert bruke som den er.


#15

Årolilja sa for siden:

Supert. Disse skal jeg prøve!!


#16

Estrella sa for siden:

Skal prøves. :nam:


#17

ingling sa for siden:

Jeg lager vafler av havregryn (ikke knuste), havremelk, NoEgg, kardemomme, kanel og vanilje (rein vanilje) - tåler nemlig ikke sukker heller. De er kjempegode, og glir også ned hos den "normale" samboeren :) Det er viktig at røren får stå litt og svelle, ellers er det vanskelig å få dem til. Kutter en ut kardemomme, kanel og vanilje blir det gode brødvafler som kan brukes med pålegg på.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.