Ingredienser:
Deig:
1 pk gjær (50 g)
3 dl vann
4 ss olivenolje
1 ts salt
1 egg
5 dl hvetemel
egg til pensling
Fyll:
3-4 ss hot tacosaus
1 glass chili con carne
1/2 grillet kylling
1/2 finhakket og surret løk
4-5 ss maiskorn
1 dl revet ost
egg til pensling
Fremgangsmåte:
Løs opp gjæren i lunkent vann (37 °C). Tilsett olje og egg. Rør inn mel til passe deig. Sett deigen lunt og la den heve til nesten dobbel størrelse ca 1/2 time. Kjevle ut deigen til en firkant ca. 5 mm tykk.
Smør tacosaus over leiven og fordel over chili con carne, kyllingkjøtt, surret løk, maiskorn og revet ost. Rull deigen sammen til en pølse. Skjær tykke skiver, ca. 3 cm av pølsen, og legg dem på et stekebrett. La skivene heve i ca. 1/2 time. Pensle med sammenvispet egg og stek ved 225 °C i ca. 20 minutter.
HORN MED MEKSIKANSK SMAK Antall porsjoner: 24
Ingredienser:
50 g meierismør
5 dl melk
50 g gjær
1 ts salt
Ca 750 g hvetemel
2 beger (125g) kremost med tex-mex krydder eller kremost naturell smakt til med chilisaus
Eggpensling
Dryss av chilikrydder eller valmuefrø
I stekeovnen: 225’C, ca. 15 minutter
Fremgangsmåte:
Smelt smøret og hell i melken. Løs gjæren opp i den lunkne væsken. Rør i salt og hvetemel til deigen er smidig og passe fast. La deigen heve til dobbel størrelse. Del deigen i 3 like leiver og kjevle hver leiv ut til runding. Smør over 1/3 av kremosten på hver leiv. Del hver runding i 8 snipper og rull sammen mot spissen til horn. Etterhev ca. 20 minutter. Pensle med egg og dryss over litt chilikrydder eller valmuefrø. Stek hornene. Disse hornene vil nok mor sette pris på å få servert på sengen med en kopp te til. Ellers vil også hornene smake godt ved siden av en tallerken suppe eller salat foran TV-skjermen under Ol-sendingene. Hornene er fine å fryse ned.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.