Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Impregnering av dresser

#1

LilleRosin sa for siden:

Ja, kanskje jeg skulle gjøre det? Men hvor har man i impregneringsmiddelet (eller hva det nå heter)?


#2

Canisa sa for siden:

En stykk, ren dress puttes i vaskemaskinen, og så har du impregneringsvæsken i vaskemiddelkammeret (der du har vaskemiddelet). Pass bare på at det ikke er såperester i kammeret.


#3

LilleRosin sa for siden:

Åh, så jeg må altså vaske den først! Skal jeg ta fullt program da?


#4

Canisa sa for siden:

Om ikke dressen er møkkete bruker jeg bare å kjøre et skylleprogram. Ellers vasker jeg bare yttertøy på 30 grader finvask (kort sentrifugering), og det samme programmet bruker jeg når jeg reimpregnerer.

Har akkurat reimpregnert storesøstrer sin Reima tec-bukse før hyttepåske, og vurderer å ta lillesøster sin Reima-dress også.


#5

mehmet sa for siden:

Nå lærte jeg nettopp her inne at det var bedre å sprayimpregnere enn å vaskeimpregnere - særlig om dressen ikke tåler tørketrommel (vaskeimpregneringen skal visst tromles for å få best effekt).


#6

Høyt&amp;Lavt sa for siden:

Det er avhengig av hvilken type plagg, vaskeanvisningen på plagget, og impregneringsmiddelet. Jeg har god erfaring med et middel kjøpt på g-sport: plagget må være reint; så vasker man med impr.middel (som skal impr innvendig), for så å tørke plagget og spraye på (og stryke det utover med klut..) utvendig tilslutt (eget utvendig midel). Dette gjelde membran/tex-klær... Gore-tex bør tromles, eller strykes innimellom, for å få fibrene til å reise seg. Reima Tec skal ikke tromles/tørkeskap el l, da membranen blir porøs og sprekker=mister vanntett-kvaliteten! (tror det samme gjelder Troll? Husker ikke)


#7

MissS sa for siden:

Trolldressene kan tromles, og det anbefales at det gjøres fra tid til annen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.