Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Saftige, gode kyllingfileter med nydelig saus

#1

Aminta sa for siden:

Prøvde ut en oppskrift jeg fant på lavkarboforumet i dag, jeg "moddet" den litt, og det ble helt himmelsk! Veldig saftig og god kylling.
Anbefales på det varmeste!

Brukte 4 kyllingfiléter (til 2-3 personer)
1 beger Creme Fraiche
2 ss. rømme
4 skriver bacon - hakket
1/2 rød paprika og litt grønn paprika (rest) - skjært i små biter
2 store never brokkoli (bare topper) - skjært opp i biter
Omtrent 3 ringer ananas i biter
2-3 fedd hvitløk -finhakket/presset
Omtrent 3 gode skiver løk (rest) - hakket
5 gode ss. reven ost
2 ts. Maldonsalt
Godt med pepper
2-4 ss. Garam Masala krydder

Ha kyllingfilétene i en ildfast form, bland resten av ingrediensene i en bolle på forhånd og hell det så over kyllingfilétene i formen.
Inn i ovnen på 175 grader i en times tid.
(Vi har gassovn, som bruker litt lenger tid, så jeg satte den på 195 grader og da tok det en time.)
Gleder meg til restemiddagen i morgen jeg :D

Serverte med jukseris etter denne oppskriften;
1 blomkålhode
2-3 ss meierismør
1 fedd hvitløk - småhakket
2 ts Maldonsalt + nykvernet pepper etter smak.

Først rev jeg blomkålen på råkostjern grov side.
Smeltet smøret i en stor stekepanne. Surret hvitløken en liten stund. Hadde oppi den revne blomkålen, kvernet pepper og Maldonsalt. Stekte dette på middels varme i 7-8 minutter.
(Man kan blande inn litt vårløk på slutten der også evnt.)

Veldig godt det også, og spesielt egnet for de på lavkarbo.


#2

Hannah sa for siden:

Dette må prøves en dag. Må bare få tak i Maldonsalt og Garam Masala krydder


#3

malena sa for siden:

Dette så kjempegodt ut! Må prøves. :nikker:


#4

Dixie Diner sa for siden:

Åh, er det min oppskrift du har moddet? Den er iallfall helt fantastisk! Jeg skal prøve ut din versjon neste gang. :D


#5

Line sa for siden:

Takk for oppskriften, den er notert og skal prøves en dag :D



#7

Hyacinth sa for siden:

Havsalt fra Maldon, kjøpes i vanlige butikker og ser ut som flak.

Dette ser godt ut, men jeg lurer litt på om jeg kan gjøre retten om til en melkefri rett? Det finnes noe rømmelignende som er laget av soya, men jeg er usikker på om det fungerer i varme retter. Og hva med osten.. :sukk:
Forslag?


#8

Candy Darling sa for siden:

Ah. Som gourmetsalt, altså. Da har jeg alt jeg trenger i kjøleskapet. Takk for tips, det hørtes godt ut!


#9

Line sa for siden:


#10

Shamu sa for siden:

Kjenner man mye forskjell om man bruker havsalt istedenfor maldon salt?

Og hva slags krydder er garam masala? Kjøper man det på vanlige butikker?



#12

Shamu sa for siden:

Takk! Tandoori krydder har vi og havsalt har vi.. Supert! Dette blir middag i påska! :D


#13

Miss Norway sa for siden:

Hvorfor i all verden skal man ha 2 ss rømme i tillegg til et beger Creme Fraiche? Man kan da UMULIG - i en slik rett - smake forskjell på om man har litt ekstra CF istedet?

Tine har jo innrømmet at Seterrømme og Creme Fraiche er så og si identiske. Her er feks innholdfortegnelsen på de to:

CREME FRAICHE
energi 1381 kJ (335 kcal)
protein 2,2 g
karbohydrat 2,9 g
fett 35,0 g
kalsium 79 mg (10 %')
vitamin A 490 mg (61 %')
riboflavin (vit. B2) 0,15 mg (9 %')
' av referanseverdien

SETERRØMME
energi 1381 kJ (335 kcal)
protein 2,2 g
karbohydrat 2,9 g
fett 35,0 g
kalsium 80 mg (9 %')
vitamin A 487 µg (61 %')
riboflavin (vit.B2) 0,14 mg (9 %')
' av referanseverdien


#14

Dixie Diner sa for siden:

Ja, jeg bruker bare rømme (liker det bedre, for det SMAKER ikke helt likt, men i varmretter er forskjellen minimal egentlig). Skjønte heller ikke helt den der med 2 ss rømme, hehe.


#15

Miss Norway sa for siden:

Ja, man kan sikkert smake noe forskjell naturell (skjønt jeg ville ikke stolt på meg selv i en blindtest altså), men i en varmrett med masse krydder kan umulig disse to spiseskjeene ha NOE smaksforskjell, ikke sant? :undrer:


#16

Aminta sa for siden:

Det var utelukkende fordi jeg synes det var litt lite med et beger CF til så mye kylling, men jeg hadde ikke mer CF så da slang jeg oppi rømme også.
Skrev jo at jeg "moddet" den litt, det var jo etter hva jeg hadde og ikke akkurat der og da.
Jeg bruker Maldonsalt fordi det er ikke så salt, altså det er mildere, så av vanlig salt ville jeg kanskje brukt litt mindre.
Men ellers kan man jo ta grønnsaker og slikt man vil ha, og krydder man har eller vil bruke. En jeg leste om brukte en terning hønsebuljong og knuste over fordi hun ikke var så glad i sterk mat, mens jeg skal lage denne sterkere neste gang. Og andre har vel brukt chili istedet for det krydderet tror jeg.


#17

Dixie Diner sa for siden:

Ah da så, jeg trodde du hadde rømmen i for en eller annen spesiell grunn, ser du. :knegg:

Jeg har egentlig bare prøvd min egen versjon, men skal absolutt prøve din for den ser enda bedre ut.


#18

Dixie Diner sa for siden:

De smaker faktisk så forskjellig synes jeg, at jeg garantert hadde kjent det i en blindtest. Jeg ville nemlig heller valgt CF enn feks. seterrømme pga. pris, for vi bruker 1-2 beger daglig her i huset. Men jeg klarer ikke CF naturell, smaken er helt forskjellig fra seterrømme. Men i varmretter kjenner jeg ikke forskjell.

Nå bruker jeg helst lettrømme naturell da, siden jeg liker best smaken av den, mens jeg bruker CF eller seterrømme i varmretter (selv om lettrømme faktisk går an der og, jeg har ikke opplevd at den skiller seg noe særlig faktisk).


#19

Miss Norway sa for siden:

:lettet: Så bra! En LOGISK forklaring! For DEN er jeg helt med på altså. :riktig:

Var liksom bare redd det var en sånn liten jånematsnobbetliksomgourmetårsak til rømmetilsetningen.


#20

Martis sa for siden:

Mmmm dette så godt ut og skal prøves. :jupp:


#21

Aminta sa for siden:

:knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.