Prøvde ut en oppskrift jeg fant på lavkarboforumet i dag, jeg "moddet" den litt, og det ble helt himmelsk! Veldig saftig og god kylling.
Anbefales på det varmeste!
Brukte 4 kyllingfiléter (til 2-3 personer)
1 beger Creme Fraiche
2 ss. rømme
4 skriver bacon - hakket
1/2 rød paprika og litt grønn paprika (rest) - skjært i små biter
2 store never brokkoli (bare topper) - skjært opp i biter
Omtrent 3 ringer ananas i biter
2-3 fedd hvitløk -finhakket/presset
Omtrent 3 gode skiver løk (rest) - hakket
5 gode ss. reven ost
2 ts. Maldonsalt
Godt med pepper
2-4 ss. Garam Masala krydder
Ha kyllingfilétene i en ildfast form, bland resten av ingrediensene i en bolle på forhånd og hell det så over kyllingfilétene i formen.
Inn i ovnen på 175 grader i en times tid.
(Vi har gassovn, som bruker litt lenger tid, så jeg satte den på 195 grader og da tok det en time.)
Gleder meg til restemiddagen i morgen jeg :D
Serverte med jukseris etter denne oppskriften;
1 blomkålhode
2-3 ss meierismør
1 fedd hvitløk - småhakket
2 ts Maldonsalt + nykvernet pepper etter smak.
Først rev jeg blomkålen på råkostjern grov side.
Smeltet smøret i en stor stekepanne. Surret hvitløken en liten stund. Hadde oppi den revne blomkålen, kvernet pepper og Maldonsalt. Stekte dette på middels varme i 7-8 minutter.
(Man kan blande inn litt vårløk på slutten der også evnt.)
Veldig godt det også, og spesielt egnet for de på lavkarbo.
Havsalt fra Maldon, kjøpes i vanlige butikker og ser ut som flak.
Dette ser godt ut, men jeg lurer litt på om jeg kan gjøre retten om til en melkefri rett? Det finnes noe rømmelignende som er laget av soya, men jeg er usikker på om det fungerer i varme retter. Og hva med osten.. :sukk:
Forslag?
Jeg bruker bare vanlig havsalt i denne oppskriften, og garam masala er et krydder de selger i større butikker ja. Jeg har ikke brukt det, jeg har brukt Tandoori-krydder, og det kjøper jeg på Rema.
Hvorfor i all verden skal man ha 2 ss rømme i tillegg til et beger Creme Fraiche? Man kan da UMULIG - i en slik rett - smake forskjell på om man har litt ekstra CF istedet?
Tine har jo innrømmet at Seterrømme og Creme Fraiche er så og si identiske. Her er feks innholdfortegnelsen på de to:
CREME FRAICHE
energi 1381 kJ (335 kcal)
protein 2,2 g
karbohydrat 2,9 g
fett 35,0 g
kalsium 79 mg (10 %')
vitamin A 490 mg (61 %')
riboflavin (vit. B2) 0,15 mg (9 %')
' av referanseverdien
SETERRØMME
energi 1381 kJ (335 kcal)
protein 2,2 g
karbohydrat 2,9 g
fett 35,0 g
kalsium 80 mg (9 %')
vitamin A 487 µg (61 %')
riboflavin (vit.B2) 0,14 mg (9 %')
' av referanseverdien
Ja, jeg bruker bare rømme (liker det bedre, for det SMAKER ikke helt likt, men i varmretter er forskjellen minimal egentlig). Skjønte heller ikke helt den der med 2 ss rømme, hehe.
Ja, man kan sikkert smake noe forskjell naturell (skjønt jeg ville ikke stolt på meg selv i en blindtest altså), men i en varmrett med masse krydder kan umulig disse to spiseskjeene ha NOE smaksforskjell, ikke sant? :undrer:
Det var utelukkende fordi jeg synes det var litt lite med et beger CF til så mye kylling, men jeg hadde ikke mer CF så da slang jeg oppi rømme også.
Skrev jo at jeg "moddet" den litt, det var jo etter hva jeg hadde og ikke akkurat der og da.
Jeg bruker Maldonsalt fordi det er ikke så salt, altså det er mildere, så av vanlig salt ville jeg kanskje brukt litt mindre.
Men ellers kan man jo ta grønnsaker og slikt man vil ha, og krydder man har eller vil bruke. En jeg leste om brukte en terning hønsebuljong og knuste over fordi hun ikke var så glad i sterk mat, mens jeg skal lage denne sterkere neste gang. Og andre har vel brukt chili istedet for det krydderet tror jeg.
De smaker faktisk så forskjellig synes jeg, at jeg garantert hadde kjent det i en blindtest. Jeg ville nemlig heller valgt CF enn feks. seterrømme pga. pris, for vi bruker 1-2 beger daglig her i huset. Men jeg klarer ikke CF naturell, smaken er helt forskjellig fra seterrømme. Men i varmretter kjenner jeg ikke forskjell.
Nå bruker jeg helst lettrømme naturell da, siden jeg liker best smaken av den, mens jeg bruker CF eller seterrømme i varmretter (selv om lettrømme faktisk går an der og, jeg har ikke opplevd at den skiller seg noe særlig faktisk).