Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Spinoff; brødposer?

#1

Sitron sa for siden:

Har dere virkelig brød INNI plastposer? Brødet blir jo ikke noe godt av å ligge i plast. Ligger det derimot i brødboksen i papirposen det kommer i (om man kjøper brød) så er det mye bedre.


#2

Ru sa for siden:

Brødet vi baker er alt for stort for plastposer. :tøff:
Det hender ja, men da er det sånne perforerte brødposer, type dem man får med når man kjøper butikkbakt brød på Safari og slikt.


#3

rajraj sa for siden:

Vi har brødet i papirposen, med plastpose rundt. Har ikke brødboks.


#4

kisha sa for siden:

Uten plast blir det stein hardt.


#5

Mei sa for siden:

Hjemmebakt brød i plastpose utenfor brødboks ja. Det blir tørt over natten i papirpose.


#6

Propella sa for siden:

Har man brødet i papirposen er det ødelagt i løpet av en halv dag og det blir merkelig smak på brødet. Det første jeg gjør etter å ha kjøpt brød er å fjerne den ekle papirposen. Før la jeg den i en vanlig brødpose. Fungerer helt greit. Nå ha jeg en brødboks fra Tuppeware og legger brødet "nakent" oppi der.


#7

Skremmern sa for siden:

Jeg har det i papir og så i plast.


#8

Mei sa for siden:

Jeg får frysninger av brødbokser :grøsser:


#9

Fluke sa for siden:

Har det bare i papir. Brød i plast får ekkel, seig skorpe.


#10

Honda sa for siden:

:nemlig:

kjøpbrød i papirpose blir inntørket etter par timer.

Får ikke brødet vårt i brødposer så må bruke de grønne matavfallsposene som brøpose :haha:
baker brød i brøbakermaskin


#11

Susse sa for siden:

Samme her.
Uten plastpose holder det jo knapt en halv dag. Vi har brød i en kjøkkenskuff, brødboks vil vi ikke ha, i allefall ikke på benken.


#12

Propella sa for siden:

Den riktige måten å oppbevare prøve skal visstnok være å ha det på skjærebrettet stående med den flaten man ha skjært i ned mot underlaget. Det sa i hvert fall en eller annen bakermester på tv2 i fjor på brødets dag. :vetikke:


#13

Dixie Diner sa for siden:

Jeg MÅ ha brødet i plastpose, for jeg liker det mykt. Ligger det i den papirposen det kommer i, blir det jo hardt som stein og det liker jeg virkelig ikke. :eek:


#14

Tangina sa for siden:

Nå for tiden går det mye brød her i huset, så det er ikke så farlig om jeg ikke putter det i plast. Men til tider går det lite brød, og da er plastposer høyst nødvendig. Ellers hadde det blitt kastet mye brød. Vi har brødboks, men det er fordi musene klarer å komme seg inn i brødskuffen.


#15

LaBanga sa for siden:

Etter at jeg fikk tak i en gammel retro brødboks på et dødsbo, så har jeg ikke trengt brødposer lengre. Brødet blir ikke tørt men beholder den sprø skorpen og kan ligge i papirposen i boksen.
Brødboksen min får du aldri! :nemlig:


#16

Candy Darling sa for siden:

Plastbrød er virkelig ekkelt. :iiik: Jeg har brød i papir i kjøkkenskuffen, det hjemmebakte ligger i stoffpose i skuffen. Perfekt.


#17

Obelix sa for siden:

Synes brødet blir altfor hardt og tørt hvis det ikke oppbevares i plastpose.
Nå går det ihvertfall ett brød om dagen hos oss, så lenge blir det aldri liggende.


#18

Divine sa for siden:

Hvorfor det?


#19

Nenne sa for siden:

Selvfølgelig bruker jeg plastpose ellers blir jo brødet steinhardt.


#20

Røverdatter sa for siden:

Jeg har brødet i papirpose i brødboks. Det blir ikke hardt i det hele tatt. Plastposer bruker jeg kun når jeg fryser det.


#21

Knerten sa for siden:

Har jeg brød i papirposer blir det steinhardt i løpet av et døgn. Ikke bare blir skorpen tørr, men også minst 1 cm inn på brødet er tørt.
Jeg liker egentlig hard skorpe, men ikke SÅ hard og tørr.

Så det brukes brødposer hos oss ja. Da slipper jeg tørre brød.


#22

him sa for siden:

Signerer. hmm ... Kanskje stoffposer er tingen. :gruble:

#23

Mei sa for siden:

De fleste jeg har sett er ekle og uhygieniske, fulle av smuler og gamle skalker. Selv om de ikke er det synes jeg de er ekle. De verste jeg ser er brødbokser av tre - men å legge et ferskt, nytt brød inni en plastboks byr meg like mye i mot. Dersom brødet har pose på seg (plast/papir) blir det hakket bedre - men jeg ser bare ikke vitsen med denne boksen. Som i tillegg tar plass og ser stygg ut på kjøkkenbenken.

(Det var du som spurte :sparke: )


#24

safran sa for siden:

Merkelig. Papiret vil jo trekke til seg fuktigheten og gjøre det tørt?


#25

Aminta sa for siden:

Man må jo ha brødet i pose, ellers blir det tørt og steinhardt.

Så noen her nevnte stoffpose, mulig det må prøves ut, for jeg er ikke veldig glad i posene, selv om de er av ris.


#26

Divine sa for siden:

Ja, det var visst det. :fnis: Jeg skjønner nå at jeg må ha levd i en egen liten boble, lykkelig uvitende om at brødboksen min er vemmelig.


#27

Mei sa for siden:

:nemlig: Ingen årsak. Det er enda ikke forsent å kaste den ut.


#28

Divine sa for siden:

Næsj, da har jeg ingen sted å gjøre av brødet. Helt seriøst.


#29

Mei sa for siden:

Jeg kan sende deg en brødpose?


#30

MorStine sa for siden:

Brødet oppbevares nakent i brødboksen. Holder seg saftig og mykt i maaange dager, hvis vi har ett brød i mer enn to dager da, det hører sjeldenhetene til.


#31

Dixie Diner sa for siden:

Vi har brødboks, for alternativet er jo å la brød, smør og alt ligge midt på kjøkkenbenken og det er iallfall stygt. Har en kul i stål fra Ikea, men jeg har da vett til å vaske den flere ganger i uka. :knegg: Dessuten er det alltid pose rundt brødet. :)


#32

Fersken sa for siden:

Jeg har brødet i papirpose i den nydelige, røde brødboksen min.


#33

Dixie Diner sa for siden:

Ja, det gjør jo det, derfor synes jeg det er rart at så mange gjør det på den måten? Jeg har prøvd å ha papirposen innerst med plast utenpå, men brødet blir jo like tørt da.


#34

Stompa sa for siden:

:dulte:


#35

Divine sa for siden:

Hvor skal jeg ha den hen da, lissom. Hæ? HÆ? :ypper:


#36

Mei sa for siden:

Akkurat der du vil. Det er det som er så praktisk med brødposer. Også tar de mindre og mindre plass jo mindre brød som er igjen.


#37

Kirsebær sa for siden:

Jeg har brødet i plastpose, men nå vurderer jeg også stoffpose. Jeg tror til og med jeg har en engnende pose liggende.
Jeg syntes også brødet ble litt seigt når det lå i plastpose før (da jeg var yngere), men enten så har jeg blitt vant til det, eller så er det annerledes nå.

Brødboks har jeg ikke, men om jeg finner en kul en vil jeg selvsagt ha. Jeg har bare ikke funnet noen ennå.


#38

Sitron sa for siden:

Pøh. Derimot holder skorpen seg sprø, istedet for å bli ekkelt seig når det er i plast.


#39

LaBanga sa for siden:

Jeg er iallfall veldig fornøyd med min brødboks, og synes ikke den er stygg. Det er forøvrig den eneste brødboksen jeg har hatt som jeg ikke har trengt å hatt pose på for å forhindre uttørring. Den er i metall og har noen små luftehull på baksiden. Bilde:


#40

carmenzita sa for siden:

Det ligger i brødpose,hvis ikke blir det tørt og hardt.


#41

Hyacinth sa for siden:

:kremt: Vi har også stålboks fra Ikea, men vasker jeg den flere ganger i uka? :skremt: Nei.


#42

Skilpadda sa for siden:

Jepp. Jeg liker ikke seige skorper, og pleier derfor ikke å ha brød i plastpose. Men jeg mistenker at det kommer an på hva slags type brød man har - de beste brødene (f.eks. hjemmelaget eller fra Godt Brød) blir ikke harde selv om de ligger i papirpose i dagevis.


#43

Tusta sa for siden:

Brødet i plastpose ja, og i frysen. Tar opp en og en skive når jentungen skal ha mat.


#44

pippimamma sa for siden:

Brødet varer ikke så lenge her at det rekker å bli hardt. Jeg putter ikke brødet i plast, men beholder den posen den ligger i når jeg kjøper det.


#45

Røverdatter sa for siden:

:dulte:

:Også vettløs:

:Og sjuskete:


#46

Optimist sa for siden:

Denne ser da praktisk ut!! [url]www.bokklubben.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=2821336[/url]


#47

Karamell sa for siden:

Signerer! Plastbrød er ikke godt! :tullerdu:


#48

TheVoice sa for siden:

samme her :) Det får en passe sprø skorpe. Skal jeg ha det på benken derimot, må jeg ha plast rundt. Men d er jo bare på hytta og sånn.


#49

Irma sa for siden:

Jeg liker ikke gummibrød, og har derfor brødet innpakket i kjøkkenhåndkle på benken. Innimellom har vi kjøpebrød, de blir gjerne liggende i papirposen det ble kjøpt i.


#50

Tallulah sa for siden:

Vil ikke en tekstilpose trekke ut like mye fuktighet som en papirpose?
Vi har både brødboks og brødposer, og bruker det litt om hverandre, alt ettersom hvor mye annet som er stappet inn i brødboksen. Som ikke vaskes flere ganger i uka. :sjuske:


#51

Dixie Diner sa for siden:

:superhusmor:


#52

Irma sa for siden:

Jeg kom faktisk til å lyve over her. :sparke: Vi bruker brødposer til å fryse i, tar opp pose om kvelden, lager stort hull i posen slik at den tiner til neste dag uten å bli gummi. Deretter putter vi i kjøkkenhåndkle.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.