Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

En påskekrim med FP-medlemmer - 2008

#1

Clubby sa for siden:

Jepp. I god FP tro må vi jo sette igang med årets påskekrim.

Jeg begynner:
Clubby har vært så heldig å fått seg jobb som vaktmester på et hotell på Geilo.
Hotellet er stengt for påsken og den nye hotell ledelsen har gitt Clubby frie hender til å gjøre hva han vil igjennom påske helgen.
Så Clubby gjør hva Clubby vil og inviterer med de fra FP som vil ha en påske helg utenom det vanlige på tur.
Hotellet har ca 105 rom disponible, så her er det plass til mange.
Hotellet har også trimrom, SPA rom og stort diskotek til de som måtte ønske det. Her blir det både fri mat og fri bar.

Skjærtorsdag morgen står 2 busser klare på Bussterminalen i Oslo klare for avgang til hotellet og Hønni og Mim står klare med påmeldingslistene og har opprop for avgang.

Hvem fortsetter?


#2

Line* sa for siden:

Jeg melder meg i hvertfall på. :glis:



#4

Misteri sa for siden:

Misteri som alltid er sent ute rekker heldigvis bussen!


#5

007 sa for siden:

Gjengen fra Bergen satser på NSB og har vill halloi på toget til Geilo. :rairai: Nolo serverer vin og kaffe, mens Anne M gir moteråd for påskeantrekket. Sitron og Vimsen kommer på i Arna, og turen til Geilo begynner.

Alle synger Brannsanger og koser seg på toget. Vimsen har strikker 2 babytepper før Voss, og Lille Ru har spist like mange poser med Minde påskesjokolade. Perper har laget FP-quiz, og Blå vinner suverent. Liven kommer på sisteplass, det eneste hun kunne svare på var: "Hvem spiller sine hjemmekamper på Kristiansand stadion."


#6

Optimist sa for siden:

Optimist har som vanlig pakket med seg alt for mye og kommer drassende med en stor bag og en tilsvarende stor ryggsekk.


#7

Slettet bruker sa for siden:

Tromsødamene kommer med fly, og hopper på bussen når den passerer gardermoen. De er allerede litt på en snurr etter å ha konsumert dårlig rødvin på flyturen. :cool:


#8

Azi sa for siden:

Azi måtte som vanlig ringe og si ifra at hun blir sen pga mangel på barnevakt.


#9

Line* sa for siden:

Line* hadde allerede kjørt opp. Hun var bekymret for å ikke få enerom.
Hun satt i baren og pludret med Clubby, som tok seg en 5-minutters før det helt store innrykket.


#10

Candy Darling sa for siden:

Scarlettaah og MinaX har pakket seg i SUV'n og har med seg hver sin minstejente og en innlånt au pair for anledningen. MinaX nipper til portvinen i shotgunsetet allerede før Sandvika. Men helt nederst i den ene bagen ligger det noe ingen vet om.


#11

Marit K sa for siden:

Marit K hiver seg med i siste sekund, for hun har fått barnefri.
Hun drømmer om late dager på spa, frotsing i god mat og godt drikke, og lange morgener i sengen. "Håper de har roomservice", tenker hun, før hun sovner med et fornøyd glis rundt munnen.


#12

Maverick sa for siden:

...men mens alle var opptatt av logistikk, quiz, bælming av alkoholholdige drikker og namedropping, var det noe som snek seg rundt i skyggene på hotellet. Det var faktisk en skygge som snek seg rundt i skyggene. :skremt: Var det den frie baren som fristet? Skyggen som snek seg rundt i skyggene visste at den visste hva det som lå nederst i bagen til Scarlettah var, men visste Scarlettah hva det var selv? Og visste hun at skyggen som snek seg rundt i skyggene visste hva som lå nederst i bagen?


#13

MsM sa for siden:

MSM rekker så vidt bussen fordi hun ikke fant lommebok og mobil når hun skulle dra. Dessuten måtte hun snu og reise hjem igjen en gang for å sjekke at komfyren var avslått og døren låst.
Heldigvis var bussen bittelitt forsinket, så hun kom seg med i siste sekund. Hun gleder seg veldig til en rolig påske med spa og vin, skravling og barnefri.



#15

Maverick sa for siden:

...om at i det man sier at man "gleder seg til en rolig påske", kan man høre fjern terningkasting, litt guddommelig fnising, og så kommer de merkeligste ting til å skje.


#16

Candy Darling sa for siden:

Det hørtes et svakt, svakt pip fra Scarlettaahs bag. Ingen hørte det. Det kan komme av at hun var opptatt med å kjøre forbi en gammel mann i en gul kadett under avgivelse av en tirade gloser som ikke egner seg på trykk.

Skyggen gled lenger inn i skyggene på hotellet. Den visste.


#17

Line* sa for siden:

Clubby spurte Line*: "Så du det?"
"Hva da?", spurte Line*.
"Jeg syntes jeg så...eh...nei, glem det. Kos deg med ølen du, så stikker jeg og ringer Mim og hører om hun kan ta kjøkkenet. Kokken jeg leide har blitt syk, skjønner du."

Line* satt igjen med en merkelig følelse.
Hva var det han hadde sett?


#18

Tusta sa for siden:

"De skulle bare visst " sier Tusta stille for seg selv.


#19

Agent Scully sa for siden:

Imens har den hemmelige KIF-agenten kastet seg ut fra flyet og daler sakte ned mot skrekkens hotell i en fallskjerm. Snart skal hun utføre sitt grusome oppdrag.



#21

Maverick sa for siden:

"piiiip" sa det i bagen til Scarlettah. Skyggen i skyggene kikket rundt seg, men det var bare mørke. Kanskje ikke så rart. Det var jo tross alt i skyggen.


#22

Candy Darling sa for siden:

Mim og Hønni har endelig fått pakket bussen full av forvirrede og våryre FPere. Mim prøver iherdig å få alle med på en nykomponert sang på rosa ark over høyttaleranlegget, den går på Internasjonalen. Polyanna kniper leppene bestemt sammen.

Hønni går rundt med telleknappen for fjerde gang. - Kan dere for /&% holde dere på plassene? aC? aC! :gaah:

En av de tilsynelatende lystige festdeltakerne får en melding på telefonen. Det er fra Kif.


#23

Maverick sa for siden:

I det Mim for fjerde gang roper "nå tar vi den roooosa sangen, dere!" ser hun Den Mistenkte som sjekker telefonen sin, og får et skummelt drag over ansiktet. Mim traller videre, men i sitt stille sinn tenker hun "I'm on to you. My name is Mim. Madam Mim." Samtidig prøver Hønni desperat å få aC til å forstå at barneseter ikke er barnslige, og at man må bli voksen før man får lov til å ikke sitte bakovervendt lenger.


#24

Line* sa for siden:

:skratte:

Mim får telefonen fra Clubby, og sier:


#25

Candy Darling sa for siden:

  • Rødfugl til AlfaBravò? Over? Over? The Sun always shines on TV?

Mim fnyser irritert. - Jeg sa jo at jeg ikke gidder det der. Vi er snart på Hønefoss.


#26

era sa for siden:

"skyggen" trer fram i lyset og blender inn i virrvaret av damer, rosa sanger og alkoholholdige drikker, hn opptrer som vanlig hilser på dem hn kjenner fra før og konverserer høflig, det eneste unormale er at h*n til tider kaster hatefulle blikk i retning baggen til Scharlettah.

pipingen tiltar i styrke, Skyggen ( nå i sivil) lurer på om hele forsammlingen er fullstendig hjernedøde er det mulig å overse den hæl**tes pipingen. Hn håper i det lengste, men vet at tilslutt vil baggen avsløre sin hemmelighet, skyggen kjenner hatet brenne innvendig det er nesten som hn vil løpe fram åpne baggen kaste innholdet ut og bli ferdig med det ,lyden overdøver alt. Er det virkelig ingen andre som kan høre det?


#27

Maverick sa for siden:

...det hender faktisk at Skyggen kaster noen hatefulle blikk i retning Skremmern også, men det er fordi de hadde valgt akkurat det samme antrekket, og derfor måtte Skyggen løpe og skifte med en gang.


#28

Candy Darling sa for siden:

Nabojenta kjørte selvsagt også selv, i den nye monstertrucken sin. Nå kommer hun forblåst og strålende inn i baren til de andre. Hun kaster seg om halsen på de nærmeste.

  • Nei, nå MÅ oss altså ha oss ein Tyrisk pepper! Og så edde basstu! Ken e med?

Selskapet splitter seg opp; noen hit, andre dit. Det var perfekt.


#29

era sa for siden:

Ingen legger merke til at pipingen avtar når "skyggen" går for å skifte anntrekk. Men alle merker at stemmningen blir lettere sammtalen blir mere flytende smilene sitter løsere, era og mimm skriker ikke lengere til hverandre og er plutselig eninge om at å splitte venstresia fordi man er uenig i enkeltsak er en uting. Rett før alle bryter ut i spontan combaya kommer hotellets direktør, en sur blek eldre kvinne i ufyselig rød poliester uniform og informerer om at en av bussene er forsvunnet og at letemannskaper ikke er å oppdrive siden påskefjellet er fullt av forvirra dansker.


#30

Ami sa for siden:

Med en soft-is med sjokoladestrøssel i hver hånd innser gravide Amidriel at bussene er i ferd med å forlate bussterminalen. "Pokker heller", tenker hun, "is først".
AC, som naturligvis har satt seg bakerst i den ene bussen, sammen med de andre bøllene, ser Amidriel stå igjen på perrongen og spise is idet bussen svinger ut fra terminalen. De utveksler mørke blikk...


#31

Ami sa for siden:

...eller er jeg for sen..?


#32

Maverick sa for siden:

Noe busskaos må man jo regne med i påskestresset, og softis kommer selvfølgelig før alt annet. Noe annet hadde ikke tatt seg ut.


#33

Knerten sa for siden:

Det var mørkt og kaldt. Lite luft begynte det også å bli i den lukkede kofferten i bagasjerommet på bussen. Bussen hadde stoppet og fottrinn hørtes over hodet på Gnuri, som lå inni kofferten.
Det sprakte svakt i WalkieTalkien hun hadde i hendene.


#34

Fruktflua sa for siden:

Men først må hun hente agent Fruktflua i Fredrikstad - det hadde hun helt glemt. Hun leter febrilsk etter mobilen på innerlomma i den tighte og sexy flygerdrakten, tilkaller piloten og ber ham om å sporenstreks fly til Norges kuleste by for å hente den livsviktige agenten. Uten Fluas usedvanlige ekspertise, intet oppdrag....


#35

Karamell sa for siden:

"Hallo, kan du høre meg?", sprakte det svakt.


#36

Optimist sa for siden:

Inne i den ene bussen holder Optimist på å bli stressa. "Hvor er ILY ogCascaye?? De gikk da inn på denne bussen de også! Og hva er den jæ**a pipelyden for noe?? "


#37

era sa for siden:

Hun vet at hun er den eneste som kan averge katasrofen, hun vet også at hun må nå frem til hotellet før Kif, hun burde vist at noen kom til å prøve å forhindre at hun nådde frem. Og hvem er det som pakker med kleshengere i kofferten. gnuri prøver å flytte seg vekk fra en i overkant nærgående kleshenger, hun stivner det er et annet menneske i bagasjerommet, hun hørte et gisp da hun vred seg for å slippe unna kleshengerens tilnærmelser.


#38

LilleRosin sa for siden:

Og mens de hemmelige agentene samler krefter, kommer gravidbussen med en stor ansamlinger damer med værballongfasong som velter inn på hotellets SPA-avdeling.

Lite aner de om hva denne påsken vil bringe.


#39

era sa for siden:

"kan noen høre meg "spraker det igjenn, Gnuri skulle ønske hun kunne knust walkien hun merker at noen nermer seg kofferten


#40

Java sa for siden:

Scarlett begynner å bli på en snurr, Kanne stiller som sedvane vellvillig opp for å utligne alkohol-inntaket. Hva gjør man ikke for gode venner. Så lenge begge drikker like mye så utlignes det, og ingen blir fulle.

:skål:


#41

Optimist sa for siden:

Optimist er lettet- ILY og Cascaye dukket opp under et sete på bussen. De satt og drakk cognac og sms'et til mennene sine. Var det det den elendige pipingen var?? Nei- Optimist begynte å få en ekkel magefølelse. Hun registrerte også enkelte skulende blikk her og der....


#42

Knerten sa for siden:

Med ett starter bussen igjen. Fottrinnene stopper opp og løper så i motsatt retning. Gnuri hører en glidelås bli dratt fort igjen før alt på nytt blir stille. Dvs, så stille det kan bli med en walkietalkie som skurrer "hallo, hører du meg?".
Gnuri hvisker: "det er en til her nede".
Stemmen som svarer høres overrasket ut: "En til? Hvem da?"
"Hvordan f*** skal jeg vite det" snerrer Gnuri.
"Ligg stille. Det er ikke mange minuttene igjen før vi er fremme" svarer stemmen.

Plutselig lyder et høyt smell. Gnuri skvetter til og holder Berettaen klar i høyre hånd mens hun forsiktig drar opp glidlåsen med den andre.


#43

Clubby sa for siden:

Næmmen Haugtussa... hva gjør du der da?


#44

era sa for siden:

Det er mørkt i bagasjerummet.
Gnuri stikker hodet forsiktig ut, hun skimmter bevegelse i hjørnet og holder barettaen klar. En pipende lyd ovenfra forplanter seg og føles som om en tåke av irritasjon og trang til å kunne skrive anonyme meldinger brer seg i kroppen. Vedkommende i hjørnet lukter av vaskemiddler og nybakte boller. Hun prøver å gjøre seg fri fra kofferten og mister et øyeblikk konsentrasjonen.

Etter litt fommling kommer hun seg fri og ser en skikkelse forsvinne ut av luka som har åpnet seg etter sammenstøtet som forårsaket smellet.

Hun merker at pipelyden som nå er sterkere blander seg med en ny og kommer fra hjørnet hvor den andre personen satt.
Hun beveger seg nermere ,men konsentrasjonen forstyrres av følesen av skam som vokser i takt med lyden hun ser for seg hybelkaninene som ligger under sengen ,posesuppa i skapet, forovervendte bilseter og barn som ser tv.

hvorfor er hun egentlig her? hvorfor er hun ikke hjemme og vasker og tar seg av mann og barn? Bevistheten begynner å forsvinne lyden er overdøvende hun føler hun drukner.....


#45

Nabojenta sa for siden:

På hotellet er det full partystemning. Nabojenta(som plutselig hadde fått deg en rar dialekt:cool:) sitter og diskuterer dumme menn med Line*. Line* er enig med Nabojenta at de begge har både større og mer hårete baller enn de fleste mannfolk, og for å finne ut av hvem av dem som er tøffest begynner de å bryte håndbak. Selvfølgelig vinner Nabojenta, og Line* setter seg snurt bort til peisen som brenner lystig i hjørnet av den koselige peisestuen. "Bare vent!" mumler Line*:mumle:, mens hun sender Nabojenta et smalt blikk. Nabojenta merker ingenting, og åpner sin 6. øl med tennene, setter seg godt til rette i den gode stolen og knekker fingrer. "Kan noen sette på AC/DC?" roper hun ut i rommet.


#46

era sa for siden:

"Skyggen" registrerer nabojentas ønske om å sette på musikken som overdøver pipelyden hun kikker misstenksomt på henne. hun betrakter forsammlingen med smale øyne sjekker klokka rastløst og heller drinken i en blomsterpotte mens hun strener frem til baren og bestiller lett snøvlende en ny.

Noen i forsammlingen ser av og til litt ubekvemme ut som om det er noe de prøver å huske.

Utenfor annkommer den andre bussen. Den parkeres pent ved siden av den andre.
Ingen ser ut til å legge merke til at ingen stiger av.


#47

Line* sa for siden:

NÅ datt jeg rett av lasset. :grineler:
:tenker litt: (ved peisen)


#48

era sa for siden:

clubby henger opp plakaten med kveldens show...en burlesk aften med Ari Behn, Donald Trump, Davy Watne og Jan Eggum.


#49

Isolde sa for siden:

Jeg hiver meg på etter Sitron i Arna. For jeg måtte innom å hente Lykketrollet.


#50

Optimist sa for siden:

Optimist våknet stiv og støl i bussetet- hun følte seg tung i hodet og i kroppen. Hadde hun sovet? Hvor lenge?? Merkelig. Alle de andre på bussen sover. Alle??? Og bussen står stille! Optimist kjenner igjen den ubehagelige følelsen hun hadde tidligere på turen. Hun rister i ILY, men får ikke liv i henne.....


#51

Knerten sa for siden:

Det dundrer hardt på døren og Clubby går for å åpne. Utenfor står Knerten, dekket av blodrød snø og med et stort glass Vodka Russian i den ene hånden og en stor koffert i den andre.
"Ærre her ær fest?" snøvler hun mens hun prøver å tørke bort blodet som renner ned i ansiktet.


#52

era sa for siden:

I kaoset som oppstår legger ingen merke til at skyggen som alle andre tørker blod av Knerten injeserer en metallbit i nakken hennes.


#53

Clubby sa for siden:

Kveldens underholdningsgjester har desverre blitt avbestilt av Clubby.
Han fant ut at en skikkelig go' gjeng med ganske oppadgående mennesker ikke ville ha kveld med hverken Ari, Donald, Davy eller Jan.

Ny på plakaten:
Akustisk intimkonsert med Kiss og smørsanger av Robbie Williams i loungen


#54

Clubby sa for siden:

Og i det metallbiten er godt plassert i nakken begynner man å høre en svak pipelyd. Akkurat som en sonar...


#55

Line* sa for siden:

Det er mottakeren til Fabian Stangs nye kompliserte personsøker. Han trenger bare å følge bippet.
Det ingen vet, er at Gro Harlem Brundland har nøyaktig den samme.


#56

Line* sa for siden:

Ødela jeg den? :sparke:


#57

Knerten sa for siden:

Det stoppet på en måte litt opp :knegg:


#58

Line* sa for siden:

Jeg så på en måte det. :humre:


#59

Fibi sa for siden:

Plutselig høres det stemmer utenfor bussen. "Jeg fant dem!" Utbryter en høygravid Iset, og drar opp bussdøra. Hun, og en enda mer høygravid Ms.Lee ramler inn. De bestemte seg i siste liten for å være med på turen, til tross for nært forestående fødsler. Der er trossalt både jordmorstudenter, sykepleierstudenter og en klok Sitron på FP, og oddsen er stor for at minst EN av dem er med på turen, så da tok de sjansen. Ms.Lee har også et håp om å få være "akuttjordmor" for Isets baby.

Det viste seg at sonarlyden IKKE var noen avansert mottakergreie for Fabian Stangs personsøker, men en GPS-brikke som Ms.Lee og Iset hadde lurt oppi en sekk, slik at de skulle kunne finne frem dersom de bestemte seg for å bli med likevel. :nemlig:


#60

Line* sa for siden:

Var det Skyggen som hadde hvisket Line* dette med Fabian Stang da hun satt i baren?
Hadde Line* hørt noe ubevisst?
Clubby sa jo at han så noe...


#61

era sa for siden:

Ms. Lee og Iset's annkomst ser ut til å vekke resten av bussen. Hvor er vi og hvor kommer dere fra her midt på fjellet? Utenfor er det hvitt av tåke og ingen er helt sikker på hvor de er , det dunker nede fra bagasjerummet og en lyskjegle ovenfra blir akopanjert av helekopter dur.


#62

era sa for siden:

komanijæææn. skriv da eller så kupper jeg hele skiten og skriver ferdig og hvem tror dere da blir den heldige som har robbie w på rommet for kvelden?


#63

Line* sa for siden:

Jeg tror jeg ødelegger her...:humre:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.