Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Mild gryterett med lam og kalkun (uten melk/gluten)

#1

HP sa for siden:

Denne er en stor hit her i huset, både for ettåringen, seksåringen og oss voksne. Mild og god smak.

Ingredienser:
1 løk
1/2 stor rød paprika
1/2 stor grønn paprika
1/2 stor oransje paprika
2 stenger stangselleri
ca 10 cm grønn squash
2 ts Helios grønnsaksbuljong
2 ss Maizena til jevning
3 1/2 dl vann
1/2 boks ananas i biter med litt jus
4-6 ss olivenolje
200 g lammefilet
200 g kalkunfilet
Sukkerkulør

Fremgangsmåte:

  1. Hakk løk, paprika og selleri og ha dette i en wok-panne (event. stekepanne) sammen med olivenolje. La det surre til grønnsakene er møre.
  2. Del squashen i små terninger, ha det i sammen med de møre grønnsakene, la det steke litt til.
  3. Ha i 2 1/2 dl vann og grønnsaksbuljongen. La gryten småkoke mens du strimler kjøttet.
  4. Stek kjøttet i olivenolje, og ha det over i gryten.
  5. Ha i ananas og ananasjus. La gryten koke til det hele er passe mørt.
  6. Jevning: Rist 2 ss maizena i 1 dl vann, og rør inn. (La koke noen minutter etter jevning er tilsatt)
  7. Tilsett sukkerkulør til ønsket farge er oppnådd.

Serveres med ris. (Rømme og/eller rørte tyttebær er også godt til).
Total tilberedningstid/koketid: 45-60 minutter.


#2

Aminta sa for siden:

Denne må prøves, hørtes godt ut.
Jukseris er sikkert godt til det også.


#3

DM sa for siden:

Den er nydelig god! Noe av det som er så godt er også måten kjøttet er skjært på. I ganske tynne biter som har mer form som små firkanter enn strimler.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.