HP sa for siden:
Denne er en stor hit her i huset, både for ettåringen, seksåringen og oss voksne. Mild og god smak.
Ingredienser:
1 løk
1/2 stor rød paprika
1/2 stor grønn paprika
1/2 stor oransje paprika
2 stenger stangselleri
ca 10 cm grønn squash
2 ts Helios grønnsaksbuljong
2 ss Maizena til jevning
3 1/2 dl vann
1/2 boks ananas i biter med litt jus
4-6 ss olivenolje
200 g lammefilet
200 g kalkunfilet
Sukkerkulør
Fremgangsmåte:
- Hakk løk, paprika og selleri og ha dette i en wok-panne (event. stekepanne) sammen med olivenolje. La det surre til grønnsakene er møre.
- Del squashen i små terninger, ha det i sammen med de møre grønnsakene, la det steke litt til.
- Ha i 2 1/2 dl vann og grønnsaksbuljongen. La gryten småkoke mens du strimler kjøttet.
- Stek kjøttet i olivenolje, og ha det over i gryten.
- Ha i ananas og ananasjus. La gryten koke til det hele er passe mørt.
- Jevning: Rist 2 ss maizena i 1 dl vann, og rør inn. (La koke noen minutter etter jevning er tilsatt)
- Tilsett sukkerkulør til ønsket farge er oppnådd.
Serveres med ris. (Rømme og/eller rørte tyttebær er også godt til).
Total tilberedningstid/koketid: 45-60 minutter.