Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Varme pølser på termos. Hvordan gjør man?

#1

HP sa for siden:

Er det bare å ha pølsene oppi og tilsette varmt vann, eller bør pølsene trekke litt først? Ca 2-3 timer fra termosing til de skal spises.


#2

Kirsebær sa for siden:

Jeg stemmer for å bare ha dem oppi termosen med kokende vann.

Om du trekker dem litt først for så å la de ligge i timer i varmvann ser jeg for meg at de blir litt oppløste.


#3

m^2 sa for siden:

Jeg trekker pølsene, varmer opp termosen med kokende vann, heller ut vannet og har i pølsene - tørre. Det er sikkert feil måte å gjøre det på, men jeg kløner så fælt med å bli kvitt det varme vannet i termosen på vettugt vis ellers :sparke:


#4

m^2 sa for siden:

Det er veldig godt med litt tykk suppe på termos også :jupp:


#5

gullet sa for siden:

Kokende vann på termosen, pølsene oppi når du skal spise de.
Da kan de trekke, og være akkurat passe når du skal spise.
Husk en gaffel eller pinsett dersom du har en vanlig termos. Det blir varmt på fingrene :au:

Jernia har tilbud på mattermos til kr 99.-. En termos med stor åpning, mye lettere å ha mat i.


#6

m^2 sa for siden:

Åh... er det sånn det skal gjøres :flau:
Da prøver jeg den metoden neste gang!!

(kan dere ikke bare grille da, HP? ;) )


#7

gullet sa for siden:

Vi bruker ofte å ha med oss pølser og termos når vi skal en kjapp tur ut med båten etter jobb.
Salat, perfekt trekte pølser, god kaffe og litt duving på dreggen i solnedgangen ...


#8

Kirsebær sa for siden:

:nemlig:
Vi duver også ofte på dreggen.


#9

pippimamma sa for siden:

Pølsene trekkes hjemme og legges i oppvarmet (tørr)Thermos. Om pølsene ligger i vann i lang tid så må da pølsene nærmest gå i oppløsning?

Jeg har Thermos beregnet på mat til å legge pølsene i.


#10

HP sa for siden:

Det er poden som skal på skidag og de skal grille. Men med den somlekoppen av en arving jeg har så blir det neppe varm pølse på han om han skal grille, så da tenkte jeg termos måtte være midt i blinken, bare å sette seg ned og spise.

Men om jeg varmer termosen først, har i pølser og kokende vann. Også ber jeg han helle av vannet før han prøver å ta utav pølsene så blir det kanskje bra? Klistrer en lapp på termosen om at vannet må helles av først. :nemlig:


#11

Marge sa for siden:

Man tar jo ikke pølsene oppi termosen før de skal spises. :jupp:


#12

HP sa for siden:

Holder de seg varme 2-3 timer uten vann?


#13

pippimamma sa for siden:

Nei, da går det jo bra. Tror jeg stemmer for din metode når mange skal på tur, men min for sønnen til HP. Da er det ingen fare for at han vil brenne seg på kokende vann og pølsene er akkurat passe varme.


#14

pippimamma sa for siden:

Ja.


#15

Balanse sa for siden:

Her kommer det noen gode svar på et spørsmål jeg også har stilt til en ukyndig og upraktisk person (altså meg selv). Det vil si, jeg får lese denne igjen i mogen, nå forsto jeg overhodet ikke hvilken fremgangsmåte som var rett? Holder pølsene seg varme lenge uten vann i termosen? Skal man ha med pølsene og termos med kokende vann i hver for seg og legge pølsene oppi rett flør man skal spise? Hvor mye før i så fall hvis vannet ikke er så kokende lenger etter 4-5 timer i termos?
:klør meg i hodet og er enda mer forvirret enn før:


#16

HP sa for siden:

Da går jeg for den. Hvis de skulle bli for lunkne så kan han grille de. :jupp:

Altså: Trekker pølser hjemme, har pølsene oppi tørr, varm termos.


#17

Muskat sa for siden:

Jeg pleier å ha både pølser + vann i termosen før vi drar på tur. De holder seg varme og de blir heller ikke oppløste i vannet, det går så fint så. Det er ikke noe problem å få ut pølsene så lenge man heller ut en del av vannet først.


#18

m^2 sa for siden:

DA slipper du i det minste uhell når vannet skal helles ut (been there done that)


#19

Høyt&amp;Lavt sa for siden:

Sånn gjør jeg det:
1: trekker pølsene i en kjele hjemme først,
2: varmer opp termosen med kokende vann, heller det ut,
3: putter pølsene oppi,
4: og heller LITT kokende vann ned i termosen igjen, skrur på korken og drar...

Jeg har ikke dårlig erfaring med oppløste pølser når jeg har fylt hele termosen med varmt vann, annet enn at pølsene kan sprekke og at vannet ikke er kult å bære..
Med litt kokende vann i termosen holder pølsene seg varme, og termosen blir ikke plagsomt tung (en liter vann er undvendig å slepe med seg, uansett om man er barn eller voksen..) Når man så skal spise, eller før man starter på hjemturen, heller man ut resten av vannet (avhenger jo litt om pølsene skal spises i flere etapper).
Jeg har prøvd meg frem med å ta med pølser og putte dem nedi rett før spising (dårlig resultat hos meg), putte pølsene uvarmet/utrukket nedi tremos med forvarmet termos og ikke forvarmet termos osv... Et minimum er å forvarme pølsene, syns jeg..
Sikkert flere alternativ som funker fint; alt etter hvilken termos man har..


#20

Dixie Diner sa for siden:

Pølser går da aldeles ikke i oppløsning av å ligge noen timer i vann? :knegg: Har iallfall aldri opplevd det.


#21

scilla sa for siden:

Pssst. Hvis dere bytter ut vannet med god buljong og litt løk smaker alt så mye bedre pluss at det blir god suppe av det i tillegg til pølsene på tur. Veldig populært hos oss ihvertfall. Varm buljong gjør underverker for frosne sjeler;)


#22

Olvina sa for siden:

...og dersom det ser ut til at det er plass til ei pølse ekstra i termosen, så ikkje ta opp i den pølsa. Pølsene skal ut igjen og, helst utan å måtte pirke ut ein og ein liten bit.. erfart :nemlig:


#23

Line* sa for siden:

Jeg har også alltid hatt pølsene i buljong og løk på termosen.
Kjempedeilig!


#24

pippimamma sa for siden:

Derfor har jeg termos beregnet til mat når jeg tar med mat på tur.


#25

m^2 sa for siden:

Og hvis man kombinerer disse to får man det kokheite knoteriet som gjorde at jeg siden Holmenkollsøndagen i ´93 alltid har puttet varme, tørre pølser på en termos og suppa på den andre :nemlig: :kløne:


#26

HP sa for siden:

Pølser på termos var suksess, de var fortsatt godt varme til lunsj, men han hadde grillet/brente de likevel. :)


#27

annemede sa for siden:

Pølser skal være litt brent når man er på tur.


#28

maggypop sa for siden:

:nemlig: Sot er en fullgod erstatter for ketchup og sennep.
Jeg levde lenge i troen på at det var slik det skulle være.


#29

Tallulah sa for siden:

Tenk, nå googlet jeg dette og fant denne tråden. Siden jeg ikke vil at Hiawata skal kløne med glovarmt vann tar jeg tørrvarianten.


#30

Agent Scully sa for siden:

Langvarianten: Trekke pølser, hive pølsene oppi og hive på oppkokt pølsevann for maksimal varmeuttelling.
Kortvarianten: stapp pølser oppi termos, fyll på med kokende vann fra vannkoker.


#31

Agent Scully sa for siden:

:gaah: En så gammel problemstilling???


#32

Tallulah sa for siden:

Jammen, det var det var aktuelt for meg, ikke når Hiawata var tre! :trasser:


#33

M@M sa for siden:

Tørrvarianten er absolutt best for barn på tur. Så slipper man skoldeskader når de heller ut vannet. (Bare understreker riktig svar i en gammel problemstilling...)


#34

Tallulah sa for siden:

:nemlig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.