Du kan lage godt brød, du kan fylle kyllingfileter og du kan lage f.eks. pølse- eller skinkegrateng hvor du bruker osten som basis i stedet for f.eks. rømme. Du får nok mest avsetning på smøreosten ved å lage brød.
Jeg bruker slumsemetoden når jeg lager brød, men tar alltid utgangspunkt i følgende:
2 liter melk eller vann
2 pk tørrgjær
3-4 ss salt
2 kg grovt mel
Resten hvetemel
Jeg rører ut salt og gjær i varm væske (45 grader) og tilsetter mel til riktig konsistens etterpå. Hever til dobbel størrelse, lager brødeemner, etterhever og steker i kanskje 45 minutter ved 200 grader. Hvis du tar utgangspunkt i samme oppskrift så tilsetter du smøreost til væsken i tillegg og tilsetter mel etter ønske til deigen slipper bollen.
Ja, kanskje er det slik for noen.:) Hver gang svigermor er på besøk får jeg stadig kommentarer om hvor flink jeg er til å prøve nye oppskrifter (jeg abonnerer på BBC Good Food, og tester oppskriftene ivrig), og at de alltid holder seg til de samme trygge rettene. Høres uhyre kjedelig ut.